Virtual Desktops?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
mintybadger
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Wed Feb 17, 2010 12:59 pm

Virtual Desktops?

Post by mintybadger »

I remember in ubuntu there was support for virtual desktops, so I assumed since mint was based on ubuntu it would also have this feature. However, i can't figure out how to activate it. Does this feature not exist or am I just looking in the wrong place? I'm running Mint 8 main. Thanks.
itlarson
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sat Jan 09, 2010 5:44 pm

Re: Virtual Desktops?

Post by itlarson »

If you mean multiple workspaces- you can add the workspace switcher to your panel by right clicking the panel, choosing "add to panel", then dragging "workspace switcher" to the panel. You can then right click on the workspace switcher to set the number of workspaces.
Leppie

Re: Virtual Desktops?

Post by Leppie »

alternatively, go to Control Center>Simple CompizConfig Settings Manager>Desktop
change either columns or rows (or both). you can also set the appearance to cube, which gives a nice 3d look to it when switching workspaces/desktops. you can use the <CTRL>+<ALT>+arrow keys to navigate through the workspaces/desktops.
mintybadger
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Wed Feb 17, 2010 12:59 pm

Re: Virtual Desktops?

Post by mintybadger »

Ah, its called workspaces, that explains why i couldn't find any existing topics on virtual desktops :P. Thanks to both of you for the quick response!
outdoorart
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Tue Feb 23, 2010 9:07 pm
Location: Canada

Another workspace question...

Post by outdoorart »

I followed the instructions above to add a workspace switcher to the panel. It works great for side-by-side workspaces (i.e. multiple columns) but not for multiple rows. Am I doing something wrong?

Not a big issue. I'm just used to having multiple desktops stacked like rows.
Art
GrahamG
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:39 am

Re: Virtual Desktops?

Post by GrahamG »

@outdoorart: Navigation through the workspaces is simply Ctrl+Shift+Arrow Keys

Right and Left arrow keys move you right and left along the workspace columns; Up and down arrows do the same for the workspace rows. When you click Ctrl + Shift + Any Arrow key you will see the workspace grid that you've created.
Post Reply

Return to “Newbie Questions”