Some websites lockup my browser/whole comp for 20-30 seconds

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
NSA_Dontspyoneme
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sat Mar 14, 2015 10:44 am

Some websites lockup my browser/whole comp for 20-30 seconds

Post by NSA_Dontspyoneme »

I am trying to understand whats happening. Some specific sites, while trying to download the site to my browser (firefox) will just lock everything up. I can move the mouse but thats it. I cant open windows, close windows, switch tabs or anything. Its like the site is cramming 101% into my 100% cpu and it just hangs the browser and computer up.

Is there anyway to throttle site from doing that or leave 20% of cpu so I can at least close the site and move on?
Habitual
Level 13
Level 13
Posts: 4861
Joined: Sun Nov 21, 2010 8:31 pm
Location: 0.0.0.0

Re: Some websites lockup my browser/whole comp for 20-30 sec

Post by Habitual »

Try NoScript
User avatar
jimallyn
Level 19
Level 19
Posts: 9054
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:34 pm
Location: Wenatchee, WA USA

Re: Some websites lockup my browser/whole comp for 20-30 sec

Post by jimallyn »

I have the same problem with script heavy sites in Firefox. Often when this happens, I get a notification that a script isn't running properly. When I close that script, it's back to normal until the next script comes along. I have installed NoScript in Firefox, but some of the sites I visit require the ability to run scripts. I'm thinking about trying Google Chrome and see if it's any better in Chrome. Sometimes I bring up the Run box by typing Alt-F2, then enter 'killall firefox' to shut Firefox down and restart it.
Image

“If the government were coming for your TVs and cars, then you'd be upset. But, as it is, they're only coming for your sons.” - Daniel Berrigan
Cosmo.
Level 23
Level 23
Posts: 17817
Joined: Sat Dec 06, 2014 7:34 am

Re: Some websites lockup my browser/whole comp for 20-30 sec

Post by Cosmo. »

jimallyn wrote:I have installed NoScript in Firefox, but some of the sites I visit require the ability to run scripts.
Add them in NS to the whitelist.
lmintnewb2

Re: Some websites lockup my browser/whole comp for 20-30 sec

Post by lmintnewb2 »

+1 ninja'd by Habitual. :)
Post Reply

Return to “Software & Applications”