Page 1 of 1

WhatsApp onder Linux

Posted: Mon Sep 10, 2018 4:50 pm
by Charles_NL
Ik heb gekeken in de officiele pakketbronnen van mint en daar staat WhatsApp erbij :)
Wanneer ik die aanklik en daarna de overige informatie lees, dan staat daar dat het een Unofficial whatsapp web desktop client is voor onder andere Linux. Dat brengt mij op de vraag of het dan wel zo goed idee is om deze toepassing te installeren in Linux Mint.
Wie kan hier duidelijkheid in geven?

Re: WhatsApp onder Linux

Posted: Mon Sep 10, 2018 5:04 pm
by kc1di
dit is wat de wiki-pagina daarover zegt. Het is een messenger-app om te communiceren met mobiele apparaten. Ik zou het niet installeren tenzij je het nodig hebt.

"whatsApp Messenger is een freeware en platformonafhankelijke berichtenservice en Voice over IP (VoIP) -dienst die eigendom is van Facebook. [44] De applicatie maakt het verzenden van tekstberichten en spraakoproepen mogelijk, evenals videogesprekken, afbeeldingen en andere media, documenten en gebruikerslocatie. [45] [46] De applicatie werkt vanaf een mobiel apparaat maar is ook toegankelijk vanaf desktopcomputers, de service vereist dat [47] consumentengebruikers een standaard mobiel nummer voor mobiele apparaten opgeven.Ook konden gebruikers alleen met anderen communiceren individueel of in groepen van individuele gebruikers, maar in september 2017 kondigde WhatsApp een toekomstig bedrijfsplatform aan dat bedrijven in staat zal stellen klantenservice op schaal aan gebruikers te leveren. [42] "

Re: WhatsApp onder Linux

Posted: Mon Sep 10, 2018 5:45 pm
by Bolle1961
Als je whatsapp in Mint wilt gebruiken zou ik de web client nemen
https://web.whatsapp.com/
QR code scannen met whatsapp op je mobiel en je kan vanaf je pc / laptop appen