HiDPI kysymys

Finnish Forum
timota
Level 1
Level 1
Posts: 27
Joined: Thu Jun 02, 2016 7:57 am

HiDPI kysymys

Postby timota » Wed Nov 30, 2016 6:52 am

Mulla on linux 18. Laitoin HiDPI kaapelin koneen ja tv:n väliin mutta TV näytää tietokoneen näytön kuvaa.. en saa TV:tä näytämään elokuvia tai bookx tv:tä millään..
Missä vika, kiitos vastauksista.

FireSoul
Level 3
Level 3
Posts: 147
Joined: Mon Jan 28, 2013 5:15 am

Re: HiDPI kysymys

Postby FireSoul » Fri Dec 02, 2016 10:15 am

timota wrote:Mulla on linux 18. Laitoin HiDPI kaapelin koneen ja tv:n väliin mutta TV näytää tietokoneen näytön kuvaa.. en saa TV:tä näytämään elokuvia tai bookx tv:tä millään..
Missä vika, kiitos vastauksista.


Moi.
Tarkoitit varmaan HDMI liitoksia ja johtoa.
Yleensä kun käyttää TV:tä toisena näyttönä ,pitää TV:n SOURCE näppäimestä valita mistä kuva tulee.
Tässä tapauksessa näkyy vaihtoehdoissa PC,joka valitaan.
Voi vaatia valinnan näkyykö molemissa näytöissä,tai valinnan mukaan vain toisessa.
Valinnan saa näppäimistön WINDOWS näppäimen ja P näppäimen kautta ja myös fn ja joku F-näppäin,jossa monitorin kuva(vaihtelee eri näppäimistöissä).
Käytä näppäintä WINDOWS alhaalla,paina P ja odota.Kestää hetken vaihtua.
Noilla näppäinyhdistelmillä valinnat vaihtuu Mintissä samoin,kuin widowsissa.

Toivon tästä olevan apua FireSoul

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: HiDPI kysymys

Postby deluxe » Fri Dec 02, 2016 2:53 pm

Eikös minttu tunnista automaattisesti toisen näytön jollain resolla jos asennuksen jälkeen kaikki on menny suht ok ja hdmi piuha vain kytketty kiinni.
Mintun näytön asetuksissa saa sitten tarkemmat säädöt minkälaisen kuvan haluaa tv:seen. Aika simppeli juttu on tuo. Itse käytän tätä vaihtoehtoa että kopioi tietokoneen näytön myös tv ruutuun.

Sitten tietysti itsellä on tuo Nvidia "hallintapaneeli" josta saa sitte jotain hifistelyitä ilmeisesti tehdä kun näyttiksenä ajaa virkaa tuo nvidia gfroce 960 gtx

Jos et käytä tätä vaihtoehtoa että kopioi näyttö tv:seen myös, niin yleensä silloin täytyy VLC ohjelma "siirtää" teeveen puolelle manuaalisti. Eli tuolta yläriviltä hiirellä klikki pohjaan ja paiskata se toiseen ruutuun. Itsellä vahvari välissä jotenkin viallinen hieman niin välillä vaihtelee kummasta reunasta sen tv ruudun löytää.

Sitte menee hankalahkoksi jos ei havaitse ollenkaan koko tv ruutua missään vaiheessa. Ilmeisesti näyttiksestä oot kytkeny suoraan hdmi kaapelin ilman vahvaria suoraan tv:seen ? Mikäli näin on, 1 vaihtoehto voi olla että nyppäät tietokoneen näytön johto irti ja pelkällä hdmi kaapelillä ihmettelet mitä tapahtuu.

edit: hmm lukasin uudestaan ekan postauksen , ja onko nyt vain sellainen ongelma että esim vlc ei vain tunnista tietokoneellasi olevaa video pätkää ? Ei siis suostu toistamaan ko. tiedostoa ?

FireSoul
Level 3
Level 3
Posts: 147
Joined: Mon Jan 28, 2013 5:15 am

Re: HiDPI kysymys

Postby FireSoul » Mon Dec 05, 2016 12:02 pm

deluxe wrote:Eikös minttu tunnista automaattisesti toisen näytön jollain resolla jos asennuksen jälkeen kaikki on menny suht ok ja hdmi piuha vain kytketty kiinni.
Mintun näytön asetuksissa saa sitten tarkemmat säädöt minkälaisen kuvan haluaa tv:seen. Aika simppeli juttu on tuo. Itse käytän tätä vaihtoehtoa että kopioi tietokoneen näytön myös tv ruutuun.

Sitten tietysti itsellä on tuo Nvidia "hallintapaneeli" josta saa sitte jotain hifistelyitä ilmeisesti tehdä kun näyttiksenä ajaa virkaa tuo nvidia gfroce 960 gtx

Jos et käytä tätä vaihtoehtoa että kopioi näyttö tv:seen myös, niin yleensä silloin täytyy VLC ohjelma "siirtää" teeveen puolelle manuaalisti. Eli tuolta yläriviltä hiirellä klikki pohjaan ja paiskata se toiseen ruutuun. Itsellä vahvari välissä jotenkin viallinen hieman niin välillä vaihtelee kummasta reunasta sen tv ruudun löytää.

Sitte menee hankalahkoksi jos ei havaitse ollenkaan koko tv ruutua missään vaiheessa. Ilmeisesti näyttiksestä oot kytkeny suoraan hdmi kaapelin ilman vahvaria suoraan tv:seen ? Mikäli näin on, 1 vaihtoehto voi olla että nyppäät tietokoneen näytön johto irti ja pelkällä hdmi kaapelillä ihmettelet mitä tapahtuu.

edit: hmm lukasin uudestaan ekan postauksen , ja onko nyt vain sellainen ongelma että esim vlc ei vain tunnista tietokoneellasi olevaa video pätkää ? Ei siis suostu toistamaan ko. tiedostoa ?


Moi.
Näytön voi peilata asetuksissa,kuten olet tehnyt.
Kun TV/videotykin näyttö on paremmalla resoluutiolla kuin tietokoneen,kannattaa kuitenkin käyttää tunnista näytöt,tai kuten aikaisemmin laitoin.
Tuolloin TV/videotykki voi olla myös ainoana näyttönä.

Hauskoja hetkiä laitteiden parissa.


Return to “Suomi (Finnish)”