html tags in posts [SOLVED]

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
scrognoid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Sat Oct 19, 2013 8:56 pm

html tags in posts [SOLVED]

Post by scrognoid » Mon Feb 12, 2018 10:48 pm

Don't know where to post this question. Do you see the html tags in my post:

viewtopic.php?f=47&t=263770&p=1430428#p1430428

I do. Tags came a saved draft, but earlier preview also was not working.
Last edited by scrognoid on Wed Feb 14, 2018 4:22 pm, edited 1 time in total.
Linux Mint 19.1 Mate; Dell XPS 13 (9343); Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz; 4 GB RAM

ralplpcr
Level 5
Level 5
Posts: 679
Joined: Tue Jul 28, 2015 10:11 am

Re: html tags in posts

Post by ralplpcr » Tue Feb 13, 2018 12:28 am

Yes - - by any chance were you doing a copy/paste from a browser preview?

User avatar
Moem
Level 19
Level 19
Posts: 9184
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: html tags in posts

Post by Moem » Tue Feb 13, 2018 5:23 am

Yes, I see them. What is your question about them?
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

scrognoid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Sat Oct 19, 2013 8:56 pm

Re: html tags in posts

Post by scrognoid » Tue Feb 13, 2018 12:04 pm

Since I posted here I got scolded for putting HTML tags in my post. I didn't put them there. They were stuck in a saved draft. My question is why are HTML tags being stuck into my saved draft if this forum will not render them?
Linux Mint 19.1 Mate; Dell XPS 13 (9343); Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz; 4 GB RAM

User avatar
Moem
Level 19
Level 19
Posts: 9184
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: html tags in posts

Post by Moem » Tue Feb 13, 2018 12:11 pm

Well, it may have to do with the application you used or the format you saved it in?
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

User avatar
Flemur
Level 17
Level 17
Posts: 7073
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm
Location: Potemkin Village

Re: html tags in posts

Post by Flemur » Tue Feb 13, 2018 12:28 pm

scrognoid wrote:
Tue Feb 13, 2018 12:04 pm
Since I posted here I got scolded for putting HTML tags in my post. I didn't put them there. They were stuck in a saved draft. My question is why are HTML tags being stuck into my saved draft if this forum will not render them?
How'd you make a "saved draft"? I don't see it in the forum's menus/GUI.
Please edit your original post title to include [SOLVED] if/when it is solved!
Your data and OS are backed up....right?
Mint 19.1 Xfce/fluxbox
Manjaro openbox/fluxbox

scrognoid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Sat Oct 19, 2013 8:56 pm

Re: html tags in posts

Post by scrognoid » Tue Feb 13, 2018 12:32 pm

Below the window I am composing this reply in, next to Preview and Submit is a button that says Save draft
Linux Mint 19.1 Mate; Dell XPS 13 (9343); Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz; 4 GB RAM

User avatar
Flemur
Level 17
Level 17
Posts: 7073
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm
Location: Potemkin Village

Re: html tags in posts

Post by Flemur » Tue Feb 13, 2018 12:36 pm

scrognoid wrote:
Tue Feb 13, 2018 12:32 pm
Below the window I am composing this reply in, next to Preview and Submit is a button that says Save draft
D'oh! I just saw it while inserting an image in another post.
Please edit your original post title to include [SOLVED] if/when it is solved!
Your data and OS are backed up....right?
Mint 19.1 Xfce/fluxbox
Manjaro openbox/fluxbox

Cosmo.
Level 23
Level 23
Posts: 17830
Joined: Sat Dec 06, 2014 7:34 am

Re: html tags in posts

Post by Cosmo. » Tue Feb 13, 2018 4:18 pm

scrognoid wrote:
Tue Feb 13, 2018 12:32 pm
Below the window I am composing this reply in, next to Preview and Submit is a button that says Save draft
I used draft already a few times in the past and it gave no problem, especially no html tags. As it could have been possible, that with the last upgrade of the forum software there might got something broken I did just a minute ago another test: Saved something as draft, left the editor window, clicked again to reply, loaded the draft. Result: All perfect - as you can see with this post. So far the save draft feature works as expected and how it did in the past. There must be another reason for those tags on your side: The browser, a browser extension, ....

scrognoid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Sat Oct 19, 2013 8:56 pm

Re: html tags in posts

Post by scrognoid » Tue Feb 13, 2018 5:16 pm

I found my draft through my Control Panel. It wasn't obvious how to link it back to a reply of the original article, so I copy/pasted what was there, which had HTML. Later I saw the Load Draft button.

What can one do from Manage Drafts in the Control Panel?
Linux Mint 19.1 Mate; Dell XPS 13 (9343); Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz; 4 GB RAM

Cosmo.
Level 23
Level 23
Posts: 17830
Joined: Sat Dec 06, 2014 7:34 am

Re: html tags in posts

Post by Cosmo. » Wed Feb 14, 2018 6:18 am

scrognoid wrote:
Tue Feb 13, 2018 5:16 pm
What can one do from Manage Drafts in the Control Panel?
Reopen or delete a draft.

I have to correct myself partially. Whenever I used the save as draft option I reopened it from the same thread; so did I yesterday and it worked without html tags included.
Actually I saved in this thread 2 drafts: The one that I published yesterday and another one (for testing, not published). If I open this second draft today from my profile (manage drafts) I actually get the html tags; so I come now to the conclusion, that it was not you, who did a mistake.

Interestingly there is another draft in my collection, nearly 3 years old. If I open this, it does not show the html tag problem. This leads me to the suspicion, that the forum upgrade gives the problem.

I have reported the issue in the respective thread. Wait, what xenopeek says about it.

Cosmo.
Level 23
Level 23
Posts: 17830
Joined: Sat Dec 06, 2014 7:34 am

Re: html tags in posts

Post by Cosmo. » Wed Feb 14, 2018 7:44 am

xenopeek has replied to my report and confirmed, that there is a known bug in the forum software. Solution: Load drafts only from the respective thread, not from the draft management.

Post Reply

Return to “Newbie Questions”