Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Finnish Forum
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Tue May 23, 2017 5:19 am

Olen tehny noin :) Välilyönnillä vielä varmistanu että apaceh2 on valittu.

Olen myös tehny osion jokaisen kohdan. Sekä viime yönä katsoin vielä youtubesta tutorial videon https://www.youtube.com/watch?v=YtJMkuQXWUc
Eikä phpinfoa vain saa näkyville. (Sori tässä tuli kuvattua kahta eri asennus yrityskertaa jotka ei liity toisiinsa millään tavalla )

Puolangan linkin ohjeiden mukaan kun on menty, apache2 valittuna ja phpmyadmin installoituna salasanat asetettuna niin se localhost/phpmyadmin sivu on vain sitä koodia täynnä. Kun pitäis olla sivulla "phpmyadmin hallintapaneeli" , ei vaan näy.

Nyt alkaa tää parin päivän mittanen säätö jo sapettamaan että nyt on pakko sanoa TAUKO. Muuten kopsahtaa otsa näppäimistöön.

Oikeesti oon seurannu ohjeita millin tarkasti ja tehny jokaisen komennon huolellisesti. En ymmärrä mikä tässä niin jurnuttaa vastaan. Se ehkä , että se phpadmin paneeli ilmestyy vain koodin palasina localhost/phpmyadmin kun kirjoittaa osoiteriville.

edit : http://puolanka.info/goto/apache-ja-php ... int-18ssa/
Voiku se oiski ollu noin helppo :lol: Vaikuttaakohan se että käytössä cinnamon 18.1 ? Luulis että ei vaikuta mutta mistä sitä ikinä tietää. Ei tällä koneella ristiriitojakaan pitäs olla kun ei valita kone mistään missään vaiheessa. Vika on täälä minussa, se on varma sillä joku niksi on nyt vain kadoksissa.

Ei ole salauksiakaan sotkemassa kotikansioita tai muuta sellaista, en kyllä yksinkertasesti keksi ainuttakaan järkevää syytä nyt miksei tuo phpmyadmin paneeli toimi. Sisään kirjautuessa normaalisti vaatii salasanan tämä käyttis, mutta mutta..kun kaikki muu kuitenkin toimii moitteettomasti (jopa steam toimii)

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Tue May 23, 2017 1:44 pm

Jepjep, jne. Ettepäs arvaakkaan.

Mietiskelin tuossa hetken että uskallanko kokeille varakoneella näitä juttuja. Varakoneessa on 18.1 Mate.
Puolangan ohje sivu auki, copy paste 1 kerrallaan terminaaliin ja sukkana sisään. phpmyadmin loggaus sivu on auki nenän edessä.

Se miksi tuota ei saa millään toimimaan cinnamonin 18.1 versiossa sitten jääneekin täysin mysteeriksi.

Tosiaan aivan sukkana phpmyadmin loggaus sivulle localhost/phpmyadmin kun kirjoitti osoiteriville.... :lol:

Siinäpä hetkeksi pähkäiltävää jollekkin miksei toiminu cinnamonissa joka on 10 vuotta uudemmalla tietokoneella :lol:

ei oo edes todellista miten helposti asentu kaikki. Ainoa vaan että en ois halunnu tuolla alkaa koodaileen vaan cinnamonilla ..


Loggauskin toimii "root" ja salasana. Eli nyt olen sisällä ja pitäs alkaa tutkimaan miten saa tietokannat vietyä tuonne.
Meneeköhän se vain niin että servulta varmuuskopiot omalle koneelle, viedä tietokannat taulut, ja siirtää tiedostot tuonne /var/www/html/htdocs ja alkaa koodaan. Selaimessa pitäs sen jälkeen näkyä omat sivut localhost osoitteessa. Noh, täytynee virkistellä muistia miten luovia eteenpäin. Kompassi on vähä vielä pyörällä kaikesta säätämisesta :)

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby administrollaattori » Tue May 23, 2017 2:10 pm

Itse kokeilin kahdella eri koneella, jossa toisessa on Mate ja toisessa KDE. Työpöydällä ei pitäisi olla mitään vaikutusta, mutta ehkä sinulla on ongelma php-tiedostojen kanssa ongelmaserverissä. Voit kokeilla toimiiko ihan perus-php, kuten
https://vaseniusminna.wordpress.com/201 ... entaminen/

Code: Select all

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />
<title>Testisivusto</title>
</head>
<body>
<h1>Tervetuloa</h1>
<?php print “Hello World!” ?>
<p>Ja näkemiin.</p>
</body>
</html>


Jos ei toimi niin vika voi löytyä /etc/apache2/mods-enabled/php7.conf tiedostosta.
https://askubuntu.com/questions/760741/ ... untu-16-04
Since you didn't choose an answer, maybe the problem is still open and it is similar to mine (PHP is not working - therefore phpmyadmin doesn't work).

I upgraded from 15.10 to 16.04 yesterday and also got PHP7 (instead of 5) in the process. localhost worked for me, but the public_html directory in my home directory didn't.

Problem was the upgrade of PHP (in localhost I had an html-document which loaded perfectly, but PHP didn't work as expected). I had to edit /etc/apache2/mods-enabled/php7.conf where PHP was disabled ( line 23: php_admin_value engine Off ) just had to make it a comment (with the editor of your choice add a "#" at the start of the line):

# php_admin_value engine Off

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Fri May 26, 2017 1:00 pm

Kiitos. En oo päässy vielä näin pitkälle kun en saa tuolla Matella index sivuakaan näkymään. Jostain syystä vain osa näkyy ja osasta sanoo että ei ole oikeuksia esim index sivulle just väittää että ei ole oikeuksia. Osalle on oikeudet , toisiin ei .. Valkonen sivu jossa mustalla teksti "ei oikeutta", kun taas sitten osan näyttää valkoisella sivulla "Index of" listaus tyyppisenä näkymänä.

Miten tuo localhost toimii jos index sivu on omassa kansiossa ? Eli vaikka testi kansio, niin täytyykö osoiteriville kirjottaa localhost/var/www/html/testi/index.html ? Vai täytyiskö sen toimia vain ainoastaan kirjoittamalla : localhost/testi/index.html ... En nyt huomaa taas tätä jujua tässä, tailut ja tietokannat alkaa olla ok kait.

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby administrollaattori » Fri May 26, 2017 1:05 pm

deluxe wrote:Kiitos. En oo päässy vielä näin pitkälle kun en saa tuolla Matella index sivuakaan näkymään. Jostain syystä vain osa näkyy ja osasta sanoo että ei ole oikeuksia esim index sivulle just väittää että ei ole oikeuksia. Osalle on oikeudet , toisiin ei .. Valkonen sivu jossa mustalla teksti "ei oikeutta", kun taas sitten osan näyttää valkoisella sivulla "Index of" listaus tyyppisenä näkymänä.

Miten tuo localhost toimii jos index sivu on omassa kansiossa ? Eli vaikka testi kansio, niin täytyykö osoiteriville kirjottaa localhost/var/www/html/testi/index.html ? Vai täytyiskö sen toimia vain ainoastaan kirjoittamalla : localhost/testi/index.html ... En nyt huomaa taas tätä jujua tässä, tailut ja tietokannat alkaa olla ok kait.

Itse olen tehnyt vain symbolisen linkin kotihakemistossa olevasta sivuista, ja kaikki toimii ok.

Code: Select all

sudo ln -s /home/käyttäjä/nettisivu /var/www/html

Sitten sinne nettisivu-hakemistoon index.html , yms. jutut. Selaimella sivu löytyy osoitteessa localhost/nettisivu

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Sat May 27, 2017 7:45 am

Kiitti taas :)

Täytyy koitella tätä ja kertoa myöhemmin kun kerkiän että miten kävi :) Kiitos paljo avusta, oot ollu suuresti isosti avuksi tässä prjojektissa !

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Tue Jun 06, 2017 9:30 am

/var/html -> avaa pääkäyttäjänä sitten navigoiden /testikansioo johon luon testisivu.html
Tämä koodin pätkä sisällytetään testisivu.html tiedostoon
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />
<title>Testisivusto</title>
</head>
<body>
<h1>Tervetuloa</h1>
<?php print “Hello World!” ?>
<p>Ja näkemiin.</p>
</body>
</html>

Tuolla tulostuu oikeat tekstit mutta utf-8 floppas tuli ihme merkkiä ään kohdalla , mutta
Toimii ja näkyy /var/www/html/testikansio/testisivu.html niinkuin pitääkin.

Sitten sama , sama kansio, samat oikeudet luoden testisivu2.php ja sama koodi tiedostoon copy pastella
localhost/testikansio/testisivu2.php ja aukee vain pelkkä valkoinen tyhjä sivu

Mikään muukaan oma filu ei suostu edelleenkään näkymään, osittain saan siis ainoastaan html muodossa näkymään yksinkekrtaiset testisivut.html päätteisenä. php päätteisenä ei toivoakaan.

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby administrollaattori » Wed Jun 07, 2017 12:54 pm

deluxe wrote:/var/html -> avaa pääkäyttäjänä sitten navigoiden /testikansioo johon luon testisivu.html
Tämä koodin pätkä sisällytetään testisivu.html tiedostoon
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />
<title>Testisivusto</title>
</head>
<body>
<h1>Tervetuloa</h1>
<?php print “Hello World!” ?>
<p>Ja näkemiin.</p>
</body>
</html>

Tuolla tulostuu oikeat tekstit mutta utf-8 floppas tuli ihme merkkiä ään kohdalla , mutta
Toimii ja näkyy /var/www/html/testikansio/testisivu.html niinkuin pitääkin.

Sitten sama , sama kansio, samat oikeudet luoden testisivu2.php ja sama koodi tiedostoon copy pastella
localhost/testikansio/testisivu2.php ja aukee vain pelkkä valkoinen tyhjä sivu

Mikään muukaan oma filu ei suostu edelleenkään näkymään, osittain saan siis ainoastaan html muodossa näkymään yksinkekrtaiset testisivut.html päätteisenä. php päätteisenä ei toivoakaan.

Entä jos teet sivut kotihakemistoosi ja sitten niistä sivuista symbolinen linkki /var/www/html hakemistoon.

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Wed Jun 07, 2017 3:14 pm

Tarkoitatko tätä ohjetta ?

administrollaattori wrote:Itse olen tehnyt vain symbolisen linkin kotihakemistossa olevasta sivuista, ja kaikki toimii ok.

Code: Select all

sudo ln -s /home/käyttäjä/nettisivu /var/www/html

Sitten sinne nettisivu-hakemistoon index.html , yms. jutut. Selaimella sivu löytyy osoitteessa localhost/nettisivu


Luultavasti tarkoitit tuota, Kokeilin myös tuota aikaisemmin jo. Nyt täytyy sanoa että en tarkalleen muista mitä kävi muutakuin että ei toiminu koska olen jatkanu näpräämistä.

Pitäiskö asentaa minttu uusiks , jos lähtis kokeilemaan ihan puhtaalta pöydältä koko asennusta ? Ei oo varmuuskopioitavaa eikä muutakaan menetettävää niin toi asennus käy kyllä helposti ja vaivattomasti.

Tässä oli vielä hetki sitten windows rinnalla, oisko esim DBAN hyvä ajaa kovalevyt täysin tyhjäksi vai riittääkö vain normaali asennus että saa ihan "puhtaan pöydän" ?

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Fri Jun 09, 2017 9:23 am

Sopivasti alkoi oikeen tosissaan ketkutella tuo Mate 18.1 , otin ja asensin uusiks.En alannu putsaileen dbanilla vaan biossista vaihdoin kovalevyjen starttaus järjestyksen, asensin uusiks mint 18.1 Mate ja nyt luultavasti on tyhjä pöytä millä aloittaa alusta. Täytyy luultavasti luoda uus topikki mihin selkiyttää ja tiivistää toimivat komennot.

