Page 1 of 1

DRM protetion voor copiëren Opgelost

Posted: Wed Mar 27, 2019 1:39 am
by draak1955
hallo LM gebruikers, ik kwam wat tegen op een site en deze zei: wij installeren "DRM protetion voor copiëren" was NOS verkiezingen.
Mijn software kan van slag raken fouten in me systeem? Nee ben weg gegaan, maar hoe kan ik me beveilige tegen deze onbetrouwbare (software/spyware)?
Had bij GIT al gezocht maar ik kom der niet uit
[url]https://github.com/ukanth/afwall/wiki/S ... -allow[url]

gr.draak

Re: DRM protetion voor copiëren

Posted: Wed Mar 27, 2019 4:18 am
by xenopeek
Sommige web video's zijn beschermd tegen kopiëren en kan je alleen afspelen in je web browser als je daarvoor de optionele "content decryptie module" (CDM) module installeert in je web browser.

Voor Firefox wordt dat hier uitgelegd, met de opties welke je hebt voor verwijderen als je het wel geïnstalleerd hebt: https://support.mozilla.org/nl/kb/drm-inschakelen

Als je op een web pagina bent met video's welke beschermd zijn tegen kopiëren dan zie je in Firefox een balk als deze bovenin de pagina als je de CDM module nog niet hebt :
Image

De CDM module is geen open source maar is legitiem. Wil je beschermde web video's bekijken (zoals ook Netflix en Amazon Prime Video) dan heb je de CDM module nodig.

Re: DRM protetion voor copiëren

Posted: Wed Mar 27, 2019 3:06 pm
by draak1955
Hallo xennopeek, Widevine is niet aanwezig op me browser. Zou (wat ik begrijp nu) in me browser (voorkeuren) Digital Right Management (DRM) in schakelen (vinkje aan vinken) kan ik wel via deze, naar DRM programmas kijken. Kom ik op de site en zie dat (eventuele site) dit verwacht van me, schakel ik DRM in.

Ga ik weg van de site schakel ik de DRM weer uit in "Voorkeuren".
https://support.mozilla.org/nl/kb/drm-i ... =inproduct
Wat ik nu snap dat "widevine" in mijn browser eigenlijk het DRM is (Digital Right Management) Widevine is er niet.

PS: vroeger was Widevine wel in Mozilla Firefox (waarom nu niet) Daar ging ik even de fout mee in.
bedankt voor je uitleg xenopeek ik snap nu DRM aanvinken als gevraagd word.

gr draak

Re: DRM protetion voor copiëren Opgelost

Posted: Wed Mar 27, 2019 4:37 pm
by xenopeek
De CDM module wordt gedownload door Firefox op het moment dat het voor het eerst nodig is en de gebruiker dan aangeeft het te willen toestaan. Het wordt dus niet standaard meegeleverd.