Page 1 of 1

Selaimet eivät käynnisty Mint 18.2 "Serenassa"!

Posted: Mon Oct 16, 2017 11:50 am
by Hartsa
Asensin suomenkielisen Mintin vanhahkoon AMD Duron koneeseen jossa 1,4 GiB muistia ja 200 Gt:n kiintolevy. Kaikki muu tuntuu toimivan, uusia ohjelmia voi pakettienhallinnan kautta asennella, mutta selaimet ja Firefox ja Chrome sekä Thunderbird eivät toimi. Firefox antaa virheilmon kaatumisesta. Eipä ole ennen tullut moista Mintin monivuotisena käyttäjänä vastaan.
En ole mikään Linuxguru, enkä osaa teksipäätteen komentoja käyttää. Onko mitään muuta tehtävissä, kuin ostaa Windowskone?

Re: Selaimet eivät kynnisty Mint 18.2 "Serenassa"!

Posted: Mon Oct 16, 2017 3:12 pm
by Hartsa
Vielä pieni lisähuomio/hämmästely: Pakettien hallintahan noutaa tarvitsemansa netin kautta, joten jonkinlainen "selain"yhteys Mintissä toimii. Miksihän se ei toimi Mozzillan tekeleillä?

Re: Selaimet eivät kynnisty Mint 18.2 "Serenassa"!

Posted: Tue Oct 17, 2017 6:52 am
by deluxe
Moi.

Koneesi kuulostaa omaan korvaan jo hieman aikansa eläneeltä vanhukselta joka vois olla syytä jo päästää eläkepäiville pölyttymään kaapin pohjalle. En toki ole expertti itsekkään. Mutta mietin että mahtaako nuo ohjelmistokehittelijät ottaa huomioon enää esim alle 4gb muistisia koneita, itellä vanha kone jossa 4gb vielä muistia ja sillä on ikää jo heittämällä yli 10vuotta ja sen kyllä huomaa. Voisin veikata että 16gb varmaan aika normaali muistimäärä tänä päivänä , pelaajilla varmaan on jo 32 tai enemmän ? Toki 8gb riittää tänä päivänäkin vielä pitkälle, mutta mietinki vain tuota että alkaako 1,4gb yksinkertasesti jo niin "out" kamaa että tämänpäivän selaimetkaan ei tahdo toimia .. ?

Ehkä itse miettisin jo tosissaan uuden koneen hankintaa ja siihen tätä kyseistä käyttöjärjestelmää.

Re: Selaimet eivät käynnisty Mint 18.2 "Serenassa"!

Posted: Tue Oct 17, 2017 4:04 pm
by Hartsa
Kiitos kommentista! Olet varmaan oikeassa, vanha hidas kone. Mutta nuo muistimäärät jotka esitit ovat aika yläkanttiin.
Kone jota päivittäin käytän on AMD 64 Dual Core jossa 2 GiB muistia ja tuorein 32-bittinen Mint 18.2 toimii hienosti. Tuossa selainten toimimattomuudessa hämmästyttää vain, että kaikki muut ohjelmat: Skrbus, Libreoffice, Gimp yms toimivat kuitenkin normaalisti. Mikä noissa selaimissa on niin paljon vääntöä vaativaa, etteivät edes aukea?