Kerron tässä päivien kuluessa miten etenee projekti mutta nyt on siis uusiksi asennettu. Sillä lähdetään :)

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Sun Jun 11, 2017 3:24 pm

Joo-o, php sql ja apache asennus meni taas heittämällä läpi eli asennin onnistuneesti.

Sivuja en vain saa toimimaan. Ihan ensteksi kokeilin vaseniuksen ohjeilla luoda yksinkertaisen testin.
https://vaseniusminna.wordpress.com/201 ... entaminen/
YKSINKERTAINEN PHP-OHJELMA

Seuraavaksi tein PHP:llä ohjelman, joka kysyy käyttäjältä kaksi numeroa ja laskee näiden numeroiden summan.

Muokkasin aluksi index.php-tiedostoa sellaiseksi, että se kysyy käyttäjältä numerot:
index.php

Code: Select all

    <!doctype html>
    <html>
    <head>
    <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />

    <title>1 + 1 = ?</title>
    </head>
    <body>

    <p>Syötä kaksi kokonaislukua ja paina “submit”. Laskin laskee lukujen summan.</p>

    <form action=”summa.php” method=”post”>
    <p>Ensimmäinen numero: <input type=”text” name=”yksi” /></p>
    <p>Toinen numero: <input type=”text” name=”kaksi” /></p>
    <p><input type=”submit” /></p></form>
    </body>
    </html>
   


Sitten loin toisen tiedoston nimeltä summa.php – tämä tiedosto tulee sisältämään itse laskutoimituksen. Kopioin tiedostoon seuraavan pätkän koodia:
summa.php

Code: Select all

    Valitsit luvut <?php echo(int)$_POST[‘yksi’]; ?>
    ja
    <?php echo(int)$_POST[‘kaksi’]; ?>

    <br>

    Lukujen summa on <?php echo (int)$_POST[‘yksi’]+(int)$_POST[‘kaksi’]; ?>


Tämän jälkeen kokeilin toimivuutta kaikki muu toimi paitsi "submit query"(mistä ois pitäny klikata se että suorittaa tämän laskutehtävän) laatikon tilalla oli samanlainen laatikko mihin pystyy numeroita syöttämään joten laskutoimitus ei onnistunu. Itse laskentasivu sitten taas jossa ilmoitti että syötit laatikoihin arvon 0 ja 0 ja yhteenlaskettu summa oli 0. Kun koitin localhost/summa.php laittaa osoiteriville. Eli tässä kohtaa jo ilmenee joku bugi joka selittänee että omat sivut ei suostu alkuunkaan näkymään ?


Eli tuossa kohtaa siis on havaittavissa jo jonkulainen ongelma kun koodi ei toiminu niinkuin pitää. Vaikka kopioin testin suoraan vaseniuksen sivuilta.

Sitten poistin index.php ja tein uuden johon kirjotin ihan vaan MOI.
Se näkyy localhost sivulla. Mutta tuommoinen yksinkertainen php testi ei toimi täysin, joten siinä täytyy olla vika joka pitää ratkaista.

Sitten otin oman kotisivun index php sivun sisällön ja kopioin MOI sanan tilalle omaa koodia, niin sama jälleen mikä on toistunu miljoonannen kerran. Valkoinen puhdas sivu ilman ainuttakaan merkkiä. Tyhjä valkoinen sivu. Joku asetus vika täytyy olla jossain ?

Tein nämä kaikki vielä niin että avasin pääkäyttäjän oikeuksilla aina kansion var html jne että varmasti menee oikein. Mitään muuta ei ole sekoittamassa koneella kun käyttöjärjestelmänki asensin uusiks äsken. Kaikki asennukset menee onnistuneesti. Epäilen nyt vain että jossain tiedostossa on joku "konffaus korjattava" että homman sais pelittämään...

