Battery Not Being Detected At All

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
JayRyGeo
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Thu Jan 24, 2013 12:13 am

Battery Not Being Detected At All

Postby JayRyGeo » Thu Jan 24, 2013 12:45 am

I have a Toshiba L655 running mint 14 xfce and it refuses to detect the battery at all. Here's some info.

Code: Select all

dmesg | grep -i battery
[    0.548609] ACPI: Battery Slot [BAT1] (battery absent)
[    0.548637] ACPI: Battery Slot [BAT1] (battery absent)


and...

Code: Select all

cat /proc/acpi/battery/BAT0/state
cat: /proc/acpi/battery/BAT0/state: No such file or directory
cat /proc/acpi/battery/BAT1/state
cat: /proc/acpi/battery/BAT1/state: No such file or directory


Any help would be greatly appreciated as this has happened to all flavors of linux that I have tried. I need to have the battery stats because I'm in school and it drives me crazy not knowing how much battery life I have left when I'm taking notes and working on assignments.

JayRyGeo
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Thu Jan 24, 2013 12:13 am

Re: Battery Not Being Detected At All

Postby JayRyGeo » Thu Jan 24, 2013 1:30 am

Fixed, this thread is a god send:

viewtopic.php?f=42&t=103852

cndmaple
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:46 am

Re: Battery Not Being Detected At All

Postby cndmaple » Mon Dec 02, 2013 12:48 am

I have the same problem. Could you tell me how you solve this problem?


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: Licentious Howler, mts and 12 guests