starter maken van url

Dutch Forum

Moderators: xenopeek, Moem

Post Reply
Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 201
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: The Hague, Netherlands.

starter maken van url

Post by Charles_NL » Sun Oct 18, 2015 3:28 pm

Op mijn notebook staat Linux Mint 13 Maya en daar kan ik van een website probleemloos een starter maken. Gewoon rechtsklik op buroblad en dan kiezen voor URL-koppeling maken. Reuze handig :D
Op mijn burocomputer staat Linux Mint 17.2 Cinnamon 64-bit en daar zie ik deze optie niet. Is die inderdaad afwezig of zie ik 'm over het hoofd of heb ik iets gemist?

User avatar
xenopeek
Level 24
Level 24
Posts: 22100
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: starter maken van url

Post by xenopeek » Sun Oct 18, 2015 3:40 pm

Ik ken die functionaliteit niet maar je kunt in Firefox het (wereldbol of slot) ikoontje dat voor de URL in de adresbalk vastpakken en naar je bureaublad slepen om een link aan te maken. Je kunt ook een bookmark vastpakken en naar je bureaublad verslepen.
Image

Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 201
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: The Hague, Netherlands.

Re: starter maken van url

Post by Charles_NL » Sun Oct 18, 2015 3:54 pm

Koppeling blijkt niet te werken, zodra ik die aangemaakte koppeling aanklik gaat mijn buroblad op zwart :(
Reset is nodig om weer een normaal functionerend systeem te krijgen.

User avatar
jjcojax
Level 2
Level 2
Posts: 68
Joined: Fri Apr 03, 2015 6:01 am
Location: Belgium

Re: starter maken van url

Post by jjcojax » Sat Dec 12, 2015 12:49 pm

Dag,

Op Linux Mint 17 Mate is dit zo ...

starter aanmaken met opdacht firefox + url

Image

Werkt dat niet op Cinnamon ?

Sorry voor mijn Nederlands, (made in BE zuid)

jjcojax

Charles_NL
Level 4
Level 4
Posts: 201
Joined: Sat Jul 18, 2015 12:42 pm
Location: The Hague, Netherlands.

Re: starter maken van url

Post by Charles_NL » Sat Dec 12, 2015 1:56 pm

jjcojax wrote:starter aanmaken met opdacht firefox + url
Mijn dank is groot!
Het bijgevoegde plaatje maakte het duidelijk :)

Inderdaad werkt het bij mij nu ook.

Post Reply

Return to “Nederlands (Dutch)”