Firefox wheel scrolling

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
147adelaide
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Tue Dec 04, 2012 6:12 pm

Firefox wheel scrolling

Postby 147adelaide » Tue Dec 04, 2012 6:23 pm

In previous versions of Firefox I had just about got the mouse wheel scrolling pages at a sensible pace.

Now I have upgraded to FF 17 and it's all gone to pot.

Previously you went into about:config and altered mousewheel.withnokey.numlines

Now that is obsolete and has been replaced with

mousewheel.default.delta_multiplier_x
mousewheel.default.delta_multiplier_y
mousewheel.default.delta_multiplier_z

I have tried altering the numbers up, and down but nothing seems to make a difference.

Can anyone offer any help??

Bob

Gord
Level 1
Level 1
Posts: 46
Joined: Fri Nov 23, 2012 5:14 pm
Location: Canada

Re: Firefox wheel scrolling

Postby Gord » Tue Dec 04, 2012 6:58 pm

I dunno, I just tried changing...

mousewheel.default.delta_multiplier_y

...from its default value of 100 to a new value of 200 and now each vertical wheel-scroll in Firefox moves twice as far as it did before. (Mint 13 Xfce, in case that makes any difference....)

147adelaide
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Tue Dec 04, 2012 6:12 pm

Re: Firefox wheel scrolling

Postby 147adelaide » Tue Dec 04, 2012 7:41 pm

Here that is making no difference :( (Mint 13 Maya)

147adelaide
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Tue Dec 04, 2012 6:12 pm

Re: Firefox wheel scrolling

Postby 147adelaide » Tue Dec 04, 2012 11:34 pm

Just noticed something else odd.

The config contains altternate settings for scroll speed with differing buttons pressed.

eg. mousewheel.with_alt.delta_multiplier_x

The default values are all the same, but with alt pressed, the mouse wheel scrolls 'normally'.


Return to “Newbie Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Rosko and 15 guests