Can't boot to GUI after fresh install

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
todd_r
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Feb 02, 2013 6:15 am

Can't boot to GUI after fresh install

Postby todd_r » Sat Feb 02, 2013 7:07 am

Hello all,

I just installed Mint 14 Cinnammon 32bit to a friends laptop,
live dvd worked fine, seemed to install ok but after install when you boot it goes straight to a command line login screen.

When you enter your your details it just asks for them again,

as far as I can see, specs are Intel Dual Core Processor T2370, Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100 , 2GB RAM

Tried adding modeset=0 options to grub to no avail,

Any ideas,

Many thanks

Michael
Last edited by todd_r on Sun Feb 03, 2013 12:01 pm, edited 2 times in total.

User avatar
kc1di
Level 8
Level 8
Posts: 2285
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Cant boot to GIU after fresh install

Postby kc1di » Sat Feb 02, 2013 12:44 pm

wondering if it's a Toshiba. in any event this thread from the ubuntu forums may be of help:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=876423
look at post # 8
good luck
John 3:16
Morse code an Early Digital Mode
Registered Linux User #462608
LinuxMint 18 Cinnamon/Mate
Wireless Script: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2082305&p=12350385#post12350385

todd_r
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Feb 02, 2013 6:15 am

Re: Cant boot to GIU after fresh install

Postby todd_r » Sun Feb 03, 2013 11:16 am

Thanks for the reply,

It's a Sony Vaio. But that post makes sense, its got one of those 'AV Mode' buttons, which I think may switch form onboard intel graphics to nvidia or ATI, so may well have the wrong driver listed in xorg.conf. I tried booting back up from the live disk, but when I look on the hard drive where Mint is installed in /etc/X11/ xorg.conf is not there at all :?

I also looked in the BIOS to see if you could set it to use only one of the graphics chips, but no luck.

I also tried to install Ubuntu, just to see if it would work, same problem, more or less. Just got a black screen instead of command line login screen.

Tried "nomodeset xforcevesa" too.

Any other ideas? Why cant I see the xorg.conf, can I just creat one? Feeling rather bad for borking his laptop presently!

Thanks

User avatar
kc1di
Level 8
Level 8
Posts: 2285
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Can't boot to GUI after fresh install

Postby kc1di » Sun Feb 03, 2013 3:54 pm

xorg.config is no longer created in Mint 14 or ubuntu after 12.04 either.
here's a site that may be of help though.

http://askubuntu.com/questions/4662/where-is-the-x-org-config-file-how-do-i-configure-x-there
John 3:16
Morse code an Early Digital Mode
Registered Linux User #462608
LinuxMint 18 Cinnamon/Mate
Wireless Script: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2082305&p=12350385#post12350385


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: Geistfahrer, Laurent85, Tomgin5 and 7 guests