What happened? Site was GONE.

Chat about anything related to Linux Mint
User avatar
AndyMH
Level 5
Level 5
Posts: 845
Joined: Fri Mar 04, 2016 5:23 pm
Location: Wiltshire

Re: What happened? Site was GONE.

Post by AndyMH » Tue Nov 13, 2018 8:45 am

Could this have been the problem?

https://www.bbc.co.uk/news/technology-46194279
Homebrew i5-8400+GTX1080 Cinnamon 19, Thinkpad T430 i7-3632 Cinnamon 19, Thinkpad T420 Cinnamon 18.3, Thinkpad T410 Cinnamon 17.3, Thinkpad T60 19.0 Mate

User avatar
karlchen
Level 19
Level 19
Posts: 9497
Joined: Sat Dec 31, 2011 7:21 am
Location: Germany

Re: What happened? Site was GONE.

Post by karlchen » Tue Nov 13, 2018 4:31 pm

No. This was not the root cause. - This, however, was the root cause:
xenopeek wrote:
Tue Nov 13, 2018 7:09 am
Confirmed. Any problems with www or www dot forums is a DNS issue. Our registrar is moving us. Should resolve itself.
Image
Linux Mint 18.1 64-bit Cinnamon Desktop, Total Commander 9.21a 64-bit
Ubuntu 18.04.1 32-bit Mate Desktop, Total Commander 9.21a 32-bit
Windows? - 1 window in every room

User avatar
Schultz
Level 6
Level 6
Posts: 1357
Joined: Thu Feb 25, 2016 8:57 pm

Re: What happened? Site was GONE.

Post by Schultz » Tue Nov 13, 2018 8:27 pm

karlchen wrote:
No. This was not the root cause. - This, however, was the root cause:
xenopeek wrote:
Confirmed. Any problems with www or www dot forums is a DNS issue. Our registrar is moving us. Should resolve itself.
Okay, so it was nothing malicious by a third party?

User avatar
Pierre
Level 17
Level 17
Posts: 7675
Joined: Fri Sep 05, 2008 5:33 am
Location: Perth, AU.

Re: What happened? Site was GONE.

Post by Pierre » Tue Nov 13, 2018 8:52 pm

that would be correct.
Image
Please edit your original post title to include [SOLVED] - when your problem is solved!
and DO LOOK at those Unanswered Topics - - you may be able to answer some!.

User avatar
MurphCID
Level 5
Level 5
Posts: 637
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:29 pm

Re: What happened? Site was GONE.

Post by MurphCID » Wed Nov 14, 2018 8:30 am

karlchen wrote:
Tue Nov 13, 2018 4:31 pm
No. This was not the root cause. - This, however, was the root cause:
xenopeek wrote:
Tue Nov 13, 2018 7:09 am
Confirmed. Any problems with www or www dot forums is a DNS issue. Our registrar is moving us. Should resolve itself.
Thank you.

ajhmint
Level 1
Level 1
Posts: 15
Joined: Thu Jul 12, 2012 10:33 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: What happened? Site was GONE.

Post by ajhmint » Sat Nov 17, 2018 4:12 pm

Hi there,

In the effort to write a software review, I have found that today, community.linuxmint.com server fails to respond with the URL https://community.linuxmint.com/software/view/pitivi and I assume any software package will have the same problem.

In IRC #linuxmint-help, some users reported this URL would work in their country but other users got the same error page from the Sucuri Firewall stating that it can't connect because of a server timeout.

It is intermittent, and for example after submitting my review, the server stopped responding to that URL for another 10-15 minutes and then was reachable once again.

The site's index, https://community.linuxmint.com/, always works, so don't rely on that to determine if this problem is fixed. It looks like there is an isolated problem with the software database or some feature related to the ".../software/view/(packagename)" URL.

Post Reply

Return to “Chat about Linux Mint”