SOLVED Epson issue with network

Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
amphib
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Jan 25, 2018 11:13 am

SOLVED Epson issue with network

Post by amphib » Sat Apr 14, 2018 9:13 am

My Mint18.3 machine stopped recognizing my network printer (Epson WF-3520). It still works fine from my wife's Win10 laptop. I figured the Mint machine got dizzy or something so I deleted the epson from the printers and tried to add it back. Now my Mint18.3 machine cannot find the epson on my network at all. I tried reinstalling the latest linux debian driver from the epson site, but no change to situation.
Help?
Last edited by amphib on Mon Apr 16, 2018 6:50 am, edited 1 time in total.

User avatar
AZgl1500
Level 9
Level 9
Posts: 2748
Joined: Thu Dec 31, 2015 3:20 am
Location: Oklahoma where the wind comes sweeping down the plains
Contact:

Re: Epson issue with network

Post by AZgl1500 » Sat Apr 14, 2018 9:59 am

Have you installed the latest Epson Printer drivers for Linux?

hey have some new ones out that resolved my problems,

here is the link for your printer

https://www.epson-printerdrivers.com/search?q=WF-3520

I uploaded the driver that I am using to my server, see if it will work for you.

https://spaces.hightail.com/receive/0Rq ... lsLmNvbQ==
Last edited by AZgl1500 on Sat Apr 14, 2018 10:09 am, edited 1 time in total.

amphib
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Jan 25, 2018 11:13 am

Re: Epson issue with network

Post by amphib » Sat Apr 14, 2018 10:06 am

Yes and no change. Still no existence via network.

User avatar
AZgl1500
Level 9
Level 9
Posts: 2748
Joined: Thu Dec 31, 2015 3:20 am
Location: Oklahoma where the wind comes sweeping down the plains
Contact:

Re: Epson issue with network

Post by AZgl1500 » Sat Apr 14, 2018 10:10 am

oops,

you beat me to it,

try this driver, that I am using

https://spaces.hightail.com/receive/0Rq ... lsLmNvbQ==

amphib
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Jan 25, 2018 11:13 am

Re: Epson issue with network

Post by amphib » Sat Apr 14, 2018 10:17 am

Sorry. Not going to that site. Besides, it seems to be more of an issue with not even showing up as a network device, let alone being usable.
Also, that is older than what I have installed.

User avatar
AZgl1500
Level 9
Level 9
Posts: 2748
Joined: Thu Dec 31, 2015 3:20 am
Location: Oklahoma where the wind comes sweeping down the plains
Contact:

Re: Epson issue with network

Post by AZgl1500 » Sat Apr 14, 2018 10:40 am

amphib wrote:
Sat Apr 14, 2018 10:17 am
Sorry. Not going to that site. Besides, it seems to be more of an issue with not even showing up as a network device, let alone being usable.
Also, that is older than what I have installed.
Understand, it is just a server that I subscribe to where I store files for others to use.
the file itself I did the chksum on it before I used it

amphib
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Jan 25, 2018 11:13 am

Re: Epson issue with network

Post by amphib » Sun Apr 15, 2018 12:54 pm

So does anyone know why a perfectly functioning printer that is being seen on the network by other machines is non-existent according to my "Linux Mint 18.3-only" machine?

pdc_2
Level 8
Level 8
Posts: 2411
Joined: Mon May 11, 2009 1:21 am

identify which printers lp sees

Post by pdc_2 » Sun Apr 15, 2018 6:40 pm

what does

Code: Select all

lpinfo -v
give please? (If you copy or type the command into a terminal; and if you copy the result, and paste it back here please)

amphib
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Jan 25, 2018 11:13 am

Re: identify which printers lp sees

Post by amphib » Sun Apr 15, 2018 7:10 pm

pdc_2 wrote:
Sun Apr 15, 2018 6:40 pm
what does

Code: Select all

lpinfo -v
give please? (If you copy or type the command into a terminal; and if you copy the result, and paste it back here please)
Gives this:
lpinfo: cups-deviced failed to execute.

amphib
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Jan 25, 2018 11:13 am

Re: Epson issue with network

Post by amphib » Sun Apr 15, 2018 7:35 pm

I finally got it to work. After seeing the results from lpinfo -v, I uninstalled cups and reinstalled it. Now the printer shows up and works just fine. Thanks.

pdc_2
Level 8
Level 8
Posts: 2411
Joined: Mon May 11, 2009 1:21 am

SOLVED: cups is needed for system to see printer

Post by pdc_2 » Sun Apr 15, 2018 7:50 pm

great; it is a great command; as it is surprising how often it shows up these cups errors; glad all is working for you now;

as it is your thread, if you edit the title of the first post, and add SOLVED ?

Post Reply

Return to “Printers & Scanners”