iTunes korvike Linux Mintille

Finnish Forum
Post Reply
vilsu
Level 3
Level 3
Posts: 163
Joined: Wed Jan 16, 2013 2:31 pm

iTunes korvike Linux Mintille

Post by vilsu »

Hei!

Yritin tässä käyttää Windows 7:a eräänä päivänä. Jostakin oli ilmaantunut sellainen vika että en pystynyt raahaamaan hiirellä mitään. Tarkoituksenani oli siirtää iPod nanolle jotain tavaraa. Ja kun tiedätte, että iTunes -kirjastoon voi siirtää omia kappaleita vain raahaamalla, niin harmiahan tästä tuli. Kirotut Win7 ja iTunes... Lopulta homma selvisi, kun Windowsin ongelma lähti Ctrl-Alt-Del yhdistelmän raakalaismaisella käytöllä.

Mutta asiaan. Kysyisin, onko kellään palstalaisella kokemuksia Linux mintin ja iPod nanon kanssa toimimisesta. Mikä olisi hyvä ohjelma siirtää tavaraa Nanoon ja mitkä kikat toimivat?
vilsu
Level 3
Level 3
Posts: 163
Joined: Wed Jan 16, 2013 2:31 pm

Re: iTunes korvike Linux Mintille

Post by vilsu »

No niin, väliaikatiedotus:

Banshee, joka tulee mintun mukana järjestelee myös iPod Shufflea, joka minulla siis on. Banshee ei vain tuosta ottanut toimiakseen noin vain.

Asensin psydm levynkäsittelyohjelman, sorkin ja ihmettelin ja lopulta palautuin asetukset entiselleen.

Jostakin taikavoimasta lähti Banshee lukemaan Shufflea ja kaikki vaikutti olevan kunnossa. Sitten paljastui kuitenkin että Banshee ei pystynyt kirjoittamaan Shufflelle.

Tämä johtuu siitä että linux ei suostu antamaan kirjoitusoikeuksia vfat -levyjärjestelmälle, joka iPod shufflessa siis on. Tämä on jokin bugi linuxissa ja on ollut jo pitkään.

Homma siis tyssää seinään, joten käytetään jatkossakin Windowsille laadittua yli 100 megan kokoista iTunesia asian käsittelemiseen.

-vilsu-
goshmo
Level 1
Level 1
Posts: 40
Joined: Thu Feb 13, 2014 7:10 am
Location: Finland

Re: iTunes korvike Linux Mintille

Post by goshmo »

vilsu wrote:Tämä johtuu siitä että linux ei suostu antamaan kirjoitusoikeuksia vfat -levyjärjestelmälle, joka iPod shufflessa siis on. Tämä on jokin bugi linuxissa ja on ollut jo pitkään.
Ihmettelin samaa yhden 2 gigan microSD-kortin kanssa, että olis saanu poppia vanhaan nokiaan,
en saanut sitä "haltuun" sitten millään, eli ei sinne mitään kirjoiteta.

Tarvii joutessaan kurkata wintoosalla tilannetta (vai auttaiskohan virtuaaliXP?).
Mint 17 KDE 64bit @ Toshiba Satellite 755D, Mint 17 KDE 32bit @ Lenovo ThinkPad T61, Mint 17 KDE 64bit @ "nykyaikanen pöytäkone"
Post Reply

Return to “Suomi (Finnish)”