LMDE 2 Cinnamon 3 sound issue

Questions about applications and software
Locked
FlameFlood
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Fri Apr 29, 2016 6:47 am

LMDE 2 Cinnamon 3 sound issue

Post by FlameFlood » Fri Apr 29, 2016 6:58 am

In Cinnamon 3.0.1 sound applet show only digital output and only 1 profile of it (digital).
In Mate (1.14.0) all works: on "devices" i can choose one of many profiles, including "analog stereo duplex".

Update: after change output to analog output in MATE and re-login in Cinnamon, sound works.

Code: Select all

inxi -S
System:    Host: andrey_pc Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit) 
           Desktop: MATE 1.14.0  Distro: LinuxMint 2 betsy

Code: Select all

inxi -S
System:    Host: andrey_pc Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit) 
           Desktop: Cinnamon 3.0.1  Distro: LinuxMint 2 betsy

Code: Select all

uname -a
Linux andrey_pc 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt20-1+deb8u4 (2016-02-29) i686 GNU/Linux

Code: Select all

lspci -v
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. P5KPL-CM Motherboard
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 43
	Memory at fea78000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: snd_hda_intel

Code: Select all

lsmod | grep snd_hda_intel
snd_hda_intel          25959  3 
snd_hda_controller     26262  1 snd_hda_intel
snd_hda_codec          93797  4 snd_hda_codec_via,snd_hda_codec_generic,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_pcm                78128  4 snd_pcm_oss,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd                    55101  15 snd_pcm_oss,snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_via,snd_pcm,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_mixer_oss

User avatar
Crewp
Level 9
Level 9
Posts: 2517
Joined: Sat Dec 01, 2012 8:36 pm
Location: Connecticut,USA

Re: LMDE 2 Cinnamon 3 sound issue

Post by Crewp » Fri Apr 29, 2016 7:18 am

I had a little trouble myself, it was corrected by going to synaptic and clicking on all Cinnamon 3.0.1 files and marking them for reinstall. After the reinstall all is working as it should. Maybe this will help you also.
Image

JosephM
Level 6
Level 6
Posts: 1115
Joined: Sun May 26, 2013 6:25 pm

Re: LMDE 2 Cinnamon 3 sound issue

Post by JosephM » Fri Apr 29, 2016 7:24 am

If you have an issue please post it on the Cinnamon github page. Not sure how many of the devs will see a bug issue here.
When I give opinions, they are my own. Not necessarily those of any other Linux Mint developer or the Linux Mint project as a whole.

FlameFlood
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Fri Apr 29, 2016 6:47 am

Re: LMDE 2 Cinnamon 3 sound issue

Post by FlameFlood » Fri Apr 29, 2016 7:38 am

Crewp wrote:I had a little trouble myself, it was corrected by going to synaptic and clicking on all Cinnamon 3.0.1 files and marking them for reinstall. After the reinstall all is working as it should. Maybe this will help you also.
No, it not works for me.
JosephM wrote:If you have an issue please post it on the Cinnamon github page. Not sure how many of the devs will see a bug issue here.
Ok, i will try to repost there. (jithub issue)

Mister.T
Level 2
Level 2
Posts: 91
Joined: Sat Mar 05, 2011 8:10 am

Re: LMDE 2 Cinnamon 3 sound issue

Post by Mister.T » Thu Jul 21, 2016 1:03 pm

Try installing PAV Control. Sorted my sound issue immediately.
LMDE2 and Mint 17.3
HP Pavilion 500-260ea
8Gb ram
AMD A10 6700 (3.7GHz) 4 core
Nvidia GTX 645

Locked

Return to “Software & Applications”