Ruudun vieritys pätkii ja videoissa häiriöitä

Finnish Forum
Post Reply
tumppi-x
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Thu Sep 24, 2015 7:36 am

Ruudun vieritys pätkii ja videoissa häiriöitä

Post by tumppi-x » Mon Jan 16, 2017 6:16 am

Hei.
Mistä voisi johtua ruudun vierityksessä ilmenevä pätkiminen? Firefoxissa kun kelaa sivua alas tai ylös, ruutu tavallaan "repeilee". Hankala selittää ja kuvaakaan siitä ei saa otettua.

Toinen ongelma on videon toisto, kaikissa näkyy noin puolessa välissä kuvaa vaakasuuntainen linja jossa kuvan toinen puolisko menee muutaman pixelin verran sivuun toisesta osasta. Linjan kohta vaihtelee ylös ja alas.
Tämä ongelma on vain kovalevyltä toistettaessa, netistä katsoessa videot pelaa oikein. Ohjelmalla ei ole vaikutusta, VLC tekee tätä samoin kuin kaikki muutkin kokeilemani ohjelmat. Asetuksia olen muutellut ilman vaikutusta.

Näytönohjaimen ajurit on asennettu nvidian paketista, ohjain on Geforce gtx 1060. Jonkun codekkipaketin asensin ohjelmistonhallinnan kautta.
Järjestelmä on Mint 18 sarah Xfce 64-bit. Koneessa on 16GB muistia.

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 124
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Ruudun vieritys pätkii ja videoissa häiriöitä

Post by deluxe » Mon Jan 16, 2017 11:45 am

Voisin kuvitella että oot juuri asentanu tuon version koneelles ja alusta saakka näkyny häiriöitä ? Cinnamon asennuksen yhteydessä valitsin sen että lataa 3osapuolen kodekit ym (vai mikähän se rastiruutuun joku tuollainen kohta kun siinä kysytään) ja kaikki toiminu tähän päivään saakka aivan täydellisesti. (nyt puhun käytössä olevasta pääasiassa käytössä olevasta tietokoneesta kun joku pian ihmettelee kun toisessa valitan koneen toimimattomuutta, kyllä on useampi kone ja vanhalla romulla on hyvä testailla kaikkea mahdollista) Tässä uusimmassa koneessa on toiminu täydellisesti cinnamon siis pienten alkuvaikeuksien jälkeen :)

Itellähän on tuo gtx 960 joka oli alkuun ongelmallinen silleensä että täytyi biossista kytkeä integroitu näytönohjain pois päältä jonka jälkeen mint osas vasta hyödyntää erillisen asennetun näytönohjaimen eikä menny rikki enää vaikka vaihtoi ajurit. Tuola alempana on juttuakin siitä omasta keissistä kun pyytelin täälä apua ja hienosti sainki. Jotenkin mint yritti käyttää molempia näytönohjaimia. Mutta toki kyseessä oli sarah 18 cinnamon. Jos oot juuri asentanu eikä ole menetettävää niin tuikkaa cinnamon tai Mate koneelles ?

Vai onko ollu jo pitkäänki käytössä tuo versio (ainoa mitä en ole kokeillu missään), jos on pitkään ollu käytössä voiko olla jotain kökköä mikä aiheuttaa tuota repimistä. Tuli semmoinen legendaarinen "flashback" että jostain oisin lukenu näytön repimisestä jonne vastaukseksi olisi heitelty ja arvuuteltu jotain viruksen tynkää tms kökköä mikä tuon saattaisi aiheuttaa. Mulla on kyllä niin huono muisti, tiedä vaikka oisin unta nähny :D

tumppi-x
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Thu Sep 24, 2015 7:36 am

Re: Ruudun vieritys pätkii ja videoissa häiriöitä

Post by tumppi-x » Mon Jan 16, 2017 12:59 pm

Asennus on joitain viikkoja vanha, enkä haluaisi uusiksi asentaa. Vika on ollut alusta asti.
Joskus myös videon toisto jäädyttää koko koneen, vain resetti auttaa. Joskus on palautunut itsestään pitkän odottelun jälkeen.

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 124
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Ruudun vieritys pätkii ja videoissa häiriöitä

Post by deluxe » Mon Jan 16, 2017 1:25 pm

Melkeen sanoisin että tarkista biossista onko sielä joku integroitu näytönohjain häiritsemässä tuota parempaa. Disabloi sieltä se integroitu mikäli sellanen on.
Sitten asentaisin alusta vaikka Mate version 18 tai 18.1 (Mate taitaa olla vakain versio ? ) Jos et Matea tahdo, niin cinnamon sitte. Tuo 18 KDE oli myös todella houkuttelevan olonen kun äkkiseltään testailin sitä. Mutta jos häiriöt ollu alusta saakka, koittaisin asentaa uudelleen vaan suosiolla. Ennen uudelleen asennusta tarkista tuo näytönohjain biossista.
Sitten Mate tai cinnamon kehiin. Ajurit nvidialle kuntoon asennuksen jälkeen, kumma jos noilla ei alkaa totteleen niinkuin pitäis :) Ite oon päätyny tähän ratkasuun että jonkun mennessä vituiks on kaikista helpoin vain aloittaa alusta :D

Siinä ei niin kova vaiva ole kun lataat iso tiedoston ja tuolta mintun valikosta löytyy usb levykuvan kirjoittaja ja sillä luot sen usb tikun. Näin oon ite tehny viimestein kuukausien aikana n.500 kertaa tolla vanhemmalla romulla huoh..

deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 124
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Ruudun vieritys pätkii ja videoissa häiriöitä

Post by deluxe » Mon Jan 16, 2017 1:44 pm

Tuo vain kuulostaa siltä että jotain menny jossain vaiheessa pieleen jos alusta saakka tehny tuota, siks suosittelenki tuota uudelleen asennusta.

Post Reply

Return to “Suomi (Finnish)”