verkkoyhteydet

Finnish Forum
ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Fri Aug 05, 2016 2:42 pm

Miten saan verkkoyhteydet toimimaan.

Olen asentanut ndiswrapperin Windows ajuria varten ja se näkyy olevan käytössä.
Samaten kaapeliyhteyden tiedot näyttäsi olevan kunnossa.
en nyt saa tähän mitään tulosteita komennoista kun olen toisella koneella ja niiden kirjoittaminen on aika työlästä

Mutta kumpikaan yhteys ei toimi. Ilmoittaa, että yhteyksiä ei ole käytössä.
Verkon asetuksissa kumpikin yhteys näyttää olevan käytössä.

Miten tai millä komennolla saan yhteydet toimimaan.

prequel
Level 2
Level 2
Posts: 67
Joined: Sat Feb 16, 2013 5:11 pm

Re: verkkoyhteydet

Postby prequel » Sun Aug 07, 2016 7:23 am

Eikö Mintistä löytynyt ajureita, vai miksi Ndiswrapperin asensit?

Mikä verkkokortti (wifi?) kyseessä?

ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

Re: verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Mon Aug 08, 2016 2:42 am

Kortti on: Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI ja siinä oli käytössä iwp2100 ajuri, jota Mint ei tunnistanut.
Tieto saatu komennolla inxi -N

En mä tiedä mitä olen tässä kämmännyt kun ensimmäinen kerran tuon NW asensin niin tuo toimi ihan hyvin, mutta kun koneen buuttasi niin tuo alkuperäinen ajuri tuli takaisin käyttöön. Samalla toisin hävisi tuo kaapeliyhteys, eikä ole palautunut sen jälkeen.

Nyt ilmoittaa tosiaan, että yhteyksiä ei ole ollenkaan käytössä.

Oli tuossa sellainen ihmeellisyys kun tuo wlan toimi niin tuossa alapalkissa näytti, että mitään yhteyttä ei ole.

Ei reakoi mitenkään siihen jos laittaa kaapelin koneeseen kiinni.

Sitten jossain ohjeessa oli, että tuo edellinen ajuri olisi laitettava jollekin blacklist:lle. Mutta minulla ilmoittaa, että sellaista komentoa ei ole kun yritän komentoa ajaa.

ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

Re: verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Mon Aug 08, 2016 2:51 am

Niin ilmoittaa, että " Verkon hallinta ei ole käytössä..."

Verkko asetuksissa kuitenkin kumpikin sekä langaton että langallinen yhteys on aktiivisena eli kummassakin on ruksi valittuna.
Ja kaikki tarvittavat tiedot näyttäsi olevan, ehkä....

ari9876
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Mon May 02, 2016 6:36 pm

Re: verkkoyhteydet

Postby ari9876 » Mon Aug 08, 2016 9:55 am

Suosittelisin kokeilemaan wifi-adapteria, sillä se ratkaisi itselläni vastaavan ongelman. Sellaisia saa alle 16 euroon.

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: verkkoyhteydet

Postby administrollaattori » Mon Aug 08, 2016 4:11 pm

Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI verkkokortti on sen verran vanha, että se yksinkertaisesti toimi missään järjestelmässä uudempien modeemien kanssa. Vanhempien modeemien kanssa kyseinen verkkokortti kyllä toimii.

ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

Re: verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Tue Aug 09, 2016 1:46 am

Niin, tuo Wlan toimi ihan loistavasti ja kaapelikin toimi ihan loistavasti. Mutta kämmäsin jotakin tuossa Wlan osion ja NW asennuksessa, mutta en vaan ymmärrä mitä.

Miten pystyn nollaamaan tilanteen ja aloittamaan uudestaan alusta. Eli tekemään tuon NW ja ajurin uudestaan, niin että se menee oikein

Olisiko nyt joitakin sellaisia komentoja millä voisin asiaa tutkia.
Onko nyt mahdollista esim., että nuo softat yrittävät samalle kortille?

Eli haluaisin joitakin vianselvitys juttuja, millä voisin asiaa selvittää.

Esimerkiksi, miksi minulla ei toimi tuo balcklist komento, mitä pitäisi tehdä jotta se toimisi??

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: verkkoyhteydet

Postby administrollaattori » Tue Aug 09, 2016 1:04 pm

ergoprox wrote:Niin, tuo Wlan toimi ihan loistavasti ja kaapelikin toimi ihan loistavasti. Mutta kämmäsin jotakin tuossa Wlan osion ja NW asennuksessa, mutta en vaan ymmärrä mitä.

Miten pystyn nollaamaan tilanteen ja aloittamaan uudestaan alusta. Eli tekemään tuon NW ja ajurin uudestaan, niin että se menee oikein

Olisiko nyt joitakin sellaisia komentoja millä voisin asiaa tutkia.
Onko nyt mahdollista esim., että nuo softat yrittävät samalle kortille?

Eli haluaisin joitakin vianselvitys juttuja, millä voisin asiaa selvittää.

Esimerkiksi, miksi minulla ei toimi tuo balcklist komento, mitä pitäisi tehdä jotta se toimisi??


Joitan komentoja:

Kaikki tiedot:

Code: Select all

inxi -Fxz

Verkkolaitteet:

Code: Select all

inxi -N

Verkkolaitteet tarkempi:

Code: Select all

sudo lshw -C network

Verkon tila:

Code: Select all

nmcli dev

Verkon tila tarkempi:

Code: Select all

nm-tool

Code: Select all

ifconfig

ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

Re: verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Tue Aug 09, 2016 3:24 pm

Saatiihan sitä tulosteita, toimiihan koneessa resut. Eli tässä edellisten komentojen tulosteet.
Näyttää siltä, että networkmanager ei ole toiminnassa.

Mistä tai millä komennolla tämän voi laittaa päälle?

karhi@karhi-D600 ~ $ inxi -Fxz
System: Host: karhi-D600 Kernel: 3.13.0-37-generic i686 (32 bit, gcc: 4.8.2) Desktop: N/A Distro: Linux Mint 17.1 Rebecca
Machine: System: Dell (portable) product: Latitude D600
Mobo: Dell model: N/A Bios: Dell version: A16 date: 06/29/2005
CPU: Single core Intel Pentium M (-UP-) cache: 1024 KB flags: (sse sse2) bmips: 3189.44 clocked at 1600.00 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV250/M9 GL [Mobility FireGL 9000/Radeon 9000] bus-ID: 01:00.0
X.Org: 1.15.1 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1400x1050@60.0hz
GLX Renderer: Mesa DRI R200 (RV250 4C66) x86/MMX/SSE2 TCL DRI2 GLX Version: 1.3 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio: Card: Intel 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0 ports: b800 bc40 bus-ID: 00:1f.5
Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-37-generic
Network: Card-1: Broadcom NetXtreme BCM5705M Gigabit Ethernet driver: tg3 ver: 3.134 bus-ID: 02:00.0
IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Card-2: Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter driver: ndiswrapper ver: 1.59 bus-ID: 02:03.0
IF: wlan0 state: down mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 41.0GB (14.1% used) 1: id: /dev/sda model: HTS548040M9AT00 size: 40.0GB
2: USB id: /dev/sdb model: DataTraveler_2.0 size: 1.0GB
Partition: ID: / size: 36G used: 5.4G (17%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 1.61GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info: Processes: 137 Uptime: 1 day Memory: 272.2/1508.7MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4 Client: Shell inxi: 1.8.4
karhi@karhi-D600 ~ $ inxi -N
Network: Card-1: Broadcom NetXtreme BCM5705M Gigabit Ethernet driver: tg3
Card-2: Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter driver: ndiswrapper
karhi@karhi-D600 ~ $ sudo lshw -C network
*-network:0
description: Ethernet interface
product: NetXtreme BCM5705M Gigabit Ethernet
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:14:22:c9:c8:24
size: 100Mbit/s
capacity: 1Gbit/s
width: 64 bits
clock: 66MHz
capabilities: pm vpd msi bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=tg3 driverversion=3.134 duplex=full firmware=5705-v3.16 ip=192.168.100.22 latency=32 link=yes mingnt=64 multicast=yes port=twisted pair speed=100Mbit/s
resources: irq:11 memory:faff0000-faffffff
*-network:1
description: Wireless interface
product: PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter
vendor: Intel Corporation
physical id: 3
bus info: pci@0000:02:03.0
logical name: wlan0
version: 04
serial: 00:0c:f1:3a:88:23
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ndiswrapper+w70n501 driverversion=1.59+Intel,08/02/2006,1.2.5.37 latency=32 link=no maxlatency=34 mingnt=2 multicast=yes wireless=IEEE 802.11b
resources: irq:5 memory:fafef000-fafeffff
karhi@karhi-D600 ~ $ nmcli dev
Virhe: NetworkManager ei ole käynnissä.
karhi@karhi-D600 ~ $ nm-tool

** (process:6780): WARNING **: Could not initialize NMClient /org/freedesktop/NetworkManager: The name org.freedesktop.NetworkManager was not provided by any .service files

NetworkManager Tool

State: unknown


** (process:6780): WARNING **: error: could not connect to NetworkManager
karhi@karhi-D600 ~ $ ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:14:22:c9:c8:24
inet addr:192.168.100.22 Bcast:192.168.100.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::214:22ff:fec9:c824/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:55735 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:36324 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:57691217 (57.6 MB) TX bytes:3461211 (3.4 MB)
Interrupt:11

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:480 (480.0 B) TX bytes:480 (480.0 B)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0c:f1:3a:88:23
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Interrupt:5 Memory:fafef000-faff0000

wlan0:avahi Link encap:Ethernet HWaddr 00:0c:f1:3a:88:23
inet addr:169.254.6.108 Bcast:169.254.255.255 Mask:255.255.0.0
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
Interrupt:5 Memory:fafef000-faff0000

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: verkkoyhteydet

Postby administrollaattori » Tue Aug 09, 2016 4:56 pm

Sinulla on Dell Latitude D600, jossa langattoman saa päälle näppäinyhdistelmällä Fn F2

http://www.linlap.com/dell_latitude_d600
I tried different distros (Ubuntu, Debian, Mint, Fedora, etc…), but none gave me any love.

On each distro, I installed bcm43xx-fwcutter and used ndiswrapper to install the WLAN 1450 driver from Dell's website. No luck.

I tried using different network managers, like WICD, WPAGUI, etc, etc. No luck.

This went on for weeks (ok, maybe months). I was SURE I had the software configured properly. Very frustrating.

Then just yesterday, while looking around using gnome-device-manager, I noticed that a “WLAN button” was listed. I looked all over the laptop, but I could not see an on/off button for the wireless.

Then, I noticed a little blue symbol on the F2 key that looked like an antenna. So I hit FN-F2, and bingo! The wireless kicked in.

ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

Re: verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Wed Aug 10, 2016 1:10 am

Tiedossa on , mutta laite ei reakoi tähän mitenkään.

Nyt kysymys kuuluu. Miten saan tuon Network Managerin käyttöön?
Koska ilmoittaa tuossa listauksessa, että se ei ole käytössä

karhi@karhi-D600 ~ $ nmcli dev
Virhe: NetworkManager ei ole käynnissä.
karhi@karhi-D600 ~ $ nm-tool

** (process:6780): WARNING **: Could not initialize NMClient /org/freedesktop/NetworkManager: The name org.freedesktop.NetworkManager was not provided by any .service files

NetworkManager Tool

State: unknown


** (process:6780): WARNING **: error: could not connect to NetworkManager

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: verkkoyhteydet

Postby administrollaattori » Wed Aug 10, 2016 2:50 am

ergoprox wrote:Tiedossa on , mutta laite ei reakoi tähän mitenkään.

