Kysyvä

Finnish Forum
Post Reply
Kysyjä3
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Sat Sep 23, 2017 10:41 am

Kysyvä

Post by Kysyjä3 » Sat Sep 23, 2017 11:43 am

Olisi muutamia kysymyksiä jotta säästyy aikaa ja vaivaa niin vastaako jos tiedät. Laitoin 18.1 32 bit cinnamon (lukujen perusteella gtkhash aito ja levy pyyhitty pahaalla mixillä). Turvallisuuteen liittyen ehdottaa kerneliä 4.4.0-96 (nyt 4.4.0-53-generic) eli kannttaako ja toimiiko. Sitten kone käynnistää itsekseen wi-wi fiä vaikka estetty? Onko ehdotuksia? IPV4 päällä ja olisi tarjolla IPV6 siis onko syytä vaihtaa ja kuinka menetellä? Rosassa yksityinen ikkuna näkyi alavalikossa tai paremminkin alkuperäinen jonka aina suljin ja tässä sitä ei näy eli saako näitä näkymään jotta toisen voi sulkea. VPN on vakioasennuksessa mutta en saa sitä päälle. Eli kuinka toimia? Tässä alkuun eli jos tiedät edes yhden niin laita tietoa tai linkki. Ja vielä onko tämä oikeasti ubuntu vai siitä räätälöity versio ja on ubuntussa samantyyppistä ikkunaliittymää kuin cinnamonissa. Vakioubuntuun en totu sitten millään. Tai tottuisin jos saisin kuvakkeet jotenkin työpöydälle. Onko joku koettanut fsecurea linuxiin ja millä menestyksellä?

Kiitos etukäteen

minttuilee
Level 1
Level 1
Posts: 15
Joined: Fri Aug 19, 2016 6:39 am

Re: Kysyvä

Post by minttuilee » Mon Sep 25, 2017 10:26 am

Uudemman kernelin asentaminen on jokseenkin turvallista, ainahan voi grub-käynnistyslataajassa käynnistää vanhempaan kerneliin, jos uudempi ei olekaan hyvä. Sitten vaan poistaa käytöstä tai kokonaan sen huonosti toimineen. Jos grub ei näy, vasenta vaihtonäppäintä painamalla käynnistyksessä saa näkyviin.
Mitä tulee Ubuntu- kysymykseen, niin tämä on tavallaan "räätälöity" tai paremminkin Ubuntuun perustuva, mutta kuitenkin erillinen käyttis. Ubuntulla on ainakin Mate- versio, jossa ei ole sitä Unity- työpöytää.

Post Reply

Return to “Suomi (Finnish)”