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Sun Jun 11, 2017 3:33 pm

Oisko se tämä missä menee itellä nyt pieleen ?
https://vaseniusminna.wordpress.com/201 ... entaminen/
Kuten tiedostossa sanotaan “To re-enable php in user directories comment the following lines (from <IfModule …> to </IfModule>.)”, kommentoin IfModule-rivit ulos lisäämällä niiden eteen risuaitamerkin #. Kirjoitin lisäksi huomion, että minä olen muokannut tiedostoa. Nyt php5.conf-tiedosto näyttää tältä:

https://vaseniusminna.files.wordpress.c ... 02/php.png

Käynnistin Apachen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan: sudo service apache2 restart.


Mitenkähän tuon omalla koneella suorittaisin ? Tai edes tarkistaisin onko samalllalailla ?

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby administrollaattori » Mon Jun 12, 2017 1:08 am

deluxe wrote:Oisko se tämä missä menee itellä nyt pieleen ?
https://vaseniusminna.wordpress.com/201 ... entaminen/
Kuten tiedostossa sanotaan “To re-enable php in user directories comment the following lines (from <IfModule …> to </IfModule>.)”, kommentoin IfModule-rivit ulos lisäämällä niiden eteen risuaitamerkin #. Kirjoitin lisäksi huomion, että minä olen muokannut tiedostoa. Nyt php5.conf-tiedosto näyttää tältä:

https://vaseniusminna.files.wordpress.c ... 02/php.png

Käynnistin Apachen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan: sudo service apache2 restart.


Mitenkähän tuon omalla koneella suorittaisin ? Tai edes tarkistaisin onko samalllalailla ?

Vaseniuksella on kirjoitusvirhe komennossa. Pitäisi olla jotain

Code: Select all

gksu xed  /etc/apache2/mods-available/php7.0.conf

Sitten risuaita # kyseisen rivin eteen. Apachen uudelleen käynnistys komennolla

Code: Select all

sudo systemctl restart apache2


Edit: Oikea polku muokkaukseen Mint 18:ssa.
Last edited by administrollaattori on Mon Jun 12, 2017 11:03 am, edited 1 time in total.

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Mon Jun 12, 2017 8:05 am

hmm tyhjä sivu editoitavaksi, näpyttelenkö nuo vaseniuksen rivit tuonne omaan tiedostoon ?

tarkoitan tätä https://vaseniusminna.files.wordpress.c ... 02/php.png

laitanko siis nuo samat ? # rivit voi varmaan jättää pois ?

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Mon Jun 12, 2017 9:43 am

terminaalissa :

Code: Select all

gksu xed /etc/apache2/mods-enabled/php5.conf


Lähteestä https://vaseniusminna.wordpress.com/201 ... entaminen/
https://vaseniusminna.files.wordpress.c ... 02/php.png
kopioitu seuraava pätkä :

Code: Select all

<Ifmodule mod_php5.c>
   <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$!>
      SetHandler application/x-httpd-php
   </FileMatch>
    <FileMatch "\.phps$">
      SetHandler application/x-httpd-php-source
   </FileMatch>
</Ifmodule>


Voisitko adminstrollaattori tarkistaan tekstin ? Ja onko tuo niinku oikeen vai pitääkö nuo risuaita tekstit myös kirjotella tiedostoon ?
Sivuhan oli alunperin tyhjä, lisäsin nyt nuo tekstit sinne ja tallensin.

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby administrollaattori » Mon Jun 12, 2017 11:00 am

deluxe wrote:terminaalissa :

Code: Select all

gksu xed /etc/apache2/mods-enabled/php5.conf


Lähteestä https://vaseniusminna.wordpress.com/201 ... entaminen/
https://vaseniusminna.files.wordpress.c ... 02/php.png
kopioitu seuraava pätkä :

Code: Select all

<Ifmodule mod_php5.c>
   <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$!>
      SetHandler application/x-httpd-php
   </FileMatch>
    <FileMatch "\.phps$">
      SetHandler application/x-httpd-php-source
   </FileMatch>
</Ifmodule>


Voisitko adminstrollaattori tarkistaan tekstin ? Ja onko tuo niinku oikeen vai pitääkö nuo risuaita tekstit myös kirjotella tiedostoon ?
Sivuhan oli alunperin tyhjä, lisäsin nyt nuo tekstit sinne ja tallensin.

