Page 1 of 1

Mint in het Nederlands voor niet-Engelse gebruikers?

Posted: Tue Jun 19, 2012 5:18 pm
by Skara Brae
Ik heb bij deze een klein vraagje. Is Linux Mint (al) geschikt voor Nederlandstalige mensen die weinig Engels kennen? Zouden ze Engelse termen/zinnen/(pop-up) windows tegenkomen (die ze dan niet/moeilijk zouden snappen)?

Ik kan namelijk spoedig misschien de laptop van een collega op het werkt terug in orde brengen, en het lijkt me interessant om er ook Linux Mint op te zetten :D Maar dan zou er best zo weinig mogelijk Engelse termen, woorden en zinnen te zien mogen zijn... Niet iedereen is immers even "handig" bij het zoeken naar antwoorden op het internet als wij (hier) allemaal. En aangezien het een collega van het werk is, heb ik met die collega buiten het werk eigenlijk geen contact (en kan ik dus ook geen "Helpdesk" spelen).

En dit gezegd zijnde: hoe zit het met programma's? Zijn die ook in het Nederlands, wanneer men kiest voor de Nederlandse "versie" van Mint?

Ik heb Linux al altijd in het Engels geïnstalleerd, dus zat (zit) ik me dit af te vragen.

Re: Mint in het Nederlands voor niet-Engelse gebruikers?

Posted: Fri Jun 22, 2012 2:23 pm
by AlbertP
Het komt wel eens voor dat Mint niet direct Nederlands wordt als je Nederlands kiest, maar meestal gaat het goed tijdens de installatie. Als je toch een Engelse Mint krijgt is dat meestal opgelost door updates te installeren.
Veel van de programma's op Linux zijn ook in het Nederlands vertaald. Voor Firefox en Thunderbird kun je de pakketten firefox-locale-nl en thunderbird-locale-nl downloaden. Van andere programma's wordt vaak automatisch de Nederlandse vertaling gebruikt.

Re: Mint in het Nederlands voor niet-Engelse gebruikers?

Posted: Mon Jul 09, 2012 3:18 am
by xenopeek
AlbertP heeft gelijk; voor aantal applicaties zal je een extra pakket moeten installeren. Voor meeste applicaties werkt het meteen. Misschien moet je voor Libre Office ook libreoffice-l10n-nl en libreoffice-help-nl installeren, maar volgens mij worden deze ook automatisch al geinstalleerd als je Linux Mint installatie in het Nederlands doet.

Mocht je toch iets missen, hier eenvoudig alle pakketten (en wat niet relevante) beschikbaar voor Nederlandse taal: http://packages.ubuntu.com/search?keywo ... ection=all