mint koppelen aan thuisnetwerk

Dutch Forum

Moderators: Moem, xenopeek

Post Reply
pvdlee
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Wed Jul 12, 2017 8:54 am

mint koppelen aan thuisnetwerk

Post by pvdlee » Thu Jan 10, 2019 9:29 am

Ik wil mijn mint systeem opnemen in mijn thuisnetwerk.
Dat netwerk heeft de naam THUIS
Als ik met het bestandsbeheer kijk op Netwerk zie ik daar dat mint de naam Windows-netwerk voert.
Ik denk dat dat dus THUIS moet worden
Maar ik krijg dat op die plek niet gewijzigd, daar zal wel commando voor zijn, maar welk??
Peter

nahjo
Level 2
Level 2
Posts: 80
Joined: Sat May 06, 2017 10:46 am

Re: mint koppelen aan thuisnetwerk

Post by nahjo » Sat Jan 12, 2019 10:56 am

Ik denk dat je het bestand /etc/samba/cmb.conf als 1e moet aanpassen en daar WORKGROUP vervangen door THUIS.
Heb je wel sudo rechten voor nodig dus sudo nano /etc/samba/smb.conf
Wat ook niet kwaad kan is samba installeren (moet ook als bovenstaand bestand niet aanwezig is) sudo apt install samba
Nu kan het zijn dat je (na het opnieuw opstarten) windows nog steeds niets ziet in de netwerk omgeving. Probeer dan de volgende opdracht in je verkenner:
SMB://<naam windows computer> of SMB://<ipnummer windows computer>
Krijg je dan wel verbinding maak dan een snelkoppeling aan :wink:

pvdlee
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Wed Jul 12, 2017 8:54 am

Re: mint koppelen aan thuisnetwerk

Post by pvdlee » Mon Jan 14, 2019 11:38 am

Het blijft treurig
Ik krijg als melding "Kan het bestand niet aankoppelen"
Of: Bestand of map bestaat niet


Ik had dit ook aangemeld in het engelse deel van dit forum en kreeg daar als antwoord
Samba?
search.php?keywords=samba&terms=all&aut ... mit=Search

En daar wordt je helemaal niet vrolijk van , daar kom je als beginner niet uit
:(
Peter

Post Reply

Return to “Nederlands (Dutch)”