[SOLVED] Flash or html5 issue ?

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
fr2632
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sat Jun 11, 2011 5:20 pm

[SOLVED] Flash or html5 issue ?

Postby fr2632 » Mon Jan 14, 2013 5:49 am

Hi guys,

Since a few days I am having an issue with (flash? html5?) on linux mint 14 nadia. I really have no clue what this is and how to fix it!

I will attach screenshots of youtube and html5 video test page.

Thanks!
Last edited by fr2632 on Sat Feb 02, 2013 1:26 pm, edited 1 time in total.

mannuz
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Jan 14, 2013 9:20 am

Re: Flash or html5 issue ?

Postby mannuz » Mon Jan 14, 2013 9:35 am

This is my first installation of Mint and I have exactly the same problem.
Running Nadia on my HP laptop with Intel graphics.

fr2632
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sat Jun 11, 2011 5:20 pm

Re: Flash or html5 issue ?

Postby fr2632 » Mon Jan 14, 2013 11:30 am

mannuz wrote:This is my first installation of Mint and I have exactly the same problem.
Running Nadia on my HP laptop with Intel graphics.


When I installed Mint 14 few weeks ago, everything was just fine. I guess this is due to a recent update somewhere... :?

The_Riskbreaker
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Mon Jun 18, 2012 11:43 am

Re: Flash or html5 issue ?

Postby The_Riskbreaker » Tue Jan 15, 2013 7:35 pm

I'm getting the same issue on Youtube vids. I tried disabling Flash's Hardware Acceleration, and I checked for updates in Synaptic. Nothing seems to fix it.

soldier1st
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Fri Aug 17, 2012 2:59 am
Location: /home/soldier1st

Re: Flash or html5 issue ?

Postby soldier1st » Sat Jan 26, 2013 6:18 pm

Which browser are you playing them in?

fr2632
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sat Jun 11, 2011 5:20 pm

Re: Flash or html5 issue ?

Postby fr2632 » Mon Jan 28, 2013 10:23 am

soldier1st wrote:Which browser are you playing them in?


Google Chrome version 24.0.1312.56

fr2632
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sat Jun 11, 2011 5:20 pm

Re: Flash or html5 issue ?

Postby fr2632 » Sat Feb 02, 2013 1:26 pm

Ok, I found the solution myself:

On chrome I typed:

chrome://plugins/

and disabled the following under Adobe Flash Player:

Name: Shockwave Flash
Description: Shockwave Flash 11.5 r31
Version: 11.5.31.137
Location: /opt/google/chrome/PepperFlash/libpepflashplayer.so

(you have to click on "Details" to see it)

Issue resolved :)


Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”