Grubin korjaaminen helpolla

Finnish Forum
Post Reply
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Grubin korjaaminen helpolla

Post by deluxe »

Hei.

Kuten tavallista, tuli taas asenneltua monia erilaisia distroja testimielessä jne. Lopputuloksena kovalevyt osioituna päin mäntyä eikä käyttöjärjestelmät enää suostunu käynnistymään päivällisen leikkimisen jälkeen.

Hakukoneiden avulla avulla korjasin helpolla keinolla luultavasti lähes kaiken, kirjoitan tämän tänne jotta ensi kerralla matka on lyhyempi haluttuun lopputulokseen (ehkä). Jokatapauksessa grubin korjaaminen oli helppo. Lähteenä : http://www.noobslab.com/2016/11/fix-ubu ... -grub.html

(Lue ohje loppuun saakka ensteksi)

Code: Select all

 
 sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
 sudo apt-get update
 sudo apt-get install boot-repair
Tällä kertaa Cinnamon 18.2 32bit Usb-tikku takaisin koneeseen ja kone käyntiin. Kun työpöytä on latautunu usb tikulta avataan terminaali ja syötetään nuo yllämainitsemani 3 kohtaa päätteeseen.

Tämän jälkeen Menu valikkoon ilmestyy Boot repair ohjelma. Käytin ohjelmalla nyt jo toistamiseen Recommented repair vaihtoehtoa ja molemmat kerrat onnistuneesti korjattiin ja käyttöjärjestelmä lähtee nätisti käyntiin. Ohjelma pariin otteeseen varmistelee jotain matkan varrella johon itse kukin laittaa viisammaksi katsomansa vaihtoehdon.

Tällä jo siis toistamiseen onnistuin korjaamaan käyttöjärjestelmien käynnistymisongelman. Mahtavaa kuinka helppoa se lopulta oli.

Tahdoin vain jakaa tämän myös muille, varsinaista ongelmaa ei siis ole :) Toki en ole ihan varma kuvailinko asiaa oikein termein joten joku vois auttaa muokkaamaan tämän pitkän ohjeen niinkuin sen kuuluu olla ? Tuolla on saanu korjattua nyt ainakin 32bit 18.2 cinnamonin ja 18.1 64bit cinnamonin joten luultavasti toimii monella muillakin versioilla.
iarska
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Tue Jun 21, 2016 3:51 am

Re: Grubin korjaaminen helpolla

Post by iarska »

Boot repair on ehkä se helpoin tapa korjata Grub. Joskus se vaatii asennetulla Linuxilla

Code: Select all

sudo apt update-grub
komennon viimeistelyksi, jotta se löytää muutkin asennetut järjestelmät.

Täältä löytyy lisää ohjeita:
http://ampeeri.fi/linux-opas/siirtymine ... 7_12914532
Post Reply

Return to “Suomi (Finnish)”