No sound in Wine since Mate 18.2

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Thu Jul 13, 2017 7:29 am

Hello,
I never understand Linux' sound, Alsa, Pulseaudio....so I describe what I have done (and worked fine until my fresh install of Mint Mate 18.2):

I installed the Webupd8-PPA to get a normal sound (its a shame to me that Mint Mate has no built in Equalizer, but ok, thats another topic), and installed Wine.
Now I start my player through Wine, as ever - and hear nothing.

I could not remember If I've had to change its settings before, however, as I hear nothing I need to do it now for sure - but I cant. The programs settings show nothing - only 4 parts belong to my graphiccard hdmi-sound out (which I never use, I use onboard sound-out).
But there is nothing useful inside to select for onboard-sound. My 'Soundcard' or Equalizers LADSPA is missing.

It was very easy on every Mint-install before this...what happened/changed here? Always did the same - but now I am not able anymore to get sound!


It seems to me something in Wine must have been changed - but I am not completely sure. Fact is I have no sound anymore :( Right click on Soundsettings in my taskbar tells be that something called LADSPA is set for audio-out - but how to I set this in Wine - and get my Wine-app to recognize this - as before I installed Mint 18.2?

Wine its settings are on system-standard.


I already tried it with a program called Winetricks (definately not needed this before) and changed it to ALSA in hope this changes something) - and this seems to work halfway...with that setting I am able to select ALC887 - but without my equalizers' settings - so it sounds terrible.

How to get "normal" sound through the equalizers settings back again?

User avatar
JerryF
Level 10
Level 10
Posts: 3457
Joined: Mon Jun 08, 2015 1:23 pm
Location: Rhode Island, USA

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by JerryF » Thu Jul 13, 2017 7:55 am

MSt1982 wrote:...Now I start my player through Wine, as ever - and hear nothing.
Which player are you running in Wine?
Note: Please remember that Wine is a hack, not a solution.
P.S. There are several players in Linux that can do the job.
IF your problem has been solved, please edit your original post and add [SOLVED] to the beginning of the Subject Line. It helps other members.

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Thu Jul 13, 2017 8:04 am

Its Sidplay2/w.
And everything sounded fine before I installed Mint Mate 18.2. I definately do not change the player :) I need a solution and simply want to find out what is wrong now/different than before -
the player did not changed since years.

Did not tried it, its the first (and probably only) app I use through Wine - but I could imagine that this also affects other Wine-apps.

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Thu Jul 13, 2017 9:03 am

Hm Wine seems to be the same version as in 18.1...however, it does not work here atm as it should.

Any ideas? How to get Wine its sound-output to LADSPA / through the equalizer?

User avatar
JerryF
Level 10
Level 10
Posts: 3457
Joined: Mon Jun 08, 2015 1:23 pm
Location: Rhode Island, USA

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by JerryF » Thu Jul 13, 2017 9:54 am

MSt1982 wrote:Its Sidplay2/w.
And everything sounded fine before I installed Mint Mate 18.2. I definately do not change the player :) I need a solution and simply want to find out what is wrong now/different than before -
the player did not changed since years.

Did not tried it, its the first (and probably only) app I use through Wine - but I could imagine that this also affects other Wine-apps.
Just mentioning that Wine can work for some time, then something changes (version of Mint, etc.) and it won't work anymore.

I do sympathize. I have an old office suite called Microsoft Works. I've used it for years. But when I switched to Linux as my main OS, I looked into other Linux apps to do the same thing.

Question to ask yourself: Does that player do anything that a Linux app can't do?
IF your problem has been solved, please edit your original post and add [SOLVED] to the beginning of the Subject Line. It helps other members.

Hoser Rob
Level 12
Level 12
Posts: 4456
Joined: Sat Dec 15, 2012 8:57 am

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by Hoser Rob » Thu Jul 13, 2017 12:51 pm

Well, a couple of thoughts. I actually doubt that you'd need WIne to get system wide EQ. Searching " ubuntu system wide equalizer lapsda" gave me this ...

https://unix.stackexchange.com/question ... ands-for-b

Also, do NOT be surprised if something stops working in WIne after a point release upgrade. WIne actually stinks. It's a ridiculous hack and most Windows software does not work with it at all. If it does work it often doesn't do it very well.

User avatar
Flemur
Level 16
Level 16
Posts: 6276
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm
Location: Potemkin Village

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by Flemur » Thu Jul 13, 2017 1:41 pm

MSt1982 wrote:I never understand Linux' sound, Alsa, Pulseaudio....so I describe what I have done (and worked fine until my fresh install of Mint Mate 18.2):
It's kinda funky.
I do all my audio thru wine and it has continued to work fine after updating to Mint 18.2
Notes:
- using wine2.0, tho earlier versions all worked too.
- NOT using pulseaudio, it's uninstalled.
- NOT using any EQ or LADSPA stuff.
- If necessary, I set foobar to "Default" audio output; audition to "default" audio I/O.
- winecfg audio is set to "(System default)".
I installed the Webupd8-PPA to get a normal sound (its a shame to me that Mint Mate has no built in Equalizer, but ok, thats another topic), and installed Wine.
Now I start my player through Wine, as ever - and hear nothing.
It sounds like you didn't test the wine/audio before installing the EQ?
It was very easy on every Mint-install before this...what happened/changed here? Always did the same - but now I am not able anymore to get sound!
So this same process and setup worked in earlier Mint versions?
Right click on Soundsettings in my taskbar tells be that something called LADSPA is set for audio-out - but how to I set this in Wine - and get my Wine-app to recognize this - as before I installed Mint 18.2?
Wine its settings are on system-standard.
Can you hear anything on the winecfg "Test audio"?
I already tried it with a program called Winetricks (definately not needed this before) and changed it to ALSA in hope this changes something) - and this seems to work halfway...with that setting I am able to select ALC887 - but without my equalizers' settings - so it sounds terrible.
You can get the audio thru wine if you set it to ALSA but the EQ requires pulseaudio, so no EQ and you don't like the sound w/o EQ?

There's some standard fixes you can try:

Code: Select all

rm -r ~/.puls*
dpkg-reconfigure <the alsa and pulseaudio and eq packages>
and perhaps a new "wine prefix". (save the old one!)
Please edit your original post title to include [SOLVED] if/when it is solved!
Your data and OS are backed up....right?
Mint 18.3 Xfce/fluxbox/pulse-less
Xubuntu 17.10/fluxbox/pulse-less

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Sat Jul 15, 2017 8:43 am

Flemur wrote: It sounds like you didn't test the wine/audio before installing the EQ?
No I installed the EQ first
Flemur wrote: Can you hear anything on the winecfg "Test audio"?
Yes
Flemur wrote: You can get the audio thru wine if you set it to ALSA but the EQ requires pulseaudio, so no EQ and you don't like the sound w/o EQ?
Its complete crap :D No bass, sounds like...complete crap, a tin can (and I have very expensive speakers) You ever compared it with EQ or to Windows without an Equalizer???
Flemur wrote: You can get the audio thru wine if you set it to ALSA but the EQ requires pulseaudio, so no EQ and you don't like the sound w/o EQ?

There's some standard fixes you can try:

Code: Select all

rm -r ~/.puls*
dpkg-reconfigure <the alsa and pulseaudio and eq packages>
and perhaps a new "wine prefix". (save the old one!)
rm sounds like remove pulseaudio, but why? It seems to me that Alsa is the problem, if the Eq needs Pulseaudio!
Wine says 'used drive: Winealsa.drv' - how can I change this to Pulseaudio for a test?

JerryF wrote:Just mentioning that Wine can work for some time, then something changes (version of Mint, etc.) and it won't work anymore.
I see...like many other things. Its a complete shame to Linux/ Wine and Mint (or PoL(!)) that the guys releasing this do not test it better before releasing...more and more problems every release...every time I hope updates/new versions possibly would fix some bugs any make the OS better - but every release brings new and more problems instead...very good :roll:

User avatar
Flemur
Level 16
Level 16
Posts: 6276
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm
Location: Potemkin Village

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by Flemur » Sat Jul 15, 2017 9:32 am

MSt1982 wrote:Its complete crap :D No bass, sounds like...complete crap, a tin can (and I have very expensive speakers) You ever compared it with EQ or to Windows without an Equalizer???
I've heard other people say the same thing, but my experience is that the audio response is flat and sounds great with no EQ, whether running thru wine or not. You can analyze the frequency response of the output with a loop back into the input: no problems there.
rm sounds like remove pulseaudio, but why?
"There's some standard fixes you can try:" It's a standard fix; removing a config file that often causes problems, and which gets recreated.

So you don't want to try that fix, or the alsa reconfigure or making a new wine prefix?
OK.
Please edit your original post title to include [SOLVED] if/when it is solved!
Your data and OS are backed up....right?
Mint 18.3 Xfce/fluxbox/pulse-less
Xubuntu 17.10/fluxbox/pulse-less

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Fri Sep 15, 2017 5:52 pm

Trying to fix this again, it MUST be possible to get it work anyhow - it worked before I updated Os from 18.1...so I tried to change the entry in regedit from alsa to pulse.

I opened Winecfg and set Audio to Pulse.

Pressing Test plays a sound. So far so good.

But when I try to open my program, it does not open anymore, telling me "play settings not accepted by selected sound card, please try adjusting them".

Tried to open it through terminal, it told me something like "can't find pulseaudio" (i forgot - and cant reproduce. After that I removed Wine (sudo apt-get remove wine, sudo apt-get autoremove), reinstalled it (sudo apt-get install wine) - and when I now try to open the program from terminal nothing (!) happens. No error, no reaction, just nothing).

What is wrong with my Wine-install? Please help, I need Audio back!

Updating my OS was the worst mistake I could do :roll:

Edit:

I managed to reproduce the errors when starting the player through terminal by a restart:

Code: Select all

err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed
err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1
err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed
err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1
err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed
err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1
err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed
err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1
err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed
err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed
err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1
wine: Unhandled page fault on read access to 0x00000000 at address 0x401133 (thread 0009), starting debugger...
Unhandled exception: page fault on read access to 0x00000000 in 32-bit code (0x00401133).
Register dump:
 CS:0023 SS:002b DS:002b ES:002b FS:0063 GS:006b
 EIP:00401133 ESP:0032f248 EBP:00000000 EFLAGS:00010246(  R- --  I  Z- -P- )
 EAX:00000000 EBX:00000000 ECX:00465710 EDX:004016c0
 ESI:00465710 EDI:00000000
Stack dump:
0x0032f248:  00000000 ffffffff 00465710 004016d6
0x0032f258:  ffffffff 0001006a 0040cc7b 00000001
0x0032f268:  b33e1ca2 0001006a 00000003 00000000
0x0032f278:  00465710 0032f710 0041bb1c ffffffff
0x0032f288:  0040e13e 0045d7c0 00424a4c b33e1c56
0x0032f298:  0001006a 0032f814 0032f748 7ea28000
000c: sel=0067 base=00000000 limit=00000000 32-bit --x
Backtrace:
=>0 0x00401133 in sidplay2w (+0x1133) (0x00000000)
0x00401133: movl	0x0(%eax,%ebx,1),%ecx
Modules:
Module	Address			Debug info	Name (72 modules)
PE	  400000-  45a000	Export          sidplay2w
PE	10000000-10024000	Deferred        libsidplay2
PE	78130000-781cb000	Deferred        msvcr80
ELF	7b800000-7ba54000	Deferred        kernel32<elf>
  \-PE	7b810000-7ba54000	\               kernel32
ELF	7bc00000-7bcda000	Deferred        ntdll<elf>
  \-PE	7bc10000-7bcda000	\               ntdll
ELF	7bf00000-7bf04000	Deferred        <wine-loader>
PE	7c420000-7c4a7000	Deferred        msvcp80
ELF	7d9cc000-7daf9000	Deferred        oleaut32<elf>
  \-PE	7d9e0000-7daf9000	\               oleaut32
ELF	7db90000-7dbad000	Deferred        libgcc_s.so.1
ELF	7dbce000-7dbf0000	Deferred        mmdevapi<elf>
  \-PE	7dbd0000-7dbf0000	\               mmdevapi
ELF	7dbf0000-7dc14000	Deferred        imm32<elf>
  \-PE	7dc00000-7dc14000	\               imm32
ELF	7dc5a000-7dc8f000	Deferred        uxtheme<elf>
  \-PE	7dc60000-7dc8f000	\               uxtheme
ELF	7dc8f000-7dc96000	Deferred        libxxf86vm.so.1
ELF	7dc96000-7dc9d000	Deferred        libxdmcp.so.6
ELF	7dc9d000-7dca1000	Deferred        libxau.so.6
ELF	7dca1000-7dcc7000	Deferred        libxcb.so.1
ELF	7dcc7000-7de12000	Deferred        libx11.so.6
ELF	7de12000-7de27000	Deferred        libxext.so.6
ELF	7de48000-7ded5000	Deferred        winex11<elf>
  \-PE	7de50000-7ded5000	\               winex11
ELF	7df62000-7df8c000	Deferred        libexpat.so.1
ELF	7df8c000-7dfd5000	Deferred        libfontconfig.so.1
ELF	7dfd5000-7e000000	Deferred        libpng12.so.0
ELF	7e000000-7e01b000	Deferred        libz.so.1
ELF	7e01b000-7e0cb000	Deferred        libfreetype.so.6
ELF	7e0cb000-7e0ee000	Deferred        libtinfo.so.5
ELF	7e0ee000-7e114000	Deferred        libncurses.so.5
ELF	7e135000-7e171000	Deferred        winspool<elf>
  \-PE	7e140000-7e171000	\               winspool
ELF	7e171000-7e266000	Deferred        comctl32<elf>
  \-PE	7e180000-7e266000	\               comctl32
ELF	7e266000-7e2dc000	Deferred        shlwapi<elf>
  \-PE	7e270000-7e2dc000	\               shlwapi
ELF	7e2dc000-7e505000	Deferred        shell32<elf>
  \-PE	7e2f0000-7e505000	\               shell32
ELF	7e505000-7e5ea000	Deferred        comdlg32<elf>
  \-PE	7e510000-7e5ea000	\               comdlg32
ELF	7e5ea000-7e614000	Deferred        msacm32<elf>
  \-PE	7e5f0000-7e614000	\               msacm32
ELF	7e614000-7e690000	Deferred        rpcrt4<elf>
  \-PE	7e620000-7e690000	\               rpcrt4
ELF	7e690000-7e7bf000	Deferred        ole32<elf>
  \-PE	7e6b0000-7e7bf000	\               ole32
ELF	7e7bf000-7e82b000	Deferred        advapi32<elf>
  \-PE	7e7d0000-7e82b000	\               advapi32
ELF	7e82b000-7e942000	Deferred        gdi32<elf>
  \-PE	7e840000-7e942000	\               gdi32
ELF	7e942000-7ea90000	Deferred        user32<elf>
  \-PE	7e950000-7ea90000	\               user32
ELF	7ea90000-7eb48000	Deferred        winmm<elf>
  \-PE	7eaa0000-7eb48000	\               winmm
ELF	7eb48000-7ebf7000	Deferred        msvcrt<elf>
  \-PE	7eb60000-7ebf7000	\               msvcrt
ELF	7ef4f000-7ef62000	Deferred        libnss_files.so.2
ELF	7ef62000-7ef6f000	Deferred        libnss_nis.so.2
ELF	7ef6f000-7ef8a000	Deferred        libnsl.so.1
ELF	7ef8a000-7efdf000	Deferred        libm.so.6
ELF	7efe0000-7eff9000	Deferred        version<elf>
  \-PE	7eff0000-7eff9000	\               version
ELF	f7423000-f7428000	Deferred        libdl.so.2
ELF	f7428000-f75de000	Deferred        libc.so.6
ELF	f75df000-f75fc000	Deferred        libpthread.so.0
ELF	f7613000-f761d000	Deferred        libnss_compat.so.2
ELF	f761d000-f77d2000	Dwarf           libwine.so.1
ELF	f77d4000-f77f9000	Deferred        ld-linux.so.2
ELF	f77fb000-f77fc000	Deferred        [vdso].so
Threads:
process  tid      prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) Z:\home\m\Musik\sidplay26w\sidplay2w.exe
	00000009    0 <==
0000000e services.exe
	0000001e    0
	0000001d    0
	00000018    0
	00000016    0
	00000014    0
	00000010    0
	0000000f    0
00000012 winedevice.exe
	0000001c    0
	00000019    0
	00000017    0
	00000013    0
0000001a plugplay.exe
	00000020    0
	0000001f    0
	0000001b    0
00000021 explorer.exe
	00000023    0
	00000022    0
- it seems to me, that "just" Winepulse.drv is missing - is that correct? Where to find that Winepulse.drv and how can I install it?

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Fri Sep 15, 2017 6:13 pm

Update:
If I run winecfg, it tells me winepulse.drv is in usage.

Test audio works,

I hear a sound.

Terminal says

Code: Select all

fixme:winediag:AUDDRV_GetAudioEndpoint Winepulse is not officially supported by the wine project
fixme:winediag:AUDDRV_GetAudioEndpoint For sound related feedback and support, please visit http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1960599
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded

What is going on here - why does my program not start and producing the errors in the above posting? I do not understand why the program does not start and producing these errors...

Edit:
Fixed the starting-problem by deleting the Drivers-element in Regedit completely - now the program starts. But still the problem from the beginning - its using Alsa - and not plays sound through the Equalizer as it should!
If I start it in the terminal, it now says

Code: Select all

err:module:load_builtin_dll failed to load .so lib for builtin L"winepulse.drv": libpulse.so.0: Kann die Shared-Object-Datei nicht öffnen: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
ALSA lib conf.c:3357:(snd_config_hooks_call) Cannot open shared library libasound_module_conf_pulse.so
ALSA lib pcm.c:2266:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
What is this for an error, what does it want to tell me? Or better: How to fix this?`Why does it fall back to Alsa and cannot start Pulseaudio/Winepulse.drv? What is the problem with this damn winepulse.drv?

And I still do not understand why it was fine in Mint 18.1 and not in 18.2 as both seems to use the same version of Wine as far as I know. And I could not remember that I did something different in 18.1...this really makes me crazy.


To me it looks as if the winepulse.drv is defect in any way / could not be startet correct. But why does Wine's test work fine? Does anyone know where that "Winepulse.drv" should be located?

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Fri Sep 15, 2017 7:27 pm

After I found out that Mint 18.1 seems to use the same version of Wine as 18.2 and reading this, I think the problem seems not to be Wine, but something wrong or missing in the Pulseaudio-Install...but what? "libpulse.so.0"?
Which package does contain this libpulse.so? Is there something wrong maybe?

syseyes
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Fri Oct 27, 2017 12:56 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by syseyes » Fri Oct 27, 2017 1:02 pm

In my case, linux mint 18.2 64 bits the problem was the alsa 32 bit libraries were missing.
I solved it with :
apt-get install libpulse0:i386

MSt1982
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:01 pm

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by MSt1982 » Mon Oct 30, 2017 9:30 am

Solved, now it works fine and as it should, many many thanks for the solution!!

But why is this missing?
Isn't it possible to re-integrate that into the next release of Mint to prevent such a problem?! It took about 3 months (!) now for me to "find" a solution....many thanks @the guys who made this

Aleron Ives
Level 3
Level 3
Posts: 124
Joined: Sun Sep 17, 2017 2:20 am
Location: California
Contact:

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by Aleron Ives » Tue Oct 31, 2017 4:17 am

If you look at the installation instructions at WineHQ, they recommend installing all of the recommended packages instead of just the dependencies, which would probably prevent problems such as this by installing every possible wine-related package all at once, rather than just the minimum number of packages required to make wine work at all.

User avatar
Rademes
Level 1
Level 1
Posts: 12
Joined: Sun Nov 22, 2015 8:38 am
Location: Latvia

Re: No sound in Wine since Mate 18.2

Post by Rademes » Sat Jun 02, 2018 3:25 am

syseyes wrote:
Fri Oct 27, 2017 1:02 pm
In my case, linux mint 18.2 64 bits the problem was the alsa 32 bit libraries were missing.
I solved it with :
apt-get install libpulse0:i386
That solution helped me too! Thank you!

Post Reply

Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”