need help with a dynex dx-wgpnbc wifi adapter

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
jeffreylbrown94
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:05 pm

need help with a dynex dx-wgpnbc wifi adapter

Post by jeffreylbrown94 »

how to install a dynex dx-wgpnbc on linux mint?
Last edited by Oscar799 on Tue Jun 14, 2011 3:46 am, edited 1 time in total.
Reason: Edited title to make issue clear
rob2uk
Level 4
Level 4
Posts: 281
Joined: Tue Jul 28, 2009 2:44 pm

Re: need help with wifi adapter

Post by rob2uk »

Which version of Mint are you using?

The output of lspci (in terminal) will be helpful as well :)
GA-965-DS3, Core 2 Quad 2.4GHz, 8GB DDR2, 2x1TB HDD, Linux Mint 11
Acer Aspire 5332, Pentium dual core 2.2GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, Linux Mint 11, Linux Mint Debian
Compaq CQ-60, Sempron 2.10GHz, 4GB DDR2, 120GB HDD, Tinycore 3.7rc2 (Minecraft server!)
jeffreylbrown94
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:05 pm

Re: need help with wifi adapter

Post by jeffreylbrown94 »

rob2uk wrote:Which version of Mint are you using?

The output of lspci (in terminal) will be helpful as well :)
I'm using the latest version on linux mint (dvd version) Linux Mint 11 "Katya" - DVD (32-bit)

I ran the code and I recieved "00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP Bridge (rev 04)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801CA/CAM USB Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801CA/CAM USB Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801CA/CAM USB Controller #3 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 42)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801CAM ISA Bridge (LPC) (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801CAM IDE U100 Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801CA/CAM SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801CA/CAM AC'97 Audio Controller (rev 02)
00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801CA/CAM AC'97 Modem Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]
02:00.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1520 PC card Cardbus Controller (rev 01)
02:00.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1520 PC card Cardbus Controller (rev 01)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801CAM (ICH3) PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller (rev 42)
03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
"
rob2uk
Level 4
Level 4
Posts: 281
Joined: Tue Jul 28, 2009 2:44 pm

Re: need help with wifi adapter

Post by rob2uk »

I'm assuming that you have a wired connection.

You need to enter the following in a terminal window:

Code: Select all

sudo apt-get update && sudo apt-get install firmware-b43-installer
That should take care of everything for you :)
GA-965-DS3, Core 2 Quad 2.4GHz, 8GB DDR2, 2x1TB HDD, Linux Mint 11
Acer Aspire 5332, Pentium dual core 2.2GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, Linux Mint 11, Linux Mint Debian
Compaq CQ-60, Sempron 2.10GHz, 4GB DDR2, 120GB HDD, Tinycore 3.7rc2 (Minecraft server!)
jeffreylbrown94
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:05 pm

Re: need help with wifi adapter

Post by jeffreylbrown94 »

rob2uk wrote:I'm assuming that you have a wired connection.

You need to enter the following in a terminal window:

Code: Select all

sudo apt-get update && sudo apt-get install firmware-b43-installer
That should take care of everything for you :)
Thanks so much! I had it wired using my desktop (which is also wireless) I could never get it to work and now it works! Thank you!!!
Post Reply

Return to “Newbie Questions”