[DEAD]unmounting temp filesystems .. FAILED!

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
wm_domino
Level 3
Level 3
Posts: 116
Joined: Tue Aug 09, 2011 3:21 pm

[DEAD]unmounting temp filesystems .. FAILED!

Postby wm_domino » Fri Jun 22, 2012 2:33 pm

on xfce fresh install (zero changes) of latest respin, during reboot i get the following:

unmounting temporary filesystems...unmount: /var/run device is busy
(in some cases useful info about the process use the device
can be found by isof(8) or fuser(1))
FAILED

any help would be greatly appreciated as i thought this was related to my issues w/ mounting local drives and much more.
Last edited by wm_domino on Tue Jul 29, 2014 3:25 pm, edited 3 times in total.
novice pc user just trying to make mint work for me

Daan
Level 1
Level 1
Posts: 29
Joined: Sun Jul 15, 2012 11:21 am
Location: The Netherlands

Re: unmounting temp filesystems .. FAILED!

Postby Daan » Sun Jul 15, 2012 3:50 pm

Hi,

I am not sure I can help, but more information would be probably helpful to those that can help. First, I don't think that the message pops up specifically during reboot. It probably probably occurs during shut down, independent of whether the machine will reboot. Second, you should have tried the lsof and fuser commands as your computer told you.

Code: Select all

man lsof
man fuser


If the output of a command is too large, you can filter it by appending "|grep searchterm" like

Code: Select all

lsof|grep var


Have fun and good luck!
OS's I have used: Debian testing/stable, Ubuntu, Mint Debian, OpenSuse, Windoze

User avatar
Regulus74
Level 2
Level 2
Posts: 61
Joined: Mon Oct 03, 2011 6:07 pm
Location: Mantova - Italy

Re: unmounting temp filesystems .. FAILED!

Postby Regulus74 » Sun Jul 15, 2012 4:06 pm

Delete the link folder /run and recreate a normal folder /run than reboot.
Arch Linux user

wm_domino
Level 3
Level 3
Posts: 116
Joined: Tue Aug 09, 2011 3:21 pm

Re: unmounting temp filesystems .. FAILED!

Postby wm_domino » Mon Jul 16, 2012 9:49 pm

i ran both commands in the terminal, wasn't going to get anything done without some sort of direction - so that went no where.

thanks regulus!! that's the ticket. cut & paste as superuser the files that would go into a new folder, deleted the link run folder, renamed and reboot, no more issue (or warning or whatever that was).

is that in some sort of post install instructions i don't seem to have?
novice pc user just trying to make mint work for me

wm_domino
Level 3
Level 3
Posts: 116
Joined: Tue Aug 09, 2011 3:21 pm

Re: unmounting temp filesystems .. FAILED!

Postby wm_domino » Fri Feb 15, 2013 6:13 pm

although the above removes the failed indication on restart - it isn't a real fix because it is not possible to move the /var/run folder to /

2 folders cannot be deleted/copied/moved: lock & shm additionally the entire folder is repopulated on reboot

does anyone have a formal resolution to this?

DEAD - you should be on 17 by now lol
novice pc user just trying to make mint work for me


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests