issue opening (accessing) the hd memory

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
dani2002504
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Oct 14, 2019 6:29 am

issue opening (accessing) the hd memory

Post by dani2002504 » Mon Oct 14, 2019 6:56 am

Hi! Ive just got this new desktop and it came with The Linux Mint-19 Mate...(which means im a newbie on linux.) The bult in hd memory is about 3tb, But when i access the file manager and try to open it, it says: Error mounting /dev/sdb/ at media/usuario/3 tb: mount(2) system call failed: Structure needs cleaning
since then i apreciate ur support...

decrepit
Level 4
Level 4
Posts: 202
Joined: Mon Dec 03, 2018 4:07 am

Re: issue opening (accessing) the hd memory

Post by decrepit » Mon Oct 14, 2019 7:26 am

Hi dani,
Before anybody can help you, they'll need more info

Copy and paste this into a terminal

Code: Select all

inxi -Fxz
And then copy and paste the results back here, highlight it and click on the "</>" button above.

You should find the "terminal" in "system tools"

gittiest personITW
Level 5
Level 5
Posts: 761
Joined: Tue May 28, 2019 4:27 pm

Re: issue opening (accessing) the hd memory

Post by gittiest personITW » Mon Oct 14, 2019 7:29 am

Hi,
Welcome to the forum. We've all been where you are now at one point or another.

Can you post the output of the following commands.

Code: Select all

sudo blkid
and

Code: Select all

sudo fdisk -l
(little 'L' on the end)

Also, just so you know, in general - best to supply the ouput to

Code: Select all

inxi -Fxz
.

When you supply the output to any of these, can you copy the output from the terminal, press the 5th button from the left - above - (</>) and paste your stuff between the two commands.

Post Reply

Return to “Newbie Questions”