VisualBoyAdvance not installed properly?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
HarrisonK
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Oct 02, 2019 4:05 pm

VisualBoyAdvance not installed properly?

Post by HarrisonK » Wed Oct 02, 2019 4:18 pm

Hello,

I installed visualboyadvance from the Software Manager, but it isn't showing up in any searches. I found a file for it in /usr/bin but I cannot execute it as I "don't have the right permissions". I tried to change the permissions but I cannot as I'm "Not the owner". Does anyone have a solution? I just wanna play Pokemon :( . Thanks in advance!

decrepit
Level 4
Level 4
Posts: 208
Joined: Mon Dec 03, 2018 4:07 am

Re: VisualBoyAdvance not installed properly?

Post by decrepit » Wed Oct 02, 2019 10:05 pm

have you tried typing visualboydvance into a terminal? try with and without the capitals

HarrisonK
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Oct 02, 2019 4:05 pm

Re: VisualBoyAdvance not installed properly?

Post by HarrisonK » Thu Oct 03, 2019 2:19 pm

That worked! All I get is a bunch of commands though, how do I launch from here? Thank you for your help :)

User avatar
murray
Level 4
Level 4
Posts: 418
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:22 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: VisualBoyAdvance not installed properly?

Post by murray » Thu Oct 03, 2019 3:19 pm

Did you tell it what game ROM you wanted to play? Usually you would have to specify that as part of the command as I don't think this program has a GUI.
Running Mint 19.2 Cinnamon on an Intel NUC8i5BEH with 16GB RAM and 500GB SSD

HarrisonK
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Oct 02, 2019 4:05 pm

Re: VisualBoyAdvance not installed properly?

Post by HarrisonK » Mon Oct 07, 2019 2:36 pm

I did not, how do I do that?

User avatar
murray
Level 4
Level 4
Posts: 418
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:22 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: VisualBoyAdvance not installed properly?

Post by murray » Mon Oct 07, 2019 4:08 pm

Maybe something like:

Code: Select all

visualboyadvance game.zip
Obviously you would replace game.zip with the actual filename of the ROM file that you want to play.
Running Mint 19.2 Cinnamon on an Intel NUC8i5BEH with 16GB RAM and 500GB SSD

Post Reply

Return to “Newbie Questions”