Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
mister_playb
Level 1
Level 1
Posts: 28
Joined: Mon Feb 27, 2012 4:33 pm

Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mister_playb » Tue May 15, 2012 12:44 am

Hi,

I use LMDE with Cinnamon 1.4, and have a HP ProBook 4530s. The Laptop is 1 month old. In windows the battery shows 100%, but in Cinnamon 95% all the time. Not a big big deal but its still a bug. Thanks.
Attachments
Screenshot.png
Screenshot.png (311.73 KiB) Viewed 1768 times

irianx
Level 1
Level 1
Posts: 14
Joined: Tue Apr 17, 2012 4:18 pm

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby irianx » Tue May 15, 2012 2:54 pm

Hi,

sorry my silly question, but why does you battery ALWAYS show 95% btw. in window 100%? Is it an "endless battery" :-)

Now in real: a battery has a "design capacity" a "full loaded capacity". E.g. the "full loaded capacity" shrinks in case of battery gets older. Maybe win is using "max full loaded capacity" as 100% while LMDE is using "desing capacity" as 100%. You can check this values at the power manager statistic.

Nice greetings.
newest LMDE at asus eeepc901, stable LMDE at eeepc1215b (AMD APU), debian at server

mister_playb
Level 1
Level 1
Posts: 28
Joined: Mon Feb 27, 2012 4:33 pm

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mister_playb » Tue May 15, 2012 4:15 pm

The laptop is new, just one month old, so its not a problem with my laptop. I re-installed LMDE and now it shows 94% all the time. I dont think that my battery got 1% older just one 1 hour later. This is bug in Cinnamon. Windows 7 says 100%, Ubuntu 11.04 says 100%, LMDE with cinnamon 94%.

mellowchuck123
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 12, 2012 11:54 am

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mellowchuck123 » Mon Jul 29, 2013 3:08 pm

Sorry to revive an old thread, but I've googled pages of this and looked for a bug report and have not found one. I am having the exact same issue as mister_playb. I'm running a 6-month-old laptop, Ubuntu shows 100%, other DE's show 100%, and Windows 7 & 8 show 100% on full battery.

Anyone shed some light on this bug?

mellowchuck123
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Jun 12, 2012 11:54 am

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mellowchuck123 » Mon Jul 29, 2013 3:21 pm

Also, it's not just cinnamon in LMDE. I also have this bug in the newest Linux Mint 15 64-Bit.


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest