[SOLVED] Sound not working for login and boot.

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
K12RiV
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat Aug 23, 2014 9:43 pm

[SOLVED] Sound not working for login and boot.

Postby K12RiV » Sat Aug 23, 2014 9:55 pm

i have Linux Mint 17 XFCE, and i do have sounds from videos and when adjusting volume. but whenever i logon or boot up there is no sound (i wanted to setup a custom sound to play when i login but i have to first find out why i get no sound) any help on this would be appreciated, and yes i googled this and found nothing useful.. :( im very new to linux

i dual boot with windows 7 and all my hardware is detected as far as i know of (i get wifi, display all that stuff) when i go to the sounds folder there is a few folders and many sound files and i havent heard anfy logon or boot sounds help me.
if u need anything ask me
(i hope this is in the right area >.<)
Last edited by K12RiV on Sat Aug 30, 2014 10:12 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Pierre
Level 12
Level 12
Posts: 4338
Joined: Fri Sep 05, 2008 5:33 am
Location: Perth, AU.

Re: Sound not working for login and boot.

Postby Pierre » Sun Aug 24, 2014 1:25 am

right click the sound icon in the taskbar,
- sound preferences - sound effects

change that from 'None' to 'Default'.
Image
Please edit your original post title to include [SOLVED] - when your problem is solved!

K12RiV
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat Aug 23, 2014 9:43 pm

Re: Sound not working for login and boot.

Postby K12RiV » Sun Aug 24, 2014 10:50 am

Pierre wrote:right click the sound icon in the taskbar,
- sound preferences - sound effects

change that from 'None' to 'Default'.

when i right click i get indicator plugin not sound stuff. but if i left click i get to go to sound settings and it sends me to a volume settings,, but i dont see sound effects or anything like that.
http://i.imgur.com/81CCDTq.png here is a screenshot of the menu i get

User avatar
Xanadu
Level 1
Level 1
Posts: 23
Joined: Tue May 20, 2014 9:26 pm
Location: England, UK.

Login Sound for Xfce.

Postby Xanadu » Tue Aug 26, 2014 12:36 pm

Login Sound for Xfce.

enable_sounds.png


Settings > Session and Startup > Application Autostart > Add

Choose a name and description, anything you like.

If you want to use the Mint sound enter command - play /usr/share/sounds/LinuxMint/stereo/desktop-login.ogg


pulse_audio.png


Next ... Whisker Menu > Multimedia > PulseAudio Volume Control > Playback ... set to 100%


Enjoy your new sound ! :D
Mint 17 Qiana with Xfce, 64-bit.

Computer: Acer Aspire TC-120. CPU: AMD A8-7600 Radeon R7. GPU: AMD Caicos XT [Radeon HD 7470/8470 / R5 235 OEM] RAM: 6.0GB

K12RiV
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat Aug 23, 2014 9:43 pm

Re: Login Sound for Xfce.

Postby K12RiV » Thu Aug 28, 2014 10:12 pm

Xanadu wrote:Login Sound for Xfce.

enable_sounds.png


Settings > Session and Startup > Application Autostart > Add

Choose a name and description, anything you like.

If you want to use the Mint sound enter command - play /usr/share/sounds/LinuxMint/stereo/desktop-login.ogg


pulse_audio.png


Next ... Whisker Menu > Multimedia > PulseAudio Volume Control > Playback ... set to 100%


Enjoy your new sound ! :D



Thankkkkkkk You that worked Flawlessly you deserve a cookie and im guessing i can edit the code to choose any sound correct? :)
thanks for your responseeee
:D

User avatar
Xanadu
Level 1
Level 1
Posts: 23
Joined: Tue May 20, 2014 9:26 pm
Location: England, UK.

Re: Login Sound for Xfce.

Postby Xanadu » Sat Aug 30, 2014 3:06 pm

K12RiV wrote:... im guessing i can edit the code to choose any sound correct? :)


Yes, that is correct. You can add your new sound to the same folder if you want to and delete the sound that you don't like. I have the login sound from KDE 17, it sounds very nice.


Remember to add [Solved] to the subject line if you don't need anymore help.

:)
Mint 17 Qiana with Xfce, 64-bit.

Computer: Acer Aspire TC-120. CPU: AMD A8-7600 Radeon R7. GPU: AMD Caicos XT [Radeon HD 7470/8470 / R5 235 OEM] RAM: 6.0GB


Return to “Newbie Questions”

Who is online

Users browsing this forum: alankearn, Sgthawker, Wade Patton and 17 guests