Page 1 of 1

a.root-servers.net

Posted: Sun Oct 14, 2018 12:17 am
by jobangles
Hi, I used etherape to watch connections and had the situation where my PC was sending Kbytes of data continuously to 26 root-servers. This I had not seen before and having read somewhere that Hackers were working on DOS attacks to these Servers I assumed my PC had been turned into a Web Bot. I reinstalled Mint 18.2 and the problem disappeared. Has anyone experienced a similar problem? By the way I tried Mint 19 but had audio (5.1), etherape, samba problems so stayed with 18.2 which cannot recommend highly enough.

Re: a.root-servers.net

Posted: Sun Oct 14, 2018 1:03 am
by trytip

Re: a.root-servers.net

Posted: Sun Oct 14, 2018 1:41 am
by catweazel
jobangles wrote:
Sun Oct 14, 2018 12:17 am
Hi, I used etherape to watch connections and had the situation where my PC was sending Kbytes of data continuously to 26 root-servers. This I had not seen before and having read somewhere that Hackers were working on DOS attacks to these Servers I assumed my PC had been turned into a Web Bot. I reinstalled Mint 18.2 and the problem disappeared.
It's more than likely that your machine's network configuration was dodgy, hence the problem going away when you reinstalled.

Cheers.

Re: a.root-servers.net

Posted: Sun Oct 14, 2018 3:34 pm
by jobangles
Thanks Catweazel, like to know what is what. I am also downunder and it is raining. Yippee!

Re: a.root-servers.net

Posted: Sun Oct 14, 2018 3:46 pm
by jobangles
Thanks Trytip.