Bijwerkbeheer pakketbron probleem (SOLVED)

Dutch Forum

Moderators: Moem, xenopeek

Post Reply
Cellie
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Thu Aug 16, 2018 5:52 am

Bijwerkbeheer pakketbron probleem (SOLVED)

Post by Cellie » Thu Nov 08, 2018 5:50 am

Hallo,

Ik krijg sinds enkele dagen de pakketten niet in een keer ge-update. Krijg de volgende melding:

E:Repository 'http://dl.google.com/linux/chrome/deb stable Release' changed its 'Origin' value from 'Google, Inc.' to 'Google LLC'

Hoe nu verder?
Last edited by Cellie on Thu Nov 08, 2018 8:14 am, edited 1 time in total.

User avatar
Moem
Level 17
Level 17
Posts: 7030
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Moem » Thu Nov 08, 2018 6:16 am

Je moet aangeven dat je die naamsverandering van de Google repository wilt accepteren, en dat doe je via dit terminalcommando:

Code: Select all

sudo apt update
Kijk maar eens of dat helpt.
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

Cellie
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Thu Aug 16, 2018 5:52 am

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Cellie » Thu Nov 08, 2018 6:18 am

Moem wrote:
Thu Nov 08, 2018 6:16 am
Je moet aangeven dat je die naamsverandering van de Google repository wilt accepteren, en dat doe je via dit terminalcommando:

Code: Select all

sudo apt update
Kijk maar eens of dat helpt.
Ik heb je aanwijzing uitgevoerd en nu maar even wachten of is er een controle mogelijk?

User avatar
Moem
Level 17
Level 17
Posts: 7030
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Moem » Thu Nov 08, 2018 6:34 am

Kreeg je iets te zien toen je dat gedaan had?
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

Cellie
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Thu Aug 16, 2018 5:52 am

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Cellie » Thu Nov 08, 2018 7:21 am

Moem wrote:
Thu Nov 08, 2018 6:34 am
Kreeg je iets te zien toen je dat gedaan had?
Alleen in het terminalvenster. Dat alles uitgevoerd was.

User avatar
Moem
Level 17
Level 17
Posts: 7030
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Moem » Thu Nov 08, 2018 7:40 am

Ah. Je zou het bijwerkbeheer kunnen openen en kijken wat er gebeurt als je zelf het bijwerken opstart via de 'verversen'* knop.

*(Nederlandse vertaling is bij mij altijd een gok, ik prefereer de Engelse, dus met de Nederlandse versie ben ik niet vertrouwd.)
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

Cellie
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Thu Aug 16, 2018 5:52 am

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Cellie » Thu Nov 08, 2018 8:05 am

Moem wrote:
Thu Nov 08, 2018 7:40 am
Ah. Je zou het bijwerkbeheer kunnen openen en kijken wat er gebeurt als je zelf het bijwerken opstart via de 'verversen'* knop.

*(Nederlandse vertaling is bij mij altijd een gok, ik prefereer de Engelse, dus met de Nederlandse versie ben ik niet vertrouwd.)
Uitgevoerd, geen 'problemen'.

User avatar
Moem
Level 17
Level 17
Posts: 7030
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Moem » Thu Nov 08, 2018 8:09 am

Nou, dan zijn we klaar, denk ik! :D
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

Cellie
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Thu Aug 16, 2018 5:52 am

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Cellie » Thu Nov 08, 2018 8:13 am

Moem wrote:
Thu Nov 08, 2018 8:09 am
Nou, dan zijn we klaar, denk ik! :D
Mee eens. Dank voor je inbreng weer! Tot en volgende probleem(pje)...

Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 226
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: The Hague, Netherlands.

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem

Post by Charles_NL » Thu Nov 08, 2018 9:13 am

Moem wrote:
*(Nederlandse vertaling is bij mij altijd een gok, ik prefereer de Engelse, dus met de Nederlandse versie ben ik niet vertrouwd.)
Nou, jouw vertalingen zijn best goed :)
Soms benoem je een optie anders dan het werkelijk heet in de nederlandse versie, maar dat is dan ook het enige. Als we het niet zouden weten, dan zullen velen niet eens bemerken dat jij anderstalig bent.

User avatar
Moem
Level 17
Level 17
Posts: 7030
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Bijwerkbeheer pakketbron probleem (SOLVED)

Post by Moem » Thu Nov 08, 2018 10:00 am

Ik ben niet anderstalig, Nederlands is mijn moedertaal. Ik prefereer alleen mijn besturingssysteem in het Engels.
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

Post Reply

Return to “Nederlands (Dutch)”