Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Mon Apr 07, 2008 8:24 am

Hi all,

i have problems activating compiz on my laptop...installed the ATI driver using envy, but if i hit "Enable 3d Effects" my screen will turn from black in white with a black cursor and nothing else happens...then i need to restart X with Strg+Alt+Backspace...:-(
Any Idea getting it working?
With live CDs like Knoppix does it work, so it should be supported by HW :)

Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Mon Apr 07, 2008 12:17 pm

no one has any idea what i can do?compiz isnt kind of essential...but nice to have i think :-) so i want to enable it without crashing my X Session...

User avatar
Zwopper
Level 10
Level 10
Posts: 3077
Joined: Fri Nov 30, 2007 12:20 pm
Location: Deep in the Swedish woods

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Zwopper » Mon Apr 07, 2008 1:09 pm

Not an answer but have you tried KDE's own effects, found under "Desktop" I think?
It includes transperecy, shadows etc.
Image
My artwork at deviantART | My Band - Electric Alchemea
CREA DIEM!

Lenovo U330P | i5 | 16GB | 128GB - SSD | Ubuntu 16.04

Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Mon Apr 07, 2008 5:42 pm

hmm what do you mean? if its not enabled by default i think not...

User avatar
Zwopper
Level 10
Level 10
Posts: 3077
Joined: Fri Nov 30, 2007 12:20 pm
Location: Deep in the Swedish woods

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Zwopper » Mon Apr 07, 2008 6:35 pm

Iko wrote:hmm what do you mean? if its not enabled by default i think not...

No it's not enabled by default.
Check in Settings, Desktop, Window behaviour...
Only guessing since I use a Swedish version...
Image
My artwork at deviantART | My Band - Electric Alchemea
CREA DIEM!

Lenovo U330P | i5 | 16GB | 128GB - SSD | Ubuntu 16.04

Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Mon Apr 07, 2008 7:09 pm

does not look like there are some changes if you do something with the sliders there...:-( damn

Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Thu Apr 10, 2008 5:09 am

mhh, looks like no one has an idea how i may get it working? :-(

User avatar
Zwopper
Level 10
Level 10
Posts: 3077
Joined: Fri Nov 30, 2007 12:20 pm
Location: Deep in the Swedish woods

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Zwopper » Thu Apr 10, 2008 7:22 am

You have to push the "Administrator mode" button.
Image
My artwork at deviantART | My Band - Electric Alchemea
CREA DIEM!

Lenovo U330P | i5 | 16GB | 128GB - SSD | Ubuntu 16.04

Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Thu Apr 10, 2008 1:48 pm

solved the problem already...installed a new envy version which downloaded a newer driver for my ati...now all works fine :)

sundayrefugee
Level 3
Level 3
Posts: 194
Joined: Mon Oct 22, 2007 2:37 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby sundayrefugee » Fri Apr 11, 2008 4:21 am

Did I miss something? When did we get a KDE4 Community Edition?

Anyway, this would likely be due to KDE4 having it's own, built-in compositing engine, and you trying to run another one on top of that ;)

Iko
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:20 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Iko » Fri Apr 11, 2008 4:58 pm

i meant the actual version of LinuxMint Kde CE...that is 4.0 :) sorry, not the KDE 4 beta

User avatar
Zwopper
Level 10
Level 10
Posts: 3077
Joined: Fri Nov 30, 2007 12:20 pm
Location: Deep in the Swedish woods

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby Zwopper » Fri Apr 11, 2008 5:00 pm

That is :Linux Mint 4 KDE CE 8)
Image
My artwork at deviantART | My Band - Electric Alchemea
CREA DIEM!

Lenovo U330P | i5 | 16GB | 128GB - SSD | Ubuntu 16.04

shishnia123
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:17 pm

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby shishnia123 » Fri Apr 11, 2008 8:31 pm

I am relatively new at Linux but in my experience I have had nothing but bad luck with the ATI video cards and drivers. Conversely, I have had great success with the Nvidia cards and drivers. Good luck!

P.S. I also run the KDE 4.0 Edition and it rocks!

sundayrefugee
Level 3
Level 3
Posts: 194
Joined: Mon Oct 22, 2007 2:37 am

Re: Compiz with KDE4 Community Edition and ATI X700

Postby sundayrefugee » Fri Apr 11, 2008 11:25 pm

Ooops. Sorry for misunderstanding your terminology :oops: I am usually a little *too* literal ;-) My bad :oops:


Return to “Newbie Questions”

Who is online

Users browsing this forum: cogier, inkoalawetrust and 9 guests