DNS Not working?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
Vong
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:19 pm

DNS Not working?

Post by Vong » Sat Jan 21, 2012 3:11 pm

For some reason I can't do DNS lookups with chrome/firefox on my new Mint 12 install. I've messed around with Linux before, but never used it as my main OS (installed it on my work LT).

I've googed all over the place and tried a ton of stuff. Tried disabling ipv6, tried disabling browser precache, tried various resolv.conf edits. if I do a dig, it works instantly (12ms). I've tried adding google dns addresses in my network settings. I'm going out of my godamn mind.
he
I even have a VMWare of windows XP running on the LT, and it can resolve web addresses no problem. That's actually where I'm posting from.

Vong
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:19 pm

Re: DNS Not working?

Post by Vong » Sat Jan 21, 2012 3:20 pm

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> www.google.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 18622
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 7, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.google.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
www.google.com. 82796 IN CNAME www.l.google.com.
www.l.google.com. 309 IN A 74.125.127.104
www.l.google.com. 309 IN A 74.125.127.105
www.l.google.com. 309 IN A 74.125.127.147
www.l.google.com. 309 IN A 74.125.127.99
www.l.google.com. 309 IN A 74.125.127.103
www.l.google.com. 309 IN A 74.125.127.106

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Sat Jan 21 11:08:44 2012
;; MSG SIZE rcvd: 148

User avatar
mank_in
Level 6
Level 6
Posts: 1359
Joined: Wed Nov 16, 2011 2:29 pm
Location: Bali

Re: DNS Not working?

Post by mank_in » Sun Jan 22, 2012 12:05 am

I am not expert on networking, but i see you use localhost for DNS server
Vong wrote:;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Sat Jan 21 11:08:44 2012
;; MSG SIZE rcvd: 148
this is from my connection with google DNS :

Code: Select all

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> www.google.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 711
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 7, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.google.com.			IN	A

;; ANSWER SECTION:
www.google.com.		86322	IN	CNAME	www.l.google.com.
www.l.google.com.	222	IN	A	209.85.175.106
www.l.google.com.	222	IN	A	209.85.175.99
www.l.google.com.	222	IN	A	209.85.175.147
www.l.google.com.	222	IN	A	209.85.175.104
www.l.google.com.	222	IN	A	209.85.175.105
www.l.google.com.	222	IN	A	209.85.175.103

;; Query time: 218 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Sun Jan 22 12:00:59 2012
;; MSG SIZE  rcvd: 148
Image
Sorry for my bad English , I am Indonesian.

Vong
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:19 pm

Re: DNS Not working?

Post by Vong » Sun Jan 22, 2012 6:03 am

Well, in frustration I deleted the partition and re-installed mint. Thus far, the problem hasn't come back. Although, it was fun to transfer the 150Gb VMware image a second time.

Post Reply

Return to “Newbie Questions”