Install of mint 14.1 Mate fails

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Jan 22, 2013 5:50 pm
Location: Albuquerque, NM USA

Install of mint 14.1 Mate fails

Postby eoakes » Wed Jan 23, 2013 2:01 pm

The install of linuxmint-14.1-mate-dvd-32bit.iso from a DVD gives error dialogs, but then says “Install Complete”. It also displays “Error migrating documents and setting (as superuser). Selecting “Continue Testing” gives a message “Installer Crashed … will allow you to file a bug report... “ A dialog never appeared to file a bug report. After I opened a terminal and saved the syslog to a separate disk.

I tried this install several times with basically the same results.

I checked the md5 for the downloaded .iso and burned the DVD with Brasero. Brasero commutes a md5 sum so I assume it copied the iso file correctly.

Booting the installed system, the display stops after displaying a line:
“ * Starting CUPS printing spooler/server [OK]”

Hitting Alt-Ctl-Del at this points, a lot of lines scroll by, with finally a black screen. The only way I found to reboot from there is a hardware reset.

The disks are set up as follows:

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 63 491519951 245759944+ a5 FreeBSD
/dev/sdb2 491519952 983039903 245759976 a5 FreeBSD
/dev/sdb3 983042046 1474557951 245757953 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdb4 1474559856 1953525167 239482656 a5 FreeBSD
/dev/sdb5 * 983042048 1455077375 236017664 83 Linux
/dev/sdb6 1455079424 1474557951 9739264 82 Linux swap / Solaris

/dev/sda1 * 63 312475652 156237795 a5 FreeBSD

The Mint system is installed on /dev/sdb4 which was formated by the Mint installer. I have no idea why fdisk shows it as Freebsd. /dev/sdb5 is an Ubuntu 12.10 installation, that boots and runs OK. /dev/sdb1 is a Freebsd 8.2 system that boots and run Ok. /dev/sdb2 is a PC-BSD 9.1 system that boots Ok, but has had minial testing. /dev/ad1 is a FreeBSD 9.1 system that boots OK, but I can not get it to run gnome. The default window manager runs OK.

The system hardware is:

# Intel Core 2 Duo Dual-Core E6300 2.8GHz 1066MHz 2MB Cache Processor

# ASRock G31M-S R2.0 Core 2 Quad/ Intel G31/ FSB 1600(OC)/ DDR2/ A&V&L/
MATX Motherboard

Display on motherboard interface

# 4GB (2X2GB) DDR2-1066 PC2 8500 Dual Channel

# Hitachi / WD 1TB 7200 RPM 32MB CACHE SATA 3.0Gb/s
# 165Gb IDE

I have attached the following files: syslog from the attempted boot of the installed system, and Mint_syslog_install, which is the syslog from running the install for the DVD.
(I do not see the attached files in the preview. If they are not in the submitted verison I will send them as a reply)

The dmesg file from boot attempt contains:

(Nothing has been logged yet.)

Mint_syslog_install contains warning messages about not being able to mount the ufs files system, but I do not see what that has to do with not being able to complete the boot of the installed system.

Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Jan 22, 2013 5:50 pm
Location: Albuquerque, NM USA

Re: Install of mint 14.1 Mate fails

Postby eoakes » Wed Jan 23, 2013 11:23 pm

At the suggestion of xenopeek I have pasted the two syslog files to The URLs are listed below:
syslog from the install of Linux Mint 14.1 Mate from DVD

syslog from the trying to boot from the newly installed Linux Mint

I realize that these are very large files, but since the error did not show up until trying to boot the installed system, I have no real idea as to what is important in the files.

Thanks for any ideas,
Tom Oakes

Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests