Page 1 of 1

Installatie fout gemaakt met Mint 19 [SOLVED]

Posted: Sun Oct 28, 2018 6:22 am
by janthomas
Hallo,

Mijn excuses als dit op de verkeerde forum staat. Ik ben een beginner met Linux Mint en Linux in het algemeen. Ik heb wel eens op een ander systeem geinstalleerd maar die hadden allemaal 1 hardeschijf. Ik heb op mijn huidige laptops 80gb ssd Mint 19 (Cinnamon) 64bit geinstalleerd. Ik kwam er alleen achter dat integendeel tot windows is het erg moeillijk om dingen op een andere schijf dan de hoofdschijf te installeren. Daarom dacht ik herinstalleer de OS op mijn harde schijf van 1TB zodat ik meer ruimte heb. Dus heb ik alle stappen gevolgd van een custom installatie: de ssd geherformateerd en de tweede schijf als installatie schijf gebruikt. Alleen toen ik hem weer opstarte kreeg ik een zwart scherm met een blinkend lijntje.

Mijn hoop is dat er een makkelijke oplossing is om mijn laptop weer bruikbaar te maken mogelijk met de hardeschijf als main drive of de ssd maar dat de programa's op de hardeschijf worden geinstalleerd.

Hier zijn de specificaties van mijn laptop als die nodig zijn:
Medion Erazer x682X
Intel core i7-3610QM @2.30GHZ
16GB DDR3
80GB SSD + 1TB HDD
NVIDIA Geforce GTX 670M

Met vriendelijke groet,
Jan Thomas

Re: Installatie fout gemaakt met Mint 19

Posted: Sun Oct 28, 2018 1:52 pm
by Pjotr
Kijk in de instellingen van het UEFI (BIOS), eens na of de schijf met het besturingssysteem wel bovenaan in de opstartvolgorde staat (er is waarschijnlijk ook een opstartvolgorde binnen de subcategorie "harde schijven").

Re: Installatie fout gemaakt met Mint 19

Posted: Sun Oct 28, 2018 2:04 pm
by janthomas
Hartelijk bedankt voor de hulp, maar het veranderd niks. Ik heb nog steeds een zwart schem met een _ als of je kan starten met schrijven.

Re: Installatie fout gemaakt met Mint 19

Posted: Sun Oct 28, 2018 2:28 pm
by Pjotr
Kortste klap: zet Mint op de SSD, net als voorheen. En gebruik de draaischijf als "domme" opslag.

Re: Installatie fout gemaakt met Mint 19

Posted: Sun Oct 28, 2018 3:00 pm
by janthomas
Hartelijk bedankt, heb ik gedaan en alles draait weer.

Re: Installatie fout gemaakt met Mint 19

Posted: Sun Oct 28, 2018 3:13 pm
by Moem
Goeie zet! Die SSD is ruimschoots groot genoeg, en lekker snel. Daar heb je het meeste plezier van als je daar je besturingssysteem hebt staan. En de programma's passen er heus wel bij. Plaatjes, films en muziek kun je dan op die 1TB schijf bewaren.