recent problems accessing certain web pages when using Firefox (solved)

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
Boca
Level 4
Level 4
Posts: 316
Joined: Sun Feb 15, 2015 5:02 am

recent problems accessing certain web pages when using Firefox (solved)

Post by Boca » Wed Dec 06, 2017 5:31 am

Has anyone else noticed problems in the last week or so ( since there was an upgrade to Firefox?)

With 2 separate companies, I have been unable to login to their portals but when I contact their customer service, they can log in fine.
When I then try using Chromium there is no problem
Screenshot at 2017-12-06 09-29-20.png

Code: Select all

tony@tony-Latitude-E6430 ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: tony-Latitude-E6430 Kernel: 4.4.0-71-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: MATE 1.16.2 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.1 Serena
Machine:   System: Dell (portable) product: Latitude E6430 v: 01
           Mobo: Dell model: 0CPWYR v: A00 Bios: Dell v: A07 date: 10/08/2012
CPU:       Dual core Intel Core i5-3210M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9966
           clock speeds: max: 3100 MHz 1: 1314 MHz 2: 1392 MHz 3: 1320 MHz
           4: 1232 MHz
Graphics:  Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@60.01hz, 1024x768@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 12.0.6 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 7 Series/C210 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-71-generic
Network:   Card-1: Intel 82579LM Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f080 bus-ID: 00:19.0
           IF: eno1 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
           Card-2: Intel Centrino Ultimate-N 6300
           driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
           IF: wlp2s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1320.2GB (74.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MK3261GS size: 320.1GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: My_Passport_07A8 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 290G used: 236G (86%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 4.16GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 44.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 194 Uptime: 1:46 Memory: 3264.1/11889.3MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35 
Last edited by Boca on Wed Dec 20, 2017 6:42 pm, edited 1 time in total.

User avatar
xenopeek
Level 24
Level 24
Posts: 22083
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: recent problems accessing certain web pages when using Firefox

Post by xenopeek » Wed Dec 06, 2017 9:28 am

I've had reason to log in to all my accounts recently, which was after the upgrade to FF57. No problems whatsoever.
Boca wrote:I have been unable to login to their portals
What happens. The login fields don't show? Form buttons don't work? Your credentials aren't accepted? What? :)

Could it be you have a content blocking extension in Firefox (to block ads, tracking, or scripts?) that is causing a problem? Try running Firefox in safe mode by typing about:support in the Firefox address bar and click the "Restart with Add-ons Disabled" button. See if the login works now.

Else, if you want further suggestion, you'll have to share the links to those login portals if possible.
Image

Boca
Level 4
Level 4
Posts: 316
Joined: Sun Feb 15, 2015 5:02 am

Re: recent problems accessing certain web pages when using Firefox

Post by Boca » Wed Dec 06, 2017 3:13 pm

Thanks Xenopeek,

I tried restarting firefox as you describe and got onto both sites' login page successfully.
However, when I then restarted Firefox normally, it also successfully accessed those pages.
I do not have an ad/content blockers running.

I'll monitor the situation and report back ( with more detail on the fault) if it recurs.
If it's ok for a few days, I'll mark as Solved.

thanks for your help, Tony

Mute Ant
Level 13
Level 13
Posts: 4655
Joined: Tue Sep 03, 2013 7:45 pm

Re: recent problems accessing certain web pages when using Firefox

Post by Mute Ant » Wed Dec 06, 2017 7:29 pm

"Has anyone else noticed problems...since there was an upgrade to Firefox?" Yes. Google complains about 'unusual traffic' and asks me to solve a Captcha. I don't mind too much, I like the irony of a robot trying to determine if I am human... https://en.wikipedia.org/wiki/Turing_test
You were in the left-hand lane and you were signalling left and I more or less assumed you were going to turn left.

User avatar
all41
Level 12
Level 12
Posts: 4058
Joined: Tue Dec 31, 2013 9:12 am
Location: Computer, Car, Cage

Re: recent problems accessing certain web pages when using Firefox

Post by all41 » Wed Dec 06, 2017 10:43 pm

I like the irony of a robot trying to determine if I am human...
8) :lol:
Proud to be a supporter and monthly contributor to Mint.

Post Reply

Return to “Newbie Questions”