Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Releases and other announcements.
Please don't post support questions here
Forum rules
Section reserved for the team. You can reply to announcements here but not post new topics.Please do not add support questions to threads here,use the appropriate support forum instead
User avatar
Boo
Level 7
Level 7
Posts: 1634
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by Boo »

I would remove lancealot from the panel and put it back again.
you have to watch the lock and unlock widgets.
if you have it unlocked and your system crashes your plasmoid settings may be lost, espically if you just added a widget.
I dont even trust just locking the widgets to save the plasmoid options to file, i even log out and in to make sure.

you could also check the backports to see if there is a newer version of lancealot for 4.2. the current version was for 4.1 and i may have read that the next version was to be in the ubuntu repos once 4.2 was out...

Boo
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!

User avatar
dlkreations
Level 5
Level 5
Posts: 781
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:40 pm
Location: Orange County, California
Contact:

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by dlkreations »

Yeah the panel was unlocked when it crashed. I have tried removing it and putting it back in with the same effect. Unfortunately I had just added it and went for a smoke break, locked my laptop and not 5 minutes later came back to log back in and it was frozen. The rest you know.

I will try double checking to see if I enabled the backports, but I believe I did. I may just go back to the Main edition anyway. Just feels more like home to me. But if you come across something, I will definitely be interested.

Thanks for the reply.
Image
It's perfectly OK to express an opinion, but refrain from foul and stupid language
- Husse

hamburn
Level 2
Level 2
Posts: 64
Joined: Tue May 27, 2008 5:48 am

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by hamburn »

List of bugs

no “open as root”


The numbers are changed between /dev/scd0 and /dev/scd1
That was a bug also in the Mint 4 KDE CE, nothing changed since then.
In Gnome and xfce it’s ok.
Amorak and other music players can’t even see the media in /dev/scd 0 and 1

I can’t see if a cd or dvd is mounted. no sign on the desktop

I can’t mount other partitions, so as my home folder on Mint 6 x64 or my external hard disk.
But it works from my Mint 6 x64 in the other direction.

The screen savers don’t work properly, that is said very mild. There are so much bugs I cannot list all here. Nearly each of them works, let say, very funny.

The most widgets don’t work properly if they are working at least. :roll:
for linux to be successful on the desktop for normal users, normal users have to feel comfortable with it.
The interesting users are your mother, your neighbor. Those are the people that will decide whether or not linux is accepted on the desktop.
M.B.

stabby
Level 1
Level 1
Posts: 11
Joined: Tue Feb 03, 2009 10:24 am
Location: Gdansk, POLAND

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by stabby »

I put Mint 6 KDE on usb stick to boot from it and see how it works. I got mint splash screen and then error box poped up saying about low-graphics mode, and after that it hangs in black screen.
I'm not sure if it's Mints or KDE fault, but I tried the same with Mint main, Mint 64, and Kubuntu, and bunch other distros. They all work no problem, only Mint 6 KDE doesn't load properly.
Anyone had similar problem??

User avatar
Rob Brill
Level 4
Level 4
Posts: 390
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:49 pm
Location: Global

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by Rob Brill »

Hi,

Live DVD only loaded in compatibility mode

On the hard drive

Partition Editor - Good
Installation - Good

The system mounts and play DVD but does not mount Audio CDs
I can hear Audio CDs running KsCD or Kaffeine (installed)

What is the use of that ScreenSaver 5.0 - menu > apllications > system > screensaver settings

Ó Ya, i am going to tell you fellows. The use? It's only to crash the system
(screensaver and power management) - Thanks God because the Devil took it
away from the system since I went to Kde Control Center and adjusted screensaver
and power management settings.

Some of the Kde widgets make the system to crash. I am afraid of them.

I don't want to look back, so Elyssa 5 was deleted from the hard drive and i hope
the final version will be good like this RC1 (without some annoying bugs).

Congrats Boo

Cheers
Roberto

User avatar
dberg918
Level 2
Level 2
Posts: 64
Joined: Mon Nov 05, 2007 12:54 am

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by dberg918 »

Is anyone else having issues with sound on Youtube? I'm not getting any sound playing flash videos in either Konqueror or Firefox. My adobe-flashplugin version is 10.0.22.87-2intrepid1.

I was having problems with flash videos not even showing up in Konqueror until I just recently uncommented some repos already listed in the sources.list and upgraded to 4.2.1.

caris_mere
Level 2
Level 2
Posts: 88
Joined: Tue May 20, 2008 8:49 am
Location: Texan in Switzerland

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by caris_mere »

I haven't yet found any bugs, but I just wanted to say that I've managed to install it onto my HP Mini-Note 2133 with success. Great work on the new release!

User avatar
foggytown
Level 3
Level 3
Posts: 138
Joined: Sun Oct 07, 2007 4:54 pm
Location: Berkeley, CA usa
Contact:

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by foggytown »

debug wrote:Is there some way to remove Powerdevil and use Guidance as my default and only powermanager, and set the brightness settings through it?
I was afraid to try to remove it, but you can disable it from "System Settings/Advanced/Service Manager" by un-ticking PowerDevil.
Facts do not cease to exist because they are ignored.
--Aldous Huxley

User avatar
Boo
Level 7
Level 7
Posts: 1634
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by Boo »

KDE 4.2.1 updates should come via the ubuntu backports repo.

Boo
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!

dolf05
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sat May 10, 2008 8:15 am

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by dolf05 »

have you installed the compiz-fusion icon using package manager once installed a icon appears on the taskbar settings can be changed from there, it worked for me.

User avatar
npap
Level 6
Level 6
Posts: 1263
Joined: Wed Nov 22, 2006 3:52 pm
Location: The Twilight Zone
Contact:

SCREEN RESOLUTION PROBLEM

Post by npap »

Congratulations Boo.
Considering that KDE 4 itself is still a bit buggy and the fact that you have inherited some Kununtu KDE 4 problems, this looks like a very good job. :D

Problems
-Mostly screen resolution which reverted back to 800x600 ( old Kubuntu bug I'm afraid ).
Fixed by running sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg.
-Some widgets are sometimes absent on the next reboot ( a KDE4.2 problem )

Question: How can we get the update to KDE4.2.1

Thanks,
npap
Last edited by npap on Mon Mar 09, 2009 2:02 pm, edited 3 times in total.

User avatar
bernado
Level 1
Level 1
Posts: 48
Joined: Sun Dec 10, 2006 1:04 pm

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by bernado »

Envyng doesn't work : :cry: bernado@laptop ~ $ sudo envyng -k :

File "/usr/share/envyng-qt/envyngqt.py", line 886, in <module>
form = EnvyMainDlg()
File "/usr/share/envyng-qt/envyngqt.py", line 290, in __init__
self.abstract = abstraction.Abstraction(widget=self.pbar, text=None)
File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Envy/abstraction.py", line 39, in __init__
self.driverDetails = self.hardware.selectDriver()
File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Envy/detection.py", line 248, in selectDriver
if 173 in candidates['nvidia'] and 177 in candidates['nvidia']:
TypeError: list indices must be integers

Bernado

User avatar
npap
Level 6
Level 6
Posts: 1263
Joined: Wed Nov 22, 2006 3:52 pm
Location: The Twilight Zone
Contact:

HUGE FONTS PROBLEM

Post by npap »

OK! Now that I got the resolution fixed, I have a problem with fonts.

I turned on my PC later in the day and to my surprise and dismay I couldn't even log in because of the extremely large fonts which extend beyond the the screen edges.
This has been a problem that has plagued Ubuntu/Kubuntu for years. :(
Here is a link to this bug in the Ubuntu forums:
https://lists.ubuntu.com/archives/ubunt ... 04229.html

Any advice will be appreciated.
Npap

Graphics Card: Intel 845

User avatar
Boo
Level 7
Level 7
Posts: 1634
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by Boo »

@bernado
you can not run a gui with sudo in KDE.
you must use kdesudo (or gtksu).

Boo
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!

User avatar
bernado
Level 1
Level 1
Posts: 48
Joined: Sun Dec 10, 2006 1:04 pm

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by bernado »

Boo wrote:
@bernado
you can not run a gui with sudo in KDE.
you must use kdesudo (or gtksu).
Doesn't work neither. I even tried the command line version without sucess . First I tried it from the menue, but nothing happened. Can anyone confirm that ?

Bernado

roadrash
Level 2
Level 2
Posts: 93
Joined: Tue Nov 21, 2006 4:11 pm
Location: Huntingdon U.K.

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by roadrash »

I have encountered 3 problems so far using KDE RC1. All the partitions on my hard disk are mounting Ok at startup but I am unable to write to any of them. This turned out to be because my user wasn't in the group "users" or "fuse". Should my user have been in these groups?

RC1 also takes a long time shutting down and then occasionally it will just hang without shutting down the x server and leave the PC powered on & I am still able to see & move the mouse pointer. It does it more often when i am restarting.

The final problem is that I am unable to access the partition with Mint 6 on it from within windows. I have both Mint 5 & Mint 6 on separate partitions & I formatted both with the Ext 3 file system. While I can see & open everything in the partition containing mint 5,using the windows program "Ext2IFS_1_10C", I cannot access the partition containing mint 6. Windows says it is RAW & needs formatting. This is very strange.

Other than this I am slowly starting to like Mint 6 & KDE 4.2.

Sorry I originally reported these bugs in the master kde update thread.

big_dog1968
Level 4
Level 4
Posts: 234
Joined: Tue Feb 12, 2008 1:05 am
Location: Orlando, FL

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by big_dog1968 »

1. How do you open a file as root? Is that feature gone or is that a bug?
2. I used to be able to right click an iso and select MD5. Is that gone, or a bug?
3. Trouble with the Compiz/KWIN thing. Sometimes, it Compiz is not on at start up even though it is the default. Emerald sometimes off. I can usually get it back, but it is a pain.

PS: Not really a bug, but I play BZFLAG and other 3d games, and need to be able to quickly and temporarily turn of desktop effects, while playing and back on when done, or else it affects game play. What is the easiest way to quickly do this. Also, is there a way to make it so that effects are turned off automatically when I launch a 3d game? That would be cool.

User avatar
rec9140
Level 5
Level 5
Posts: 629
Joined: Wed Mar 12, 2008 4:58 pm
Contact:

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by rec9140 »

KMail will not start.

Installed from Adept.

Code: Select all


kmail: symbol lookup error: /usr/lib/libkmailprivate.so.4: undefined symbol: _ZN4KPIM8KMeditor16contextMenuEventEP17QContextMenuEvent

This appears to be related to:

http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=180046
Julep....mixing.....KDE Done right, and minty.
http://www.juleplinux.com

Its been a great 3 year run! Thanks for the fish.. but time for new waters....

User avatar
Rob Brill
Level 4
Level 4
Posts: 390
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:49 pm
Location: Global

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by Rob Brill »

Hi,

Neither installed from adept manager or Synaptic, Kmail works.

Error: The Kde init could not launch /urs/bin/kmail

It's a Kde 4.2 bug

See

http://www.kde.org/

Kde 4.2.1 released - bugs fixed

cheers
Roberto

User avatar
rec9140
Level 5
Level 5
Posts: 629
Joined: Wed Mar 12, 2008 4:58 pm
Contact:

Re: Linux Mint 6 KDE RC1 Bug Thread

Post by rec9140 »

Rob Brill wrote:Neither installed from adept manager or Synaptic, Kmail works.

Error: The Kde init could not launch /urs/bin/kmail

It's a Kde 4.2 bug
Just more proof 4.x is not ready for prime time. KMail doesn't work, then RC1 is not ready.
Julep....mixing.....KDE Done right, and minty.
http://www.juleplinux.com

Its been a great 3 year run! Thanks for the fish.. but time for new waters....

Post Reply

Return to “Releases & Announcements”