Solved: Where to activate 'Focus under mouse'?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
mintmdrescher
Level 1
Level 1
Posts: 31
Joined: Thu Jun 11, 2015 9:33 am

Solved: Where to activate 'Focus under mouse'?

Post by mintmdrescher »

Hi list,

just a quickie: Where to find or how to activate the feature 'Focus under mouse' in a recent Tricia with xfce?

Thanks!
Last edited by Anonymous on Mon Feb 17, 2020 5:46 pm, edited 1 time in total.
dorsetUK
Level 4
Level 4
Posts: 472
Joined: Thu Sep 19, 2019 4:40 am

Re: Where to activate 'Focus under mouse'?

Post by dorsetUK »

mintmdrescher wrote:
Mon Feb 17, 2020 4:59 pm
Hi list,

just a quickie: Where to find or how to activate the feature 'Focus under mouse' in a recent Tricia with xfce?

Thanks!
Hi madresc-mint

Launch Window manager and click on the Focus tab.

HTH Jon
mintmdrescher
Level 1
Level 1
Posts: 31
Joined: Thu Jun 11, 2015 9:33 am

Re: Where to activate 'Focus under mouse'?

Post by mintmdrescher »

There is no such option in this setup menu. This is why I ask this question.
User avatar
MrEen
Level 21
Level 21
Posts: 14166
Joined: Mon Jun 12, 2017 8:39 pm

Re: Where to activate 'Focus under mouse'?

Post by MrEen »

It's there, mintmdrescher . Welcome to the forum, by the way.

Menu > Settings > Window Manager > Focus tab click on the radio button for Focus follows mouse

Make sure you're not opening Window Manager Tweaks by accident.
mintmdrescher
Level 1
Level 1
Posts: 31
Joined: Thu Jun 11, 2015 9:33 am

Re: Where to activate 'Focus under mouse'?

Post by mintmdrescher »

Ah! For some odd reason, 'Window Manager' did not show up in the settings menu, I just saw the 'Window Manager Tewaks' config. I had to use the 'Search' option, now I'm fine!

Thanks!
User avatar
MrEen
Level 21
Level 21
Posts: 14166
Joined: Mon Jun 12, 2017 8:39 pm

Re: Solved: Where to activate 'Focus under mouse'?

Post by MrEen »

I'm glad you got it sorted out. :D
Post Reply

Return to “Newbie Questions”