Mint 18:ssa muokattava tiedosto on /etc/apache2/mods-available/php7.0.conf, mutta risuaitojen lisääminen noiden rivien eteen ei vaikuttanut millaan tavalla omassa koneessani, varmaakin siksi, koska kotihakemistossa olevasta testisivuhakemistosta on symbolinen linkki /var/www/html hakemistoon.

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Mon Jun 12, 2017 11:15 am

Code: Select all

gksu xed /etc/apache2/mods-available/php7.0.conf

Mulla tuo tiedosto näyttää tämmöstä tietoa, onkohan tuossa mahdollisesti joku pielessä ? :

Code: Select all

<FilesMatch ".+\.ph(p[3457]?|t|tml)$">
   SetHandler application/x-httpd-php
</FilesMatch>
<FilesMatch ".+\.phps$">
   SetHandler application/x-httpd-php-source
   # Deny access to raw php sources by default
   # To re-enable it's recommended to enable access to the files
   # only in specific virtual host or directory
   Require all denied
</FilesMatch>
# Deny access to files without filename (e.g. '.php')
<FilesMatch "^\.ph(p[3457]?|t|tml|ps)$">
   Require all denied
</FilesMatch>

# Running PHP scripts in user directories is disabled by default
#
# To re-enable PHP in user directories comment the following lines
# (from <IfModule ...> to </IfModule>.) Do NOT set it to On as it
# prevents .htaccess files from disabling it.
<IfModule mod_userdir.c>
   <Directory /home/*/public_html>
       php_admin_flag engine Off
   </Directory>
</IfModule>



Onkohan tuo ok, vai pitääkö tuolta korja jotain ?

User avatar
administrollaattori
Level 12
Level 12
Posts: 4391
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby administrollaattori » Mon Jun 12, 2017 3:07 pm

deluxe wrote:

Code: Select all

gksu xed /etc/apache2/mods-available/php7.0.conf

Mulla tuo tiedosto näyttää tämmöstä tietoa, onkohan tuossa mahdollisesti joku pielessä ? :

Code: Select all

<FilesMatch ".+\.ph(p[3457]?|t|tml)$">
   SetHandler application/x-httpd-php
</FilesMatch>
<FilesMatch ".+\.phps$">
   SetHandler application/x-httpd-php-source
   # Deny access to raw php sources by default
   # To re-enable it's recommended to enable access to the files
   # only in specific virtual host or directory
   Require all denied
</FilesMatch>
# Deny access to files without filename (e.g. '.php')
<FilesMatch "^\.ph(p[3457]?|t|tml|ps)$">
   Require all denied
</FilesMatch>

# Running PHP scripts in user directories is disabled by default
#
# To re-enable PHP in user directories comment the following lines
# (from <IfModule ...> to </IfModule>.) Do NOT set it to On as it
# prevents .htaccess files from disabling it.
<IfModule mod_userdir.c>
   <Directory /home/*/public_html>
       php_admin_flag engine Off
   </Directory>
</IfModule>



Onkohan tuo ok, vai pitääkö tuolta korja jotain ?

Kyllä kaikki pitäisi toimia ihan perusasetuksilla.

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Kotisivujen koodailu harrastukseksi

Postby deluxe » Mon Jun 12, 2017 4:25 pm

hmmm.

Nyt ollaan sitte taas lähtöruudussa :( En tiedä yhtään nyt arvuutella vikaa... Valkoista ruutua vaan näyttää localhost , localhost/index.php , localhost/phpmyadmin (toimii) , mutta mikään muu ei. Yksinkertaisen koodin saan toimimaan, mutta tuota summa.php harjoitustehtävää en saanu. Voin toki kokeilla uusiks sitä vielä.

Ideoita ?


Return to “Suomi (Finnish)”