Nyt kysymys kuuluu. Miten saan tuon Network Managerin käyttöön?
Koska ilmoittaa tuossa listauksessa, että se ei ole käytössä

karhi@karhi-D600 ~ $ nmcli dev
Virhe: NetworkManager ei ole käynnissä.
karhi@karhi-D600 ~ $ nm-tool

** (process:6780): WARNING **: Could not initialize NMClient /org/freedesktop/NetworkManager: The name org.freedesktop.NetworkManager was not provided by any .service files

NetworkManager Tool

State: unknown


** (process:6780): WARNING **: error: could not connect to NetworkManager


Katso ensin, että tiedoston /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf sisältö on alla oöevan kaltainen ja käynnistä sitten NetworkManageri.

Sisältö:

Code: Select all

[main]
plugins=ifupdown,keyfile,ofono
dns=dnsmasq

[ifupdown]
managed=false

Managerin käynnistys:

Code: Select all

sudo killall NetworkManager

... jolloin NetworkManagerin pitäisi käynnistyä automaattisesti. Jos ei niin sitten

Code: Select all

sudo service network-manager restart


Jos näppäinyhdistelmä Fn F2 ei tuo eloa Wlaniin, niin koneessa voi olla fyysinen vika. Komento rfkill list all kertoo. Jos hard blocked, niin sitten ei käytössä.

ergoprox
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 8:30 am

Re: verkkoyhteydet

Postby ergoprox » Wed Aug 10, 2016 7:56 am

Homma lähti pelittämään kun restarttasin tuon networkmanagerin. Nyt toimivat sekä wlan että eth. Ovat samanaikaisestikkin aktiivisina ja FNF2 pudottaa tuon wlan pois käytöstä.

Mielenkiintoista oli kun kokeilin komento"/etc/NetworkManager/NetworkManager.conf", niin palautti, bash: /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf: "lupa evätty"
Vaikka olen koneen pääkäyttäjä.

Mutta kun käynnistää koneen uudestaan niin tuo networkmanager ei käynnisty, muuten kuin ajamalla uudestaan tuo restart komento.

Tuo komento sudo killall NetworkManager ei auta asiaa.

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: verkkoyhteydet

Postby administrollaattori » Thu Aug 11, 2016 12:44 am

ergoprox wrote:Homma lähti pelittämään kun restarttasin tuon networkmanagerin. Nyt toimivat sekä wlan että eth. Ovat samanaikaisestikkin aktiivisina ja FNF2 pudottaa tuon wlan pois käytöstä.

Mielenkiintoista oli kun kokeilin komento"/etc/NetworkManager/NetworkManager.conf", niin palautti, bash: /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf: "lupa evätty"
Vaikka olen koneen pääkäyttäjä.

Mutta kun käynnistää koneen uudestaan niin tuo networkmanager ei käynnisty, muuten kuin ajamalla uudestaan tuo restart komento.

Tuo komento sudo killall NetworkManager ei auta asiaa.


/etc/NetworkManager/NetworkManager.conf on tiedosto, ei komento. :wink:

Voit laittaa NetworkManagerin uudelleenkäynnistymään automaattisesti lisäämällä komennon /etc/rc.local tiedostoon (pääkäyttäjänä).

Tiedosto:

Code: Select all

#!/bin/sh -e
#
# rc.local
# By default this script does nothing.
sleep 10
service network-manager restart
exit 0

FireSoul
Level 3
Level 3
Posts: 147
Joined: Mon Jan 28, 2013 5:15 am

Re: verkkoyhteydet

Postby FireSoul » Thu Nov 24, 2016 1:35 pm

administrollaattori wrote:Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI verkkokortti on sen verran vanha, että se yksinkertaisesti toimi missään järjestelmässä uudempien modeemien kanssa. Vanhempien modeemien kanssa kyseinen verkkokortti kyllä toimii.


Moi.
En tiedä onko tästä apua,mutta ajattelin voivan olla.
Olen testannut vanhalla läppärillä erinlaisia linux käyttöjärjestelmiä ja huomannut joidenkin vanhojen linux versioiden wlanin toimivan samalla modeemilla CISCO epc 3825. Samalla läppärillä ei toimi uusimilla Ubuntu 32bit ja Mint 32bit versioilla.
Esimerkiksi FreeSpirit linuxilla toimii 2009 versiossa.
Tuohon käyttöjärjestelmään ei tehtynä uudempia.
Tuosta ajattelin että voisi olla mahdollista käyttää FreeSpiritin wlan-ohjelmaa uusissakin 32bittisissä,koska ne on vanhoja koneita ja osat koneissa tehty toimimaan silloisille koneille.

