No boot menu afte installing

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
simplex
Level 3
Level 3
Posts: 135
Joined: Sat Oct 06, 2012 2:32 pm

No boot menu afte installing

Postby simplex » Thu Dec 13, 2012 2:01 am

Hello,

I have just successfully installed LMDE. But what I miss is a boot menu to be shown after my machine boots. I have Windows 7 on my primary partition, LMDE on partition 2.
And I want a menu that lets me choose which OS I want to tun. Every other distribution I know has this feature to detect other OSes and to build an appropriate boot menu.

What now?

Greetings,
Simplex

wayne128
Level 10
Level 10
Posts: 3420
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: No boot menu afte installing

Postby wayne128 » Thu Dec 13, 2012 2:46 am

How about this? let the LMDE Live DVD check your hard disk and check where it was installed

Run LMDE Live DVD, on a terminal type some commands and post results

1. sudo parted -l

2. sudo os-prober

simplex
Level 3
Level 3
Posts: 135
Joined: Sat Oct 06, 2012 2:32 pm

Re: No boot menu afte installing

Postby simplex » Thu Dec 13, 2012 8:10 am

Here is what I get:

Code: Select all

ziegler@ziegler-NC10 ~ $ sudo parted -l
Modell: ATA WDC WD1600BEVT-2 (scsi)
Festplatte  /dev/sda:  160GB
Sektorgröße (logisch/physisch): 512B/512B
Partitionstabelle: msdos

Nummer  Anfang  Ende    Größe   Typ      Dateisystem     Flags
 2      106MB   25,1GB  25,0GB  primary  ntfs
 4      25,1GB  50,7GB  25,6GB  primary  ext4            boot
 3      50,7GB  158GB   108GB   primary  fat32
 1      158GB   160GB   1583MB  primary  linux-swap(v1)


i have Windows installed on #2, mint on #4. oh, I see that #2 has no boot flag. How do I give it one? With gparted?

There is another strange partition of 100 MB before the Windows partition. I could not delete it and give the space to Windows (with gparted). It is not listed here. And the inux swap is last partition, not #1!


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests