[SOLVED]Menubalk Firefox foetsie na reboot

Nederlandse gebruikers kunnen hier hun moedertaal spreken

Moderators: Moem, xenopeek

Post Reply
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

[SOLVED]Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Na een reboot (of gewoon inschakelen vd laptop) heb ik geen menubalk meer in Firefox. :(
Dat wordt dus telkens weer F10 indrukken en dan Beeld -->Werkbalken -->Menubalk en daar het vinkje zetten.
Echter, het is iedere keer weer opnieuw dat de Menubalk foetsie is na een reboot.
Hier is kennelijk een andere aanpak nodig, maar welke?
Last edited by Charles_NL on Sat Oct 09, 2021 9:50 am, edited 1 time in total.
vanadium
Level 3
Level 3
Posts: 115
Joined: Sun Dec 27, 2015 1:07 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vanadium »

Korter is: rechts-klik op de balk met tabbladen en de box checken.

Deze instelling wordt onthouden: je aanpak is dus de goede. Dat het niet (meer) werkt, wijst op een probleem met je huidig profiel. Nooit Firefox opgestart als "sudo"? Dan kunnen verkeerde permissies aan de grondslag liggen van het probleem. Met "Help" - "More troubleshooting information" kom je op een pagina waarmee je onder meer je profiel eens kan "verversen". Anders eens je gehele profiel wissen en volledig herstarten. Als je je data sychroniseert met firefox, dan kan je je bookmarks enz via de synchronisatie terug krijgen.
User avatar
Pjotr
Level 22
Level 22
Posts: 16845
Joined: Mon Mar 07, 2011 10:18 am
Location: The Netherlands (Holland) 🇳🇱
Contact:

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Pjotr »

vanadium wrote:
Sun Sep 26, 2021 8:54 am
Nooit Firefox opgestart als "sudo"? Dan kunnen verkeerde permissies aan de grondslag liggen van het probleem.
Verbeteringstipje: Nooit = Ooit :mrgreen:
Tip: 10 things to do after installing Linux Mint 20.2 Uma
Keep your Linux Mint healthy: Avoid these 10 fatal mistakes
Twitter: twitter.com/easylinuxtips
All in all, horse sense simply makes sense.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Dank voor jullie reacties, maar Firefox als "sudo" opstarten???
Nooit geweten dat het nodig zou zijn... Nooit gedaan ook, trouwens.

Voor het overige kan ik er weinig mee, met die probleemoplossingsinformatiepagina waarnaar verwezen wordt.
Als ik iets niet begrijp of het is voor mij niet helder en duidelijk, dan doe ik daar niets mee.
Anyway, het probleem is dus nog altijd gewoon aanwezig.
User avatar
Pjotr
Level 22
Level 22
Posts: 16845
Joined: Mon Mar 07, 2011 10:18 am
Location: The Netherlands (Holland) 🇳🇱
Contact:

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Pjotr »

Charles_NL wrote:
Wed Sep 29, 2021 3:17 am
Dank voor jullie reacties, maar Firefox als "sudo" opstarten???
Nooit geweten dat het nodig zou zijn... Nooit gedaan ook, trouwens.
Nooit doen inderdaad! Vanadium heeft een tikfout gemaakt in z'n bericht. :)

Je webverkenners (Firefox, Chrome, etc.) moet je nooit ofte nimmer met sudo starten.
Tip: 10 things to do after installing Linux Mint 20.2 Uma
Keep your Linux Mint healthy: Avoid these 10 fatal mistakes
Twitter: twitter.com/easylinuxtips
All in all, horse sense simply makes sense.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Ja, het typvautje hedde ik wel begrepe :D
vimes666
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Tue Jan 19, 2016 6:08 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vimes666 »

Kun je de uitvoer van dit terminal commando naar t forum plakken?

Code: Select all

ll $(locate xulstore)
(het kan zijn dat het commando even duurt)
If you think the issue is solved, edit your original post and add the word solved to the title.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Code: Select all

charles@notebook:~$ ll $(locate xulstore)
-rw------- 1 charles charles 247 sep 29 17:32 /home/charles/.mozilla/firefox/8ajlka29.default-release/xulstore.json
charles@notebook:~$ 

vimes666
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Tue Jan 19, 2016 6:08 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vimes666 »

OK, de eigeschappen lijken goed te zijn tenzij je gebruikersnaam geen charles is.
Open firefox, zet de menubalk aan en sluit firefox weer af. Voer dan dit commando uit en plak het resultaat hier.

Code: Select all

cat /home/charles/.mozilla/firefox/8ajlka29.default-release/xulstore.json
If you think the issue is solved, edit your original post and add the word solved to the title.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Code: Select all

charles@notebook:~$ cat /home/charles/.mozilla/firefox/8ajlka29.default-release/xulstore.json
{"chrome://browser/content/browser.xhtml":{"main-window":{"sizemode":"maximized"},"toolbar-menubar":{"autohide":"false"}},"chrome://mozapps/content/downloads/unknownContentType.xhtml":{"unknownContentTypeWindow":{"screenX":"456","screenY":"203"}}}charles@notebook:~$ 
vimes666
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Tue Jan 19, 2016 6:08 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vimes666 »

Ook dat ziet er redelijk normaal uit, op iets twijfelachtigs na. Open firefox weer. Ik neem aan dat de menubalk nu weer weg is. Laat dit zo en voer nogmaals

Code: Select all

cat /home/charles/.mozilla/firefox/8ajlka29.default-release/xulstore.json
uit.
Ik ben benieuwd of de uitvoer nu hetzelfde is.
If you think the issue is solved, edit your original post and add the word solved to the title.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Onderstaande uitvoer is direkt na reboot, met geopende firefox zoals ik heb begrepen uit jouw laatste post.

Code: Select all

charles@notebook:~$ cat /home/charles/.mozilla/firefox/8ajlka29.default-release/xulstore.json
{"chrome://browser/content/browser.xhtml":{"main-window":{"sizemode":"maximized"},"sidebar-box":{"sidebarcommand":"","width":""},"sidebar-title":{"value":""}}}charles@notebook:~$ 
charles@notebook:~$ uit.
Zolang de laptop aan staat blijft de menubalk gewoon in beeld, nadat ik 'm handmatig heb ingeschakeld.
vimes666
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Tue Jan 19, 2016 6:08 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vimes666 »

Om zeker te weten of er iets verkeerd zit in dat instellingen-bestand kan je de van-dik-hout-zaagt-men-planken methode gebruiken en het bestand 'verwijderen/verplaatsen'.
Sluit firefox af en voer dit commando uit:

Code: Select all

mv /home/charles/.mozilla/firefox/8ajlka29.default-release/xulstore.json xulstore.save
Als je nu firefox opstart ben je een paar instellingen kwijt (veel zat er niet in) en firefox maakt een nieuw bestand aan met de default instellingen. Zet de menubalk weer aan en controleer of dat nu ook zo blijft.
If you think the issue is solved, edit your original post and add the word solved to the title.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Helaas geen veranderingen. Ook de instellingen waren niet veranderd na het uitvoeren van het laatst gegeven commando.
Vanmorgen na aanzetten laptop was alles nog altijd hetzelfde :(
vimes666
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Tue Jan 19, 2016 6:08 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vimes666 »

Dat is jammer. Ik probreer het al een tijdje te reproduceren maar dat lukt mij vooralsnog niet. Welke versie van firefox gebruik je?

Code: Select all

firefox --full-version
If you think the issue is solved, edit your original post and add the word solved to the title.
vimes666
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Tue Jan 19, 2016 6:08 pm

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by vimes666 »

Als je het niet vervelend vindt wat meer instellingen kwijt te raken kan je ook nog een 'refresh' doen van firefox. Dat is een soort reset naar de fabriekstand. Plugins en ingestelde thema's raak je kwijt, maar niet je bookmarks en history geloof ik. Hier lees je hoe je dit kan uitvoeren. Het is in het engels maar ik vermoed dat dat geen probleem is.
https://support.mozilla.org/en-US/kb/re ... sh-firefox
Op die pagina staat ook meer over het hoe en wat.
If you think the issue is solved, edit your original post and add the word solved to the title.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

vimes666 wrote:
Thu Sep 30, 2021 8:36 am
Dat is jammer. Ik probreer het al een tijdje te reproduceren maar dat lukt mij vooralsnog niet. Welke versie van firefox gebruik je?

Code: Select all

firefox --full-version

Code: Select all

charles@notebook:~$ firefox --full-version
Mozilla Firefox 92.0 20210903235534 20210903235534 
charles@notebook:~$ 

Ik zou zeggen dat jij je best hebt gedaan, maar helaas.
En zó erg is het allemaal ook weer niet, het is bij aanvang even zelf de menubalk tevoorschijn toveren en zolang de laptop in gebruik is blijft de menubalk gewoon aanwezig.
User avatar
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 393
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: Oss

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by Charles_NL »

Kleine aanvulling/update:

Betreft een 6 jaar oude laptop die continue aangesloten is op de netvoeding. De laptopbatterij heeft geen capaciteit meer :(
Wat ik gewoonlijk doe is de schakelaar van de netvoeding op "uit" zetten. Er staan geen browservensters open en er zijn ook geen actieve programma's op het moment dat ik de netvoeding uitschakel.
Na het inschakelen heb ik dus geen menubalk in Firefox na het opstarten.

Als ik de laptop softwarematig laat uitschakelen, dus ik kies voor "Afsluiten" en daarna de stroom uitschakel, dan is de menubalk wèl aanwezig in Firefox na het inschakelen van de laptop en het opstarten van Firefox.
Dit veschil zou er eigenlijk niet mogen zijn onder Linux Mint, toch?
nahjo
Level 3
Level 3
Posts: 129
Joined: Sat May 06, 2017 10:46 am

Re: Menubalk Firefox foetsie na reboot

Post by nahjo »

De methode van stroom onderbreken is gevaarlijk vanwege de kans op datacorruptie. Op de achtergrond draaien altijd nog processen die bij het software matige afsluiten ook op de juiste wijze worden afgesloten.
Als bij een notebook de netspanning wegvalt zal de accu het moeten overnemen. Wanneer je dan in de energiebeheerder is aangegeven dat bij een bijna lege accu het systeem moet worden afgesloten zal het alsnog goed gaan bij het afsluiten.
Heeft je accu te weinig power dan zal die afsluitprocedure ook keihard onderbroken worden. Dat kan de reden zijn van het missen van de menubalk.
Gewoon keurig het systeem afsluiten kan problemen voorkomen.
Post Reply