Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Chat about anything related to Linux Mint
User avatar
Orbmiser
Level 7
Level 7
Posts: 1501
Joined: Thu Oct 18, 2012 5:16 pm
Location: Portland,Oregon
Contact:

Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Orbmiser » Tue Jul 02, 2013 11:18 am

Are the Mint Forums slow or not loading for you?
Asking as trying to nail down it's Me or It's You kind of problem.

Last couple of weeks been getting intermittent "Waiting for linux mint" page loads.
Other sites load fine but Linux mint seem bottled necked?

As sometimes have to wait 5 or 10mins and come back and forum pages load just fine.
Works for 5 or 10min then start getting the Wait message after 30 seconds then just cancel and wait again.

Remember this happening before and they looked into and the problem disappeared for awhile and ran smoothly.
.

altair4
Level 17
Level 17
Posts: 7827
Joined: Tue Feb 03, 2009 10:27 am

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby altair4 » Tue Jul 02, 2013 11:36 am

Yes indeed. It has become very slow. I usually give up after a minute or so so I can't confirm if it takes the 5 or 10 minutes you mentioned.
Please add a [SOLVED] at the end of your original subject header if your question has been answered and solved.

User avatar
Orbmiser
Level 7
Level 7
Posts: 1501
Joined: Thu Oct 18, 2012 5:16 pm
Location: Portland,Oregon
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Orbmiser » Tue Jul 02, 2013 12:00 pm

altair4 wrote:Yes indeed. It has become very slow. I usually give up after a minute or so so I can't confirm if it takes the 5 or 10 minutes you mentioned.


Yep just means I come back to it 5 or 10mins kind of thing and the pages load.
But then at some point the Choking comes back again eventually.
Like now trying to post this response stopped the posting after 30 seconds of nothing happening.
.

User avatar
viking777
Level 14
Level 14
Posts: 5139
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby viking777 » Tue Jul 02, 2013 12:07 pm

Much the same for me. Slows down, then runs normally for a bit then slows down again. Overall it is pretty poor (again) :(
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).

User avatar
Acid_1
Level 5
Level 5
Posts: 797
Joined: Thu Nov 01, 2007 11:12 pm
Location: Saskatchewan, Canada
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Acid_1 » Tue Jul 02, 2013 12:38 pm

Yes, and only the Mint forums. I can load up Facebook, Google News, and a plethora of other sites in the same time it can take to load the Mint forums. However, if I disconnect from my router and reconnect, the page seems to speed up significantly. I thought it was just my end....
Website: Forkwhilefork

User avatar
tdockery97
Level 14
Level 14
Posts: 5021
Joined: Sun Jan 10, 2010 8:54 am
Location: Salem, Oregon
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby tdockery97 » Tue Jul 02, 2013 12:52 pm

Same here. It seems like this happens a lot lately.
Image

Dyfi
Level 4
Level 4
Posts: 233
Joined: Fri Nov 27, 2009 7:25 am

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Dyfi » Tue Jul 02, 2013 1:16 pm

Response is down for me as well.

excollier
Level 4
Level 4
Posts: 416
Joined: Mon Oct 01, 2012 3:31 pm
Location: Donegal, Ireland

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby excollier » Tue Jul 02, 2013 2:18 pm

Yes. Slow here too, I give up waiting sometimes.
Registered Linux user #557695
Mint 17.3 XFCE (desktop), Raspbian (Raspberry Pi) Puppy Linux / Debian Wheezy (spare old laptop) Salix 14.1, Android phone and tablet. I am now completely free of anything Microsoft.

User avatar
wheeledgoat
Level 3
Level 3
Posts: 164
Joined: Tue Jun 11, 2013 12:36 am
Location: Chicago

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby wheeledgoat » Tue Jul 02, 2013 2:29 pm

sometimes a page load seems to hang for me, but if i open another tab it'll run just fine. but then a random page load will hang on that one too so I'll go back to the first...

"If you don't make mistakes, you're not working on hard enough problems. And that's a big mistake."
-Frank Wilczek

User avatar
rokytnji
Level 4
Level 4
Posts: 200
Joined: Mon Nov 03, 2008 9:56 pm
Location: Pecos, TX
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby rokytnji » Tue Jul 02, 2013 2:45 pm

Same slow loading here. LinuxQuestions loads instantly instead. I guess the popularity of Mint is overloading the server.
Linux user 475019.

trapperjohn
Level 5
Level 5
Posts: 736
Joined: Wed Jul 11, 2012 4:10 pm
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby trapperjohn » Tue Jul 02, 2013 3:15 pm

Yup, slow

I have noticed that the ip, 213.175.215.218, seems to load immediately when the forum (located at 213.175.215.218/) is hanging. The subdomain seems to be the jam.

