Samba Shares and Fstab -- what am I doing wrong?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
chowanec
Level 3
Level 3
Posts: 104
Joined: Fri Dec 14, 2007 11:59 am

Samba Shares and Fstab -- what am I doing wrong?

Postby chowanec » Sat Dec 22, 2007 3:26 am

Hey all,

Sorry to dominate the forums with newbie questions... :)

I'm trying to get this samba share to mount on boot... I can get the share to mount from the command line, and I'm trying to repurpose the mount command in the fstab file to work... here's what does work:

From command line

Code: Select all

 sudo mount -t smbfs -o fmask=444,dmask=555,guest //mp3/Music /mnt/mp3


And this part does NOT:

Fstab entry

Code: Select all

 
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
//mp3/Music   /mnt/mp3   smbfs   fmask=444,dmask=555,guest   0   0


Anything obvious I am doing wrong here?

chowanec
Level 3
Level 3
Posts: 104
Joined: Fri Dec 14, 2007 11:59 am

Re: Samba Shares and Fstab -- what am I doing wrong?

Postby chowanec » Sat Dec 22, 2007 8:03 pm

In the event anyone else has this problem... follow the saga (or skip to the end where I almost get it working the way I want...):

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3999363


Return to “Newbie Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], camor, flicpper, MajorMuff, xenopeek and 18 guests