Mintin päivitykset katoilee itsestään

Finnish Forum
Post Reply
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Mintin päivitykset katoilee itsestään

Post by deluxe »

Moi.

Aattelin nyt kysästä vähä minkälaisia ajatuksia tämä herättää muissa. Alkoi hämmästyttämään tämä, mistä nämä jatkuvat päivitykset tulevat koneelleni tai useammalle koneelle tai yleensäkkin mintun ja linuxien käyttäjille ? Jätän tahaltani muutamaksi päiväksi päivitykset roikkumaan ja rikon tätä "pidä laitteet ajantasalla ja päivitettynä" , eli kyllähän ne kerkiää päivitykset hieman myöhemminkin asentamaan. Erikoista tässä on se, että päivityksiä on jotain päivänä uusia vaikka sanotaan 5kpl kun niitä on jonkun päivän roikuttanu. Kun niitä joka päivä katselee ja miettii asentaako niin enää niitä on onkin 4 kpl , eli 1kpl on hävinnyt itsestään johonkin. Tämä on käyny useammankin kuin kerran tai kaksi.

Huomataanko että siinä tietoturvapäivityksessä on bugi ja se vedetään jakelusta ? Vai onko joku päässyt väliin tuputtamaan ihan omia "päivityksiä" mintun päivityksinä kaikkialle ? Eikait ne katoa ihan itsestäänkään ilman syytä mihinkään ? Uskallan tämän kirjoittaa koska 100% varmuudella näin on käyny useammankin kuin 2 kertaa.

Joku vois vähä avata tätä mintun päivitysten jakelu politiikkaa että ymmärtää miksi noin käy että niitä katoaakin muutaman päivän läsnäolon jälkeen tuosta noin vain. Joskus kahlasin näitä foorumeitakin läpi enkä löydä päivityksistä mitään tarkempaa tietoa. Tietäis edes , että mitä asentaa kun on julkaistu joku päivitys tms.

P.s En käytä minkäänlaisia päihteitä :D Joka osittain vois tuon tekstin selittää, vaan olen kyllä tarkkaan seurannu noita päivityksiä ja ihmetyttää tuo päivitysten katoilu silloin tällöin.
minttuilee
Level 1
Level 1
Posts: 15
Joined: Fri Aug 19, 2016 6:39 am

Re: Mintin päivitykset katoilee itsestään

Post by minttuilee »

En ole asiantuntija, mutta olisikohan kyse päivitysten yhdistämisestä?
Ajatellaanpa, että on sovellus X ja siinä löytyy pikku bugi. Se korjataan päivityksellä.
Löytyy ehkä toinenkin ja sekin korjataan.
Sitten tulee sovelluksesta X parannettu versio ja siinä on nuo korjaukset, joten ne kaksi erillistä päivitystä ovat tarpeettomia ja poistuvat.
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Mintin päivitykset katoilee itsestään

Post by deluxe »

Se on just kun itselläkään ei ole pientäkään hajua mistä nuo päivitykset ilmestyy saati ketä niitä käsittelee. Tämänkin koneen olen eriyttäny muista laitteista että haittaohjelmien piikkiinkään tuota katoamista ei voi laittaa. Päivitysten jakelu on kaiketi melko laajaa, kun katselee noista tulleista päivityksistä sähköposti osoitteita niin välillä on @canonical -@gmail -@debian -@ubuntu sähköposti osoitteita eli aika sekalainen seurakunta noita ilmeisesti käsittelee. Mikä selittyy tietenkin ehkä site jos, Mint on ubuntusta haarautunu ja ubuntuko sitten oli debianista haarautunu tai jotain vastaavaa.

Vastauksesi saattaa olla kyllä lähellä totuutta, ja tuskin tuo selviääkään sen tarkimmin koskaan. Kai nuo päivitykset jotenkin jostain luotetusta lähteesta tulevat.

edit: Joku ihminen jonkun gmail posti osoitteen takaa ei hirveästi luottamusta herätä päivityksiä asentaessa omalle koneelle...
Post Reply

Return to “Suomi (Finnish)”