Horribly slow installation.

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
Morgan Krieg
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Mon Nov 22, 2010 12:46 pm

Horribly slow installation.

Postby Morgan Krieg » Sat Oct 13, 2012 5:25 pm

I decided to switch to LMDE today and I'm installing it and I have a problem. Two hours have passed and I'm around 30%, the install is progressing extremely slowly.
How is it even possible?

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6517
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Horribly slow installation.

Postby zerozero » Sat Oct 13, 2012 6:12 pm

Morgan Krieg wrote:Two hours have passed and I'm around 30%
no, definitely this is not normal, lmde's installer might not be the faster kid in the block :D but it takes far less than that:
- without internet connection i timed around 13 min not long time ago;
- with internet will depend on the internet speed because it has to query the repos to download and configure FF and TB locales.
(all this will vary of course according to the hardware used)
Image

[ bliss of ignorance ]

User avatar
Beardedragon
Level 4
Level 4
Posts: 350
Joined: Sat Jan 29, 2011 3:37 am

Re: Horribly slow installation.

Postby Beardedragon » Sat Oct 13, 2012 6:19 pm

Several factors come to mind. Did you check the iso md5sum before burning it to disk or USB stick? Which did you use? Computers vary and so do DVD readers and USB sticks. What did you use to burn the installer? Have you tried another?
Robert Collard, Madison, WI
HP s5710f, 2x AMD Athlon II 260@3.2Ghz, 3GB RAM, 640GB HD
Debian 7.1 Wheezy 3,2,0-4 Xfce 4.10 AMD-64
LMDE 3.10.5-1 Xfce 4.10 AMD-64
SalineOS 2.0 3.2.0-4 Xfce 4.8 AMD64

Morgan Krieg
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Mon Nov 22, 2010 12:46 pm

Re: Horribly slow installation.

Postby Morgan Krieg » Sun Oct 14, 2012 6:33 am

IIRC I used k3b. I don't remember the speed.

I have noticed something seriosly bizzarre. Clicking around the installer window - highlighting text or opening a menu, causes the installation to progress singificantly faster - with visually visible progress O_o .

KOSU
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Fri Apr 19, 2013 11:38 am

Re: Horribly slow installation.

Postby KOSU » Fri Apr 19, 2013 11:48 am

[edit]
sorry , wrong place for my issue


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests