Jumiutuminen [solved]

Finnish Forum
Post Reply
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Jumiutuminen [solved]

Post by deluxe »

Parisen vuotta vanha kone alkaa temppuilemaan. Käytössä Mint 18.2 cinnamon.

En nyt tiedä mitä tekis, alkuun luulin että tuli joku iso virus tms joka aiheutti sekoamisen. Asensin uusiks kokonaan käyttöjärjestelmän, toimi päivän kun sitten alkoi taas jumiutumaan käyttöjärjestelmä ja lopulta meni grubi sekaisin niin ettei tuolla grubin korjaus ohjelmalla saanu edes palautettua eikä koneella päässy tänne graafiselle työpöydälle. Eli jumissa, ei kun alusta taas kaikki kun samalla ihmetellen että mikä tuli.

Nyt on toisen kerran asentanu puhtaasti, jumittamista on edelleen enkä oo nyt kokeillu käynnistää vielä uudelleen onko grubikaan kunnossa. Epäilen että ei ole.
Kone lagaa ja miettii älyttömästi, tuntuu n. 70-80% tehoista olevan kateissa. 10 vuotta vanhempi konekki on nopeampi.
Noin 70 päivitystä uudelleen asennuksen jälkeen normaalisti aikaa menny n.10minuuttia kun nyt asenteli päivityksiä tunnin verran jos ei enemmänki...

Menossa kovalevy rikki ? Juurikin se minne asentelen jatkuvalla syötöllä käyttöjärjestelmää ? Nyt aiheuttaa harmaita hiuksia tämä, olen huono setvimään vikoja komponenteista.

Mitä voin tehdä ja mahdollisesti havaita vikoja ? kovalevyn kirjoitustestiä ei anna suorittaa , ainoastaan toiselle kovalevylle voi sen suorittaa joka tallennusvälineenä.
Käyttöjärjestelmälevy on "ok", 1 virheellinen sektori. ..
Last edited by deluxe on Fri Sep 01, 2017 5:23 pm, edited 1 time in total.
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Jumiutuminen

Post by deluxe »

Tuolla käynnistysvaiheessa on memtest vaihtoehto, lähdin sitä ajamaan.

Nyt on surrannun yli puoltoista tuntia
** Pass complete, no errors, press Esc to exit **

Pass : 1 , Errors : 0

Cpu temp 23

running...

Pass 46%
Test 32%
Test #9

Testing 2000-3000 (pyöristelin lukuja ihan vähä).. -> 1008M of 8137M (koneessa 8gb muistia)
joten tuon on vissii annettava vielä olla päällä yön yli että kerkiää kaikki koluta läpi jos oikein tulkitten tuota..

En usko että muisteissa vikaa ois, enkä usko että prossu, näytönohjain tai powerikaan tekis tuommoista ..? Luulen että tuo memtestin ajo on hieman turhaa sillä epäilen edelleen kovalevyä..Onko mitään millä sais käyttöjärjestelmä levyn kirjoitustestiä suoritettua kun nyt se antaa vain erroria. Toisen kovon antaa kylläki testata.

Entiedä, harmaita hiuksia pökkää :)
vilsu
Level 3
Level 3
Posts: 167
Joined: Wed Jan 16, 2013 2:31 pm

Re: Jumiutuminen

Post by vilsu »

Kun Menun hakupalkkiin kirjoittaa disk, tulee valittavaksi levyhallintaohjelma. Sieltä näkee saman tien jos kovalevy on hajoamassa. Bad sectoreiden lukumäärää seuraamalla huomaa että levy hajoaa. jos et löydä merkintää bad sectoreista, niin levysi on täysin kunnossa.

-vilsu-
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Jumiutuminen

Post by deluxe »

Siellä on 1 errori, eikait se vielä tarkoita että kovalevy on entinen ? Se on kyllä ollut tuo merkintä jo aikaisemminkin ennen lagaamisen ilmestymistä. Aikaa jolloin kone toimi täydellisesti. Suorittimen käyttöastetta seuraan päivittäin, se on aina n.5-15% vakaa 4 linjaa ellei sitte räpytä enemmän niin viivat hieman pompsahtelee.

Viittaako tää teidän mielestä nyt mihinkä ? Kun yhtä äkkiä lähes uudesta tietokoneesta katoaa 80% tehot johonkin. Kotikansiota avatessakin lagas kauan ennenkuin sain kansiot näkyville ...Saati sitten tuo alkuasennuksen jälkeiset päivitysrumba ku yli tunnin suoritti noita päivityksiä ja ennen max 10minsaa. Hyvässä muistissa vielä nämä ku oon puskenu varmaan 100x viimeaikoina uusiks koneisiin käyttiksiä :D
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Jumiutuminen

Post by deluxe »

jaahas, lopetin memtestin ja käynnistämään konetta uusiks. F12 -> boottaus valikkoon niin tuo kyseinen käyttöjärjestelmä kovalevy onkin kadoksissa sieltä.. Se voi olla että nyt 1 errori riitti kun tarpeeksi kauan ollu siellä että näköjää kilahti tuo kovo ? hmm

ctrl alt delete yhdistelmällä uus yritys ja taas kovo onkin siellä.. taitaa se vaan viitata että kovo on entinen.
deluxe
Level 3
Level 3
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2016 3:12 pm

Re: Jumiutuminen [solved]

Post by deluxe »

Luultavasti voin pitää tätä selvitettynä. Kone toimii hienosti eikä pelkää pientäkään kuormittamista enää.
Ostin siis vain uuden kiintolevyn, asensin siihen mintun ja lagaaminen katosi. Toki elän tässä pienellä varauksella jos se ei kuitenkaan tuosta levystä johdukkaan.

Selkeä ero, harmittaa etten lopulta sitten malttanu vaan ostaa sitä ssd levyä mutta joskus sitten.
Anteeksi, oli vähä ehkä vääräpaikka kysellä apua kun se oli niin ikään laitteistovika eikä liittyny oikeestaan minttuun millään lailla. Hyvää viikonloppua kaikille.
Post Reply

Return to “Suomi (Finnish)”