Itsekin olen ostanut joihinkin koneisiin USB-wlan sovittimen ja käyttänyt sillä,se helpoin tapa noissa koneissa.

Toivon tämän auttavan kehityksessä ja käyttäjille.
FireSoul

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: verkkoyhteydet

Postby administrollaattori » Fri Nov 25, 2016 10:53 am

FireSoul wrote:
administrollaattori wrote:Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI verkkokortti on sen verran vanha, että se yksinkertaisesti toimi missään järjestelmässä uudempien modeemien kanssa. Vanhempien modeemien kanssa kyseinen verkkokortti kyllä toimii.


Moi.
En tiedä onko tästä apua,mutta ajattelin voivan olla.
Olen testannut vanhalla läppärillä erinlaisia linux käyttöjärjestelmiä ja huomannut joidenkin vanhojen linux versioiden wlanin toimivan samalla modeemilla CISCO epc 3825. Samalla läppärillä ei toimi uusimilla Ubuntu 32bit ja Mint 32bit versioilla.


Wanhojen linuxien /lib/firmware ajurit voisi kopioida uudempiin linuxeihin, jos uudempien linuxien ajurit eivät toimi. Joskus olen kopioinut vain vanhemman ajurit uudessa Mageijassa, niin Wlan on lähtenyt tulille.

vilsu
Level 3
Level 3
Posts: 147
Joined: Wed Jan 16, 2013 2:31 pm

Re: verkkoyhteydet

Postby vilsu » Sun Nov 27, 2016 12:00 pm

Wanhojen linuxien /lib/firmware ajurit voisi kopioida uudempiin linuxeihin, jos uudempien linuxien ajurit eivät toimi. Joskus olen kopioinut vain vanhemman ajurit uudessa Mageijassa, niin Wlan on lähtenyt tulille.[/quote]


Miten noi vanhat ajurit kopioidaan uudempaan linuxiin?

FireSoul
Level 3
Level 3
Posts: 147
Joined: Mon Jan 28, 2013 5:15 am

Re: verkkoyhteydet

Postby FireSoul » Fri Dec 02, 2016 10:41 am

FireSoul wrote:
administrollaattori wrote:Intel PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI verkkokortti on sen verran vanha, että se yksinkertaisesti toimi missään järjestelmässä uudempien modeemien kanssa. Vanhempien modeemien kanssa kyseinen verkkokortti kyllä toimii.


Moi.
En tiedä onko tästä apua,mutta ajattelin voivan olla.
Olen testannut vanhalla läppärillä erinlaisia linux käyttöjärjestelmiä ja huomannut joidenkin vanhojen linux versioiden wlanin toimivan samalla modeemilla CISCO epc 3825. Samalla läppärillä ei toimi uusimilla Ubuntu 32bit ja Mint 32bit versioilla.
Esimerkiksi FreeSpirit linuxilla toimii 2008 versiossa.
Tuohon käyttöjärjestelmään ei tehtynä uudempia.
Tuosta ajattelin että voisi olla mahdollista käyttää FreeSpiritin wlan-ohjelmaa uusissakin 32bittisissä,koska ne on vanhoja koneita ja osat koneissa tehty toimimaan silloisille koneille.

Itsekin olen ostanut joihinkin koneisiin USB-wlan sovittimen ja käyttänyt sillä,se helpoin tapa noissa koneissa.

Toivon tämän auttavan kehityksessä ja käyttäjille.
FireSoul


Latasin uusimman Peppermint 7 version,sillä minulla toimii tässä koneessa nytkin WLAN.Todella hieno 32bit käyttöjärjestelmä.
HP Pavilion dv 5000 32bit vuodelta 2004,muistia RAM 382M.Tällä ei voi tietenkään laittaa monta tehtävää samaan aikaan,muuten toimii hyvin.

Tämä vanhoille koneille vaatimattomalla muistilla.


Return to “Suomi (Finnish)”