User avatar
sammiev
Level 3
Level 3
Posts: 143
Joined: Sat May 19, 2012 12:16 pm

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby sammiev » Tue Jul 02, 2013 3:45 pm

It seems too slow to help folks now, I was not sure even if I was going to be able to post in this thread.

User avatar
Reorx
Level 11
Level 11
Posts: 3524
Joined: Tue Jul 07, 2009 7:14 pm
Location: SE Florida, USA

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Reorx » Tue Jul 02, 2013 9:21 pm

Clicked the reply button and it took 20 seconds to get a "post a reply" page! Yes I have noticed sluggish performance lately... :(
Image

wayne128
Level 10
Level 10
Posts: 3425
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby wayne128 » Tue Jul 02, 2013 9:30 pm

Very slow , most of the time for me, and have been like that for a long time, not just recently. I posted earlier with similar slow issue.

It is also quite bad when I type a long post.... clicking reply may just hang up for very long and when finally it returns, all the typing are gone :evil:

so if I have a long post, I would Save draft first.

User avatar
Orbmiser
Level 7
Level 7
Posts: 1501
Joined: Thu Oct 18, 2012 5:16 pm
Location: Portland,Oregon
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Orbmiser » Wed Jul 03, 2013 12:21 pm

Hmmm I wonder who do we contact to look into this.
As didn't see a post from a mod or admin letting us know they are aware of it.

As also didn't see a specific to site issues group in board index.
.

altair4
Level 17
Level 17
Posts: 7827
Joined: Tue Feb 03, 2009 10:27 am

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby altair4 » Wed Jul 03, 2013 1:11 pm

As didn't see a post from a mod or admin letting us know they are aware of it.

Both viking777 and tdockery97 are moderators so if they don't carry any weight around here the rest of us are doomed :)
Please add a [SOLVED] at the end of your original subject header if your question has been answered and solved.

User avatar
Orbmiser
Level 7
Level 7
Posts: 1501
Joined: Thu Oct 18, 2012 5:16 pm
Location: Portland,Oregon
Contact:

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby Orbmiser » Wed Jul 03, 2013 1:37 pm

Ahhh I see now that they are.
Need to drink more coffee before responding! :?
.

User avatar
palo
Level 4
Level 4
Posts: 456
Joined: Mon Jun 25, 2012 7:28 am
Location: Walking on sunshine

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby palo » Wed Jul 03, 2013 1:41 pm

altair4 wrote:
As didn't see a post from a mod or admin letting us know they are aware of it.

Both viking777 and tdockery97 are moderators so if they don't carry any weight around here the rest of us are doomed :)


As there have been multiple topics with the same complaint I'm sure it does not go unnoticed. To quote Xenopeek;
We are aware of these problems and apologize for the recurring inconvenience, it interferes with our work here also :| It was just this February that the forums were moved to a new bigger server.


Pat

User avatar
viking777
Level 14
Level 14
Posts: 5139
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby viking777 » Wed Jul 03, 2013 2:25 pm

The complaints have been picked up (we always listen to you - surely you know that :) ). The comments have been passed on to the 'management'. Having said that the forum seems to have been a bit better today for me at least, that may just be luck or maybe the forum wizard has been tinkering with settings already, I am not sure about that.

Edit. About 60 seconds after I posted that comment it went back to 'freezing' mode again :( Oh well, teach me to open my mouth :lol:
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).

User avatar
HarzVieh
Level 4
Level 4
Posts: 235
Joined: Sat Nov 20, 2010 8:01 am
Location: Germany

Re: Are the Mint Forums slow or not loading for you?

Postby HarzVieh » Thu Jul 04, 2013 1:01 pm

Yes.. the same problem here.. can someone from you explain what is it what makes fast server? From my noobs knowledge, it's having very big RAM and sitting near the backbone.. what I interpret, being near the highway, or having very big upload speed.
It's not that we post many pictures here, or clips.. and there are only like 300 people simultaneosly surfing the forum.. :|


Return to “Chat about Linux Mint”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests