The unofficial LMDE XFCE - startup

Chat about Linux in general
Locked
Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

wayne128 wrote:second attemp, with compatibility mode, it boots
seem it does not support the intel graphic??? :evil:
Graphics: Card Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller X.Org 1.12.4 Res: 1280x800@59.8hz
GLX Renderer Mesa DRI Mobile Intel® GM45 Express Chipset x86/MMX/SSE2 GLX Version 2.1 Mesa 8.0.4 Direct Rendering Yes


further test, no wireless on intel wifi, a bit surprise, may be non-free firmware not installed? unlikely since broadcom BCM57788 is part of non-free firmware also.. :?:
Network: Card-1 Intel Ultimate N WiFi Link 5300 driver iwlwifi v: in-tree: BusID: 05:00.0
Card-2 Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller driver r8169 v: 2.3LK-NAPI at port d800 BusID: 04:00.0
Please run

Code: Select all

ddm -d
and post the log file $HOME/ddm.log in the DDM thread: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=113559

wayne128
Level 10
Level 10
Posts: 3412
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by wayne128 »

Schoelje wrote:
Please run

Code: Select all

ddm -d
and post the log file $HOME/ddm.log in the DDM thread: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=113559

HI Schoelje

Third boot, upon splash, I hit key to select compatibility mode.
boot and kernel panic . hang up. around 9.04 seconds


edit,
fourth boot, compatibility mode, works
ddm -d does not run on live mode, with force option it runs

log is here

Code: Select all

07-01-2013 08:23:31 main                          INFO      Write debug information to file: /home/mint/ddm.log
07-01-2013 08:23:31 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: cat /proc/version
07-01-2013 08:23:31 main                          INFO      Machine info: Linux version 3.2.0-4-486 (debian-kernel@lists.debian.org) (gcc version 4.6.3 (Debian 4.6.3-12) ) #1 Debian 3.2.32-1
07-01-2013 08:23:31 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy ddm | grep Installed
07-01-2013 08:23:32 main                          INFO      DDM version: 0.5.1
07-01-2013 08:23:32 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: dpkg -s apt-listbugs | grep Status
07-01-2013 08:23:32 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: cat /proc/version
07-01-2013 08:23:32 main                          DEBUG     Startup command: gksu --message "<b>Please enter your password</b>" python /usr/lib/ddm/ddm.py :d ::force :l /home/mint/ddm.log
07-01-2013 08:23:33 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: lsof /var/lib/dpkg/lock
07-01-2013 08:23:33 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy ddm | grep Installed
07-01-2013 08:23:34 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: cat /proc/version
07-01-2013 08:23:34 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: cat /etc/*-release | grep DISTRIB_RELEASE
07-01-2013 08:23:34 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: uname -r
07-01-2013 08:23:34 execcmd.run                   INFO      3.2.0-4-486
07-01-2013 08:23:34 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: aptitude search linux-headers
07-01-2013 08:23:36 XorgConf.getUsedModule        INFO      Used graphics driver: intel
07-01-2013 08:23:36 broadcom.getUsedDriver        INFO      Used wireless driver: None
07-01-2013 08:23:36 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: dpkg -S intel_drv
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache rdepends xserver-xorg-video-intel | grep "^ "
07-01-2013 08:23:42 ddm.main                      DEBUG     Used drivers: [['graphics', 'intel']]
07-01-2013 08:23:42 ddm.main                      INFO      Checking your hardware...
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: uname -r
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   INFO      3.2.0-4-486
07-01-2013 08:23:42 drivers.DriverGet             DEBUG     Initialize DriverGet
07-01-2013 08:23:42 ddm.getHardwareInfo           DEBUG     Check every 5 miliseconds if thread is still active
07-01-2013 08:23:42 drivers.DriverGet             DEBUG     Initialize DriverGet
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: lspci -nn | grep VGA
07-01-2013 08:23:42 ddm.getHardwareInfo           DEBUG     Check every 5 miliseconds if thread is still active
07-01-2013 08:23:42 drivers.DriverGet             DEBUG     Initialize DriverGet
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: lspci -nn | grep VGA
07-01-2013 08:23:42 ddm.getHardwareInfo           DEBUG     Check every 5 miliseconds if thread is still active
07-01-2013 08:23:42 drivers.DriverGet             DEBUG     Initialize DriverGet
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: lspci -nn | grep VGA
07-01-2013 08:23:42 ddm.getHardwareInfo           DEBUG     Check every 5 miliseconds if thread is still active
07-01-2013 08:23:42 drivers.DriverGet             DEBUG     Initialize DriverGet
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: lspci -nn | grep VGA
07-01-2013 08:23:42 ddm.getHardwareInfo           DEBUG     Check every 5 miliseconds if thread is still active
07-01-2013 08:23:42 drivers.DriverGet             DEBUG     Initialize DriverGet
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: lspci | grep Broadcom
07-01-2013 08:23:42 ddm.getHardwareInfo           DEBUG     Check every 5 miliseconds if thread is still active
07-01-2013 08:23:42 ati.getATI                    INFO      Intel card found: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy xserver-xorg-video-intel
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: cat /etc/*-release | grep DISTRIB_RELEASE
07-01-2013 08:23:42 drivers.getPackageStatus      DEBUG     Package is installed: xserver-xorg-video-intel
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy xserver-xorg-video-intel | grep Candidate
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: uname -r
07-01-2013 08:23:42 intel.getIntel                INFO      Intel driver found: xserver-xorg-video-intel (installed)
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy xserver-xorg-video-fbdev
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   INFO      3.2.0-4-486
07-01-2013 08:23:42 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: aptitude search linux-headers
07-01-2013 08:23:44 drivers.getPackageStatus      DEBUG     Package is installed: xserver-xorg-video-fbdev
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy xserver-xorg-video-fbdev | grep Candidate
07-01-2013 08:23:44 pae.getPae                    DEBUG     Distribution: debian 1.0
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: uname -m
07-01-2013 08:23:44 intel.getIntel                INFO      Intel driver found: xserver-xorg-video-fbdev (installed)
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy xserver-xorg-video-vesa
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   INFO      i686
07-01-2013 08:23:44 pae.getPae                    DEBUG     Single-core kernel found: 3.2.0-4-486
07-01-2013 08:23:44 pae.getPae                    INFO      Multi-core system running single-core kernel found
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: dpkg -s linux-headers-3.2.0-4-686-pae | grep Status
07-01-2013 08:23:44 drivers.getPackageStatus      DEBUG     Package is installed: xserver-xorg-video-vesa
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy xserver-xorg-video-vesa | grep Candidate
07-01-2013 08:23:44 intel.getIntel                INFO      Intel driver found: xserver-xorg-video-vesa (installed)
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: dpkg -s linux-image-3.2.0-4-686-pae | grep Status
07-01-2013 08:23:44 pae.getPae                    INFO      PAE not installed
07-01-2013 08:23:44 execcmd.run                   DEBUG     Command to execute: apt-cache policy linux-image-3.2.0-4-686-pae | grep Candidate
07-01-2013 08:23:44 XorgConf.getManufacturerModulesDEBUG     Modules for intel: ['intel', 'fbdev', 'vesa']
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Check loaded driver / available driver: xserver-xorg-video-intel / xserver-xorg-video-intel
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Select current driver in list: xserver-xorg-video-intel
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Manufacturer image path: /usr/share/ddm/intel.png
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Check loaded driver / available driver: xserver-xorg-video-intel / xserver-xorg-video-fbdev
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Check loaded driver / available driver: xserver-xorg-video-intel / xserver-xorg-video-vesa
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create list store eval string: gtk.ListStore(bool, str, str, str, str, int, int)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Activate
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Driver
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Version
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Description
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): hwCode
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column names: ['Activate', 'Driver', 'Version', 'Description', 'hwCode']
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name: skip first item
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add data to list store: liststore.append([True, "xserver-xorg-video-intel", "2:2.19.0", "Intel display driver (recommended)", "intel", 600, 10000])
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add data to list store: liststore.append([False, "xserver-xorg-video-fbdev", "1:0.4.2", "Framebuffer display driver", "intel", 400, 10000])
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add data to list store: liststore.append([False, "xserver-xorg-video-vesa", "1:2.3.1", "Vesa display driver", "intel", 400, 10000])
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Last visible column nr: 3
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Activate", gtk.CellRendererToggle(), active=0)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Check box found: add toggle function
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Activate
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Driver", gtk.CellRendererText(), text=1, weight=5, size=6)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Driver
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Version", gtk.CellRendererText(), text=2, weight=5, size=6)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Version
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Description", gtk.CellRendererText(), text=3, weight=5, size=6)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Last column fills treeview: 3
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Description
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Hide column nr: 4
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add Liststore to Treeview
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Scrolled to selected row: 0
07-01-2013 08:23:44 XorgConf.getManufacturerModulesDEBUG     Modules for intel: ['intel', 'fbdev', 'vesa']
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Check loaded driver / available driver: xserver-xorg-video-intel / xserver-xorg-video-intel
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Select current driver in list: xserver-xorg-video-intel
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Manufacturer image path: /usr/share/ddm/intel.png
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Check loaded driver / available driver: xserver-xorg-video-intel / xserver-xorg-video-fbdev
07-01-2013 08:23:44 ddm.loadDriverSection         DEBUG     Check loaded driver / available driver: xserver-xorg-video-intel / xserver-xorg-video-vesa
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Clear existing list store
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Activate
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Driver
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Version
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): Description
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name (multi-column list): hwCode
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column names: ['Activate', 'Driver', 'Version', 'Description', 'hwCode']
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     First item is column name: skip first item
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add data to list store: liststore.append([True, "xserver-xorg-video-intel", "2:2.19.0", "Intel display driver (recommended)", "intel", 600, 10000])
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add data to list store: liststore.append([False, "xserver-xorg-video-fbdev", "1:0.4.2", "Framebuffer display driver", "intel", 400, 10000])
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add data to list store: liststore.append([False, "xserver-xorg-video-vesa", "1:2.3.1", "Vesa display driver", "intel", 400, 10000])
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Last visible column nr: 3
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Activate", gtk.CellRendererToggle(), active=0)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Check box found: add toggle function
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Activate
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Driver", gtk.CellRendererText(), text=1, weight=5, size=6)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Driver
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Version", gtk.CellRendererText(), text=2, weight=5, size=6)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Version
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Create column: gtk.TreeViewColumn("Description", gtk.CellRendererText(), text=3, weight=5, size=6)
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Last column fills treeview: 3
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Column added: Description
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Hide column nr: 4
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Add Liststore to Treeview
07-01-2013 08:23:44 self.treeview.fillTreeview    DEBUG     Scrolled to selected row: 0

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

zerozero wrote:is the path correct? FF can't find it
zerozero@un-xfce:~$ apt content mint-flashplugin-11
/.
/usr
/usr/share
/usr/share/doc
/usr/share/doc/mint-flashplugin-11
/usr/share/doc/mint-flashplugin-11/changelog.gz
/opt
/opt/mint-flashplugin-11
/opt/mint-flashplugin-11/libflashplayer.so
zerozero@debian:~$ locate libflashplayer.so
/usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
I found a solution for this:

Code: Select all

sudo ln -sf /opt/mint-flashplugin-11/libflashplayer.so /etc/alternatives/libflashplayer.so
sudo ln -sf /etc/alternatives/libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so
Will be fixed in next iso.

[EDIT]
Firefox was missing the Java and VLC plugin: browser-plugin-vlc icedtea-6-plugin.
But that added another 50MB (!) to the iso.

I think we can say that most annoying graphical issues are solved.
We now need to focus on slimming down the iso: be critical and tell me what is not needed or if there are good, smaller alternatives.

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by zerozero »

Schoelje wrote:[EDIT]
Firefox was missing the Java and VLC plugin: browser-plugin-vlc icedtea-6-plugin.
But that added another 50MB (!) to the iso.
yeahh FF has no plugins at all

in my debian-xfce i have both gecko-mediaplayer

Code: Select all

zerozero@un-xfce:~$ apt show gecko-mediaplayer
Package: gecko-mediaplayer
State: not installed
Version: 1.0.6-1
Priority: optional
Section: video
Maintainer: Debian Multimedia Maintainers <pkg-multimedia-maintainers@lists.alioth.debian.org>
Architecture: i386
Uncompressed Size: 711 k
Depends: libc6 (>= 2.4), libcurl3-gnutls (>= 7.16.2), libdbus-1-3 (>= 1.0.2),
         libdbus-glib-1-2 (>= 0.78), libgcc1 (>= 1:4.1.1), libglib2.0-0 (>=
         2.31.8), libgmlib0 (>= 1.0.5), libstdc++6 (>= 4.1.1), gconf2 (>=
         2.28.1-2), gnome-mplayer (>= 1.0.6)
Description: Multimedia plug-in for Gecko browsers
 Gecko Media Player is a browser plug-in that uses GNOME MPlayer and Mplayer to
 play media in a browser. It uses the NS4 API and is therefore compatible with
 all NS4 derived browsers: Iceweasel, Firefox, Iceape, Epiphany, Galeon,
 Midbrowser, Xulrunner as well as with Konqueror, Opera and Google Chromium. 
 
 It is the modern replacement for mplayerplug-in (from the same author).
Homepage: http://code.google.com/p/gecko-mediaplayer/
and browser-plugin-vlc

Code: Select all

zerozero@un-xfce:~$ apt show browser-plugin-vlc
Package: browser-plugin-vlc
New: yes
State: not installed
Version: 2.0.0-2
Priority: optional
Section: video
Maintainer: Debian Multimedia Maintainers <pkg-multimedia-maintainers@lists.alioth.debian.org>
Architecture: i386
Uncompressed Size: 191 k
Depends: vlc, libatk1.0-0 (>= 1.12.4), libc6 (>= 2.3.4), libcairo2 (>= 1.2.4),
         libfontconfig1 (>= 2.9.0), libfreetype6 (>= 2.2.1), libgcc1 (>=
         1:4.1.1), libgdk-pixbuf2.0-0 (>= 2.22.0), libglib2.0-0 (>= 2.12.0),
         libgtk2.0-0 (>= 2.24.0), libice6 (>= 1:1.0.0), libpango1.0-0 (>=
         1.14.0), libsm6, libstdc++6 (>= 4.1.1), libvlc5 (>= 1.1.0), libx11-6
Breaks: mozilla-plugin-vlc (< 2.0.0)
Replaces: mozilla-plugin-vlc (< 2.0.0)
Description: multimedia plugin for web browsers based on VLC
 This plugin adds support for MPEG, MPEG2, DVD, DivX, Ogg/Vorbis and many more
 formats to any Gecko-based web browser (Firefox, Galeon, etc.). The decoding
 process is done by VLC and the output window is embedded in a webpage or
 directly in the browser window. There is also support for fullscreen display
 and javascript control. 
 
 VLC is the VideoLAN project's media player. It plays MPEG, MPEG-2, MPEG-4,
 DivX, MOV, WMV, QuickTime, WebM, FLAC, MP3, Ogg/Vorbis files, DVDs, VCDs,
 podcasts, and multimedia streams from various network sources.
Homepage: http://www.videolan.org/vlc/
FF uses one or the other for different formats.
i'm going to install here just browser-plugin-vlc and test it
Image

[ bliss of ignorance ]

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by zerozero »

Schoelje wrote:We now need to focus on slimming down the iso: be critical and tell me what is not needed or if there are good, smaller alternatives.
LO
zerozero@un-xfce:~$ dpkg -l | grep libre
ii libaacs0:i386 0.4.0-1 i386 free-and-libre implementation of AACS
ii libdjvulibre-text 3.5.25.3-1 all Linguistic support files for libdjvulibre
ii libdjvulibre21 3.5.25.3-1 i386 Runtime support for the DjVu image format
ii libreadline5:i386 5.2-12 i386 GNU readline and history libraries, run-time libraries
ii libreadline6:i386 6.2-8 i386 GNU readline and history libraries, run-time libraries
ii librecode0:i386 3.6-20 i386 Shared library on which recode is based
ii libreoffice-common 1:3.5.4+dfsg-4 all office productivity suite -- arch-independent files (d/l 18.6 MB / size 52.6 MB)
ii libreoffice-core 1:3.5.4+dfsg-4 i386 office productivity suite -- arch-dependent files (d/l 27.9MB / size 132 MB)
ii libreoffice-l10n-en-gb 1:3.5.4+dfsg-4 all office productivity suite -- English_british language package
ii libreoffice-style-galaxy 1:3.5.4+dfsg-4 all office productivity suite -- Galaxy (Default) symbol style

ii librest-0.7-0:i386 0.7.12-3 i386 REST service access library
Image

[ bliss of ignorance ]

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

zerozero wrote:
Schoelje wrote:We now need to focus on slimming down the iso: be critical and tell me what is not needed or if there are good, smaller alternatives.
LO
zerozero@un-xfce:~$ dpkg -l | grep libre
ii libaacs0:i386 0.4.0-1 i386 free-and-libre implementation of AACS
ii libdjvulibre-text 3.5.25.3-1 all Linguistic support files for libdjvulibre
ii libdjvulibre21 3.5.25.3-1 i386 Runtime support for the DjVu image format
ii libreadline5:i386 5.2-12 i386 GNU readline and history libraries, run-time libraries
ii libreadline6:i386 6.2-8 i386 GNU readline and history libraries, run-time libraries
ii librecode0:i386 3.6-20 i386 Shared library on which recode is based
ii libreoffice-common 1:3.5.4+dfsg-4 all office productivity suite -- arch-independent files (d/l 18.6 MB / size 52.6 MB)
ii libreoffice-core 1:3.5.4+dfsg-4 i386 office productivity suite -- arch-dependent files (d/l 27.9MB / size 132 MB)
ii libreoffice-l10n-en-gb 1:3.5.4+dfsg-4 all office productivity suite -- English_british language package
ii libreoffice-style-galaxy 1:3.5.4+dfsg-4 all office productivity suite -- Galaxy (Default) symbol style

ii librest-0.7-0:i386 0.7.12-3 i386 REST service access library
Those libreoffice libraries are not in the iso. You must have installed them later?

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by zerozero »

not me but thanks :D i already figured out what hapenned

Code: Select all

Start-Date: 2013-01-06  22:44:35
Commandline: apt-get install --yes --force-yes libreoffice-l10n-en-gb
Install: libstlport4.6ldbl:i386 (4.6.2-7, automatic), fonts-stix:i386 (1.1.0-1, automatic), libexttextcat-data:i386 (3.2.0-2, automatic), libhyphen0:i386 (2.8.3-2, automatic), libreoffice-core:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), libreoffice-l10n-en-gb:i386 (3.5.4+dfsg-4), libcmis-0.2-0:i386 (0.1.0-1+b1, automatic), libmythes-1.2-0:i386 (1.2.2-1, automatic), uno-libs3:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), ure:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), fonts-opensymbol:i386 (102.2+LibO3.5.4+dfsg-4, automatic), libexttextcat0:i386 (3.2.0-2, automatic), libreoffice-style-galaxy:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), libreoffice-common:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), xfonts-mathml:i386 (6, automatic), libgraphite2-2.0.0:i386 (1.1.3-1, automatic), libneon27-gnutls:i386 (0.29.6-3, automatic)
End-Date: 2013-01-06  22:45:10
it's live-installer :mrgreen:
in order to localize LO it goes ahead and installs it :lol:
Image

[ bliss of ignorance ]

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

zerozero wrote:not me but thanks :D i already figured out what hapenned

Code: Select all

Start-Date: 2013-01-06  22:44:35
Commandline: apt-get install --yes --force-yes libreoffice-l10n-en-gb
Install: libstlport4.6ldbl:i386 (4.6.2-7, automatic), fonts-stix:i386 (1.1.0-1, automatic), libexttextcat-data:i386 (3.2.0-2, automatic), libhyphen0:i386 (2.8.3-2, automatic), libreoffice-core:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), libreoffice-l10n-en-gb:i386 (3.5.4+dfsg-4), libcmis-0.2-0:i386 (0.1.0-1+b1, automatic), libmythes-1.2-0:i386 (1.2.2-1, automatic), uno-libs3:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), ure:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), fonts-opensymbol:i386 (102.2+LibO3.5.4+dfsg-4, automatic), libexttextcat0:i386 (3.2.0-2, automatic), libreoffice-style-galaxy:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), libreoffice-common:i386 (3.5.4+dfsg-4, automatic), xfonts-mathml:i386 (6, automatic), libgraphite2-2.0.0:i386 (1.1.3-1, automatic), libneon27-gnutls:i386 (0.29.6-3, automatic)
End-Date: 2013-01-06  22:45:10
it's live-installer :mrgreen:
in order to localize LO it goes ahead and installs it :lol:
Aha, a bug in live-installer!
I need to update live-installer to configure wicd as well...

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

btw: how do you localize Xfce?
In KDE you install some packages...but, Xfce?

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by zerozero »

Schoelje wrote:but, Xfce?
apparently you use dpkg-reconfigure locales :mrgreen: tho i see references to an i18n page (and with recent commits)
Image

[ bliss of ignorance ]

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

I just installed with an adapted live-installer: no libreoffice libraries.
The localized setup: all Dutch...check.

Uploading the beta version now, but that'll take about 3 hours (very slow upload speed).

jjaythomas
Level 5
Level 5
Posts: 602
Joined: Sun Mar 07, 2010 12:52 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by jjaythomas »

I nowcan enter DE by droping to 'maintanence mode from grub' and login then 'startx' still no network (even wired) panel has nothing on right side (tray bluetooth, wicd ect.)
Will try Beta when comes online!... (maybe bad burn??tho msum checked?)

sorry din't give how to auto-play media :oops: can set in 'setting>removable drives & media' medai tab.
also web cam app thats has a small "footprint' camorama.
also can't remember if a USB burner on live (I like unetbootin) or use the remastersys one (maybe in sparky linux only??)

for post saying display wallpaper default (blue with mouse in middle). Not sure if same but I always get that because I use a external monitor (acully HDTV with vga) hooked thru dock. Always need to tell not to use internal display (laptop) or atleast not to clone display (xfce,mate,unity,lxde ALL)
Laptop display being always primary intefers with writing to external (larger one) i think?

Thank You
J.Jay
P.S. aren't your years off on the unofficial KDE web/download page?

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

I've uploaded the beta version:

http://schoelje.nl/lmdekde/lmdexfce32_u ... 201301.iso
md5sum: 52412188c447cf7b4355af60cf3ef9cd
899MB

Most issues were solved.
jjaythomas' auto-play settings will be included in the final version.

jjaythomas
Level 5
Level 5
Posts: 602
Joined: Sun Mar 07, 2010 12:52 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by jjaythomas »

Most issues were solved.
jjaythomas' auto-play settings will be included in the final version.
Thank You

Will try beta and upload DDM output if presist. (not able too because wiped partition in prep for new install/burn when seen post asking for it.

Thanks again
J.Jay

GeneC
Level 7
Level 7
Posts: 1598
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by GeneC »

Schoelje

I am still on the Alpha and have no sound at all.
Other partiton on this same computer with Nadia XFCE and same settings, I have sound.?
Something missing.

Code: Select all

gene@lmde-xfce:~$ inxi -F
System:    Host lmde-xfce Kernel 3.2.0-4-486 i686 (32 bit) Distro LinuxMint 1 debian
CPU:       Single core Intel Pentium 4 (-UP-) cache 1024 KB flags (nx sse sse2 sse3) bmips 5985.78 clocked at 2992.893 MHz 
Graphics:  Card NVIDIA G72 [GeForce 7300 SE/7200 GS] X.Org 1.12.4 Res: 1680x1050@60.0hz 
           GLX Renderer GeForce 7300 SE/7200 GS/PCIe/SSE2 GLX Version 2.1.2 NVIDIA 304.48 Direct Rendering Yes
Audio:     Card Intel 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller driver snd_intel8x0 at ports ec00 e8c0 BusID: 00:1e.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture Version 1.0.24
Network:   Card Broadcom NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express driver tg3 v: 3.121 BusID: 02:00.0
Disks:     HDD Total Size: 42.0GB (9.5% used) 1: /dev/sda ST340014AS 40.0GB 
           2: USB /dev/sdb STORAGE_DEVICE 2.0GB 
Partition: ID:/ size: 11G used: 3.3G (33%) fs: rootfs ID:/ size: 11G used: 3.3G (33%) fs: ext4 
           ID:swap-1 size: 3.33GB used: 0.00GB (0%) fs: swap 
Info:      Processes 153 Uptime 12 min Memory 545.7/2278.9MB Runlevel 2 Client Shell inxi 1.4.23 
--------------------------------------------

Nadia - Good Sound

Code: Select all

gene@nadia ~ $ inxi -F
System:    Host: nadia Kernel: 3.5.0-17-generic i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.10.0 Distro: Linux Mint 14 Nadia
Machine:   System: Dell product: Precision WorkStation 370
           Mobo: Dell model: 0M3849 Bios: Dell version: A08 date: 07/07/2006
CPU:       Single core Intel Pentium 4 CPU (-UP-) cache: 1024 KB flags: (nx sse sse2 sse3) clocked at 2992.459 MHz 
Graphics:  Card: NVIDIA G72 [GeForce 7300 SE/7200 GS] 
           X.Org: 1.13.0 drivers: (unloaded: fbdev,vesa,nouveau) FAILED: nvidia Resolution: 1680x1050@60.0hz 
           GLX Renderer: GeForce 7300 SE/7200 GS/PCIe/SSE2 GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.43
Audio:     Card: Intel 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.25
Network:   Card: Broadcom NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express driver: tg3 
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 00:13:20:0b:70:e2
Drives:    HDD Total Size: 42.0GB (9.5% used) 1: id: /dev/sda model: ST340014AS size: 40.0GB 
           2: USB id: /dev/sdb model: STORAGE_DEVICE size: 2.0GB 
Partition: ID: / size: 14G used: 3.8G (29%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 3.33GB used: 0.00GB (0%) fs: swap 
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 151 Uptime: 1 min Memory: 220.3/2268.7MB Client: Shell inxi: 1.8.13

Schoelje
Level 5
Level 5
Posts: 784
Joined: Wed Jan 18, 2012 6:25 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by Schoelje »

GeneC wrote:Schoelje

I am still on the Alpha and have no sound at all.
Other partiton on this same computer with Nadia XFCE and same settings, I have sound.?
Something missing.
Compared with LMDE KDE, these pulseaudio packages are missing:

Code: Select all

libcanberra-pulse
libpulse-mainloop-glib0
pulseaudio-esound-compat
pulseaudio-module-bluetooth
pulseaudio-module-gconf
pulseaudio-module-zeroconf
Could you install them one by one and see if it changes anything (I suppose you'll need to reboot in between)...sorry.

GeneC
Level 7
Level 7
Posts: 1598
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by GeneC »

Nope, Nothing.
Let me look into this a little more.. :wink:

jjaythomas
Level 5
Level 5
Posts: 602
Joined: Sun Mar 07, 2010 12:52 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by jjaythomas »

on beta

now can get pass login/greeter on install. :D

still no wireless detected on live but after install have wireless detected (with no extra stuff) and wired also works. :?

graphics seemed washed out (intel intergated) both FB and regular driver. Maybe theme /lighting here composition(ing) seems a little better.

Web cam (didn't realize "camorama' brought so much Gnome Stuff) seems slower frame rates (tho not locking after 5min like most 32bit distros)

DDM seemed to lock installing 'pae kernel' (maybe just impatient :lol: ) used synaptic.

Mint update and software manager seem slow (their python based right?)

Will try to install remastersys (makes thing a lot easier I think) wheezy 3.0.1 version (with GUI :oops: )

Thank You
J.Jay

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by zerozero »

beta1 installed

Code: Select all

zerozero@un-xfce-b1:~$ 
:lol:

first of all i hope Gene sorts out those audio issues (odd :shock: ); all i had to do was apply the usual fix (well known because of my problematic card) and sound is working fine

- one issue i noticed here (have no idea if it's replicable elsewhere): when changing from the default qt theme/icon to any gtk-based ghanges don't apply immediately (actually i need a logout for that); the same doesn't happen changing between gtk-based themes/icons afterwards (changes are immediate) << it's not a major issue but i'm puzzled.

- pae and nvidia installed smoothly;
- i thought about parole's removal now that vlc "has" to be installed (it's done 8) ) << in this topic i can't see ways to slim the iso, not if you want to give the user a proper ootb experience
Image

[ bliss of ignorance ]

GeneC
Level 7
Level 7
Posts: 1598
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: The unofficial LMDE XFCE

Post by GeneC »

zerozero wrote:............first of all i hope Gene sorts out those audio issues (odd :shock: ); all i had to do was apply the usual fix (well known because of my problematic card) and sound is working fine.....
.

Just sorted it.. Odd, I had to use different settings than Nadia XFCE with all the same sound files installed? :?:
Nadia = Intel ICH6 (Alsa mixer)
UN/XFCE = Playback: Built-in Audio Analog Stereo (PulseAudio Mixer)
(Was Intel ICH6 (Alsa mixer) by default)
zerozero wrote:- one issue i noticed here (have no idea if it's replicable elsewhere): when changing from the default qt theme/icon to any gtk-based ghanges don't apply immediately (actually i need a logout for that); the same doesn't happen changing between gtk-based themes/icons afterwards (changes are immediate) << it's not a major issue but i'm puzzled.....
Not here, I can change back/forth without logout/in... :?

Locked

Return to “Chat about Linux”