No wifi after upgrade to LM19.2 from LM19.1

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
DaveC49
Level 2
Level 2
Posts: 51
Joined: Thu Oct 02, 2014 7:41 pm
Location: Australia

No wifi after upgrade to LM19.2 from LM19.1

Post by DaveC49 » Tue Aug 13, 2019 9:34 am

AFter upgrading to 19.2 from 19.1 my WiFi adapter (AC6100) won't come up. The rtl8812au-dkms package is installed
$ sudo dkms status
nvidia, 390.116, 4.15.0-54-generic, x86_64: installed
nvidia, 390.116, 4.15.0-55-generic, x86_64: installed
nvidia, 390.116, 4.15.0-58-generic, x86_64: installed
rtl8812au, 4.3.8.12175.20140902+dfsg, 4.15.0-55-generic, x86_64: installed
rtl8812au, 4.3.8.12175.20140902+dfsg, 4.15.0-58-generic, x86_64: installed

The wireless-info.txt output is attached. lsusb shows the adpater but it won't come up after a reboot.

Thanks

David

JeremyB
Level 20
Level 20
Posts: 10950
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after upgrade to LM19.2 from LM19.1

Post by JeremyB » Tue Aug 13, 2019 10:19 am

Rtl8812au-dkms has a broken dkms.conf, I would uninstall and see https://askubuntu.com/a/1149288/300665

Try

Code: Select all

sudo modprobe -v 8812au
It will likely post an error about exec format

User avatar
DaveC49
Level 2
Level 2
Posts: 51
Joined: Thu Oct 02, 2014 7:41 pm
Location: Australia

Re: No wifi after upgrade to LM19.2 from LM19.1

Post by DaveC49 » Tue Aug 13, 2019 5:20 pm

Thanks Jeremy
that did the trick.

Have the LM packagers ever approached you to fix their broken package?

David

JeremyB
Level 20
Level 20
Posts: 10950
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after upgrade to LM19.2 from LM19.1

Post by JeremyB » Tue Aug 13, 2019 5:50 pm

It is not a package from Mint, its source is Ubuntu and I have made comments on bug reports, even including the needed fix to rtl8812au-dkms dkms.conf file and have been ignored

Post Reply

Return to “Wireless”