xorg.conf doesnt look normal

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Wed Feb 10, 2010 3:42 pm
Location: Gent, Belgium

xorg.conf doesnt look normal

Postby NikoPico » Wed Feb 10, 2010 4:04 pm


I am trying linux again and so far so good, except for one little (though annoying) problem.
I want my mouse side buttons to work correctly but I can't do it by editing xorg.conf

This is my xorg.conf file:

Code: Select all

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   DefaultDepth   24

Section "Module"
   Load   "glx"

Section "Device"
   Identifier   "Default Device"
   Driver   "nvidia"
   Option   "NoLogo"   "True"

That's really short I think.
So I am wondering where the rest is.

I have tried adding the InputDevice section myself but it doesn't help.

What am I doing wrong?

User avatar
Level 6
Level 6
Posts: 1131
Joined: Sat Sep 05, 2009 4:37 pm

Re: xorg.conf doesnt look normal

Postby rich_roast » Wed Feb 10, 2010 4:28 pm

AFAIK X no longer needs xorg.conf to start properly since it uses HAL etc. to automatically determine device and screen settings; any entries in an existing xorg.conf merely override defaults, e.g. suppressing nVidia's logo from appearing when X starts.

For the mouse side buttons I managed to get mine working by installing mdetect from the repos using Synaptic.

Return to “Newbie Questions”

Who is online

Users browsing this forum: nickstath, Yahoo [Bot] and 6 guests