Netwerk

Dutch Forum

Moderators: Moem, xenopeek

Post Reply
tjabbe
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 23, 2009 7:26 am

Netwerk

Post by tjabbe » Tue Jun 23, 2009 8:23 am

Hallo Linux mint gebruikers. Ik ben nieuw in de Linux wereld en heb dan ook een vraag. Ik heb een experia box van kpn (breed band) met hier aan een externe harde schijf. Op mijn andere laptop met windows veiloos te vinden maar in linux kan ik hem en de andere laptop niet vinden. Dus geen netwerk. Heeft iemand een idee wat ik fout doe. Verder een geweldig programma dat linux en super snel. Bedankt alvast voor de moeite.

dobby9
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Thu May 28, 2009 11:33 am

Re: Netwerk

Post by dobby9 » Tue Jun 23, 2009 3:46 pm

Wat is een Experia box ?
Wat is zijn OS ?
Hoe verbind je de linux box met die Experia ?

met vr gr
dobby9

tjabbe
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 23, 2009 7:26 am

Re: Netwerk

Post by tjabbe » Wed Jun 24, 2009 2:10 am

De experiabox is het kabel modem en de verbinding is draatloos of bekabeld. Het kan beide. Heb twee scherm afdrukken bij gevoegd.
Attachments
File Server-Gigaset SX551 WLAN dsl.png
File Server-Gigaset SX551 WLAN dsl.png (102.09 KiB) Viewed 17593 times
Schermafdruk-Gigaset SX551 WLAN dsl .png
Schermafdruk-Gigaset SX551 WLAN dsl .png (100.3 KiB) Viewed 17598 times

dobby9
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Thu May 28, 2009 11:33 am

Re: Netwerk

Post by dobby9 » Wed Jun 24, 2009 5:49 am

Ok hoe komt de verbing tot stand ?
Is er in de PC een eternet card ?
Zo ja dan moet eerst de eternet card herkend worden en geconfigureerd .
In dat geval zo ik eerst een kabel verbinding maken met de eternet card en de experia kijken of dat aan de praat te krijgen is.
En wat is het protocol wat wordt gebruik DHCP of PPPOE ?
Vaak is het tegenwoordig DHCP
Kan de experia worden gepinged ?
met vr gr
dobby9

tjabbe
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 23, 2009 7:26 am

Re: Netwerk

Post by tjabbe » Wed Jun 24, 2009 6:04 am

Heb hem gevonden met het comando smb://192.168.2.1/ maar kan er niet op komen. Iemand een idee.
Ok hoe komt de verbing tot stand ? Ik heb een kabel maar kan ook draatloos in dien nodig
Is er in de PC een eternet card ? Ja deze zit er in en met kabel verbonden
Zo ja dan moet eerst de eternet card herkend worden en geconfigureerd . Hoe en waar kan ik zien welke kaart er word gebruikt?
In dat geval zo ik eerst een kabel verbinding maken met de eternet card en de experia kijken of dat aan de praat te krijgen is. Is gelukt tot op zekere hoogt. Zie regel 1. Vind hem maar meer kan ik er niet mee en moet na herstarten steeds opnieuw op zoeken.
En wat is het protocol wat wordt gebruik DHCP of PPPOE ? Protocol is DHCP
Vaak is het tegenwoordig DHCP
Kan de experia worden gepinged ? Ja dit kan.

Bedankt trouwens voor de snelle reactie op mijn vraag. Ben blij dat er een dutch deel in dit forum is.

dobby9
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Thu May 28, 2009 11:33 am

Re: Netwerk

Post by dobby9 » Wed Jun 24, 2009 9:57 am

Geef in een terminal het commando lspci .
Geef ons de uitkomst
Het commando geeft een heleboel informatie over de hardware onder andere ook over de ethernet card .
Aangezien ik Engelse versie gebruik weet ik de echte Nederlandse naam niet in het Engles heet het Network Connections
Daar kun je de verbindingen maken.
Voor de draadloze verbinding zullen we ndiswrapper nodig hebben denk ik , weet dat niet helemaal zeker omdat met een kabel verbinding werkt naar mijn modem-router .
Kabelverbindingen zij vaak bedrijf zekerder.
Daarnaast bestaat er ook een optie Network Tools.

met vr gr
dobby9

tjabbe
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 23, 2009 7:26 am

Re: Netwerk

Post by tjabbe » Thu Jun 25, 2009 3:41 am

Hierbij het andwoor van het comando lspci
Attachments
lspci 1.png
lspci 1.png (174.97 KiB) Viewed 17562 times

dobby9
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Thu May 28, 2009 11:33 am

Re: Netwerk

Post by dobby9 » Thu Jun 25, 2009 4:46 am

DE Realtek ethernet card moet linux mint standaard moeten herkennen , gebruik het namelijk zelf ook
Hoeveel network aanslutingen zitten er op de PC ?
Indien het er twee zijn gebruik dan de de aansluting van de Realtek en probeer via Network Connections = Netwerk verbindingen the configureren

Ik heb ook een poosje met twee kabels gewerkt tot dat de andere ook in windows herkend kreeg

met vr gr
dobby9

tjabbe
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 23, 2009 7:26 am

Re: Netwerk

Post by tjabbe » Fri Jun 26, 2009 2:59 pm

Hallo ik ben ff niet in de gelegenheid geweest om sneller te antwoorden maar hier ben ik weer. Ik ben al een beetje verder met het probleem maar nu nog kijken om het laatste stukje van de puzel te vinden. Er is weer een scherm af beeldig waar je kunt zien dat mijn windows computer er staat en ook berijkbaar. De file server staat er ook maar niet bereikbaar.
Attachments
Bestandsbeheer.png
Bestandsbeheer.png (70.4 KiB) Viewed 17520 times

Post Reply

Return to “Nederlands (